Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 3

• 18 255
  • 229
  •   5
Отговори
# 75
  • София / Пловдив
Кои са читавите строители в Пловдив ?
Какво ви е мнението за Пимк и Хъс ?
И оше един въпрос.
Има ли вариант да се заплатят 30% да кажем на зелено и останалите 70% на акт 16 ?

При ПИМК цените са прилични, на фона на повечето оферти. Но повечето им обекти се бавят и то много. Освен това бая народ се оплаква от качеството. Но до акт 16, макар и със закъснение, го докарват.

# 76
Пимк искат 50% от сумата на ръка.Сделката е върху останалите 50, не върху реално платената.

# 77
Май почти всички искат нещо на ръка. В грийн хил 40%, Хъса 35% и то преди нотариалната сделка, Гербера също 40%..

# 78
В Грийнхил има ли някъде новите сгради?
П.С. Извинявам се ако върпосите ми са глупави, но не познавам града Simple Smile и се информирам дистанционно.

# 79
https://greenhillbg.com/
Тук можеш да видиш, скоро започнаха две нови, Plovdiv towers и Aria.

# 80
Май почти всички искат нещо на ръка. В грийн хил 40%, Хъса 35% и то преди нотариалната сделка, Гербера също 40%..

Томов също са на 50%
Според мен всички са така. То няма как един да го прави, друг не.

# 81
При Олимпия сделките са на реалната цена.

# 82
Пимк искат 50% от сумата на ръка.Сделката е върху останалите 50, не върху реално платената.

Може ли да ми обясните с каква цел го правят това ?
За да плащат по-малко данъци ?
Тоест ако апартаментът струва да кажем 100 000 евро, по-договор апартаментът струва 50 000, аз плащам на зелено 20% от тези 50 000, което е 10 000 евро и останалите пари след акт 16 ?
Има ли вариант да ми вдигнат цената на квадрат, като няма договор ?

# 83
  • Пловдив
Варианти има много. Ако ще купувате нещо, обърнете се към адвокат преди да подпишете предварителен договор. После е късно.

# 84
Не искат да внасят ДДС и да си показват реалната печалба, която е поне 300%. Клиентът също приема за да си спести поне някаква част от нотариалните такси, които са процент от стойността на сделката, както и данъкът върху придобиването да му е по-нисък (3% от стойността  е към община Пловдив )

# 85
  • През девет планини в десета...
Как се отразява тази схема за плащане на ръка около 50% на хората които искат да теглят кредит от банката. Изобщо възможно ли е покупка

# 86
  • Пловдив
Как се отразява тази схема за плащане на ръка около 50% на хората които искат да теглят кредит от банката. Изобщо възможно ли е покупка
Възможно е с потребителски кредит.

# 87
Банките са наясно със схемите, чувала съм, че има начини и през ипотечен да мине. Как - трябва да разпитате някой в тази сфера.

# 88
Дайте съвет колко е удачно за самоучастие за тристаен в Тракия, ново строителство или на зелено. Имаме малко спестявания и се чудим дали не е удачно да ги бутнем в жилище, преди да влезе еврото.

# 89
Дайте съвет колко е удачно за самоучастие за тристаен в Тракия, ново строителство или на зелено. Имаме малко спестявания и се чудим дали не е удачно да ги бутнем в жилище, преди да влезе еврото.

Добре е спестяванията да се вложат наистина, но явно вие ще теглите и кредит. Точно това може да с окаже опасно при увеличение на разходите, така че трябва много добър разчет на приходите, винаги да има добър резерв. Ние се готвим да инвестираме, но 100% със спестени пари.

Общи условия

Активация на акаунт