Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 8

• 34 429
  • 733
  •   2
Отговори
# 660
В момента в немския Амазон има комплекта  на WMF с ненагряващи се дръжки за 130 €. Има и други интересни неща. Ако някой се интересува може да погледне.

# 661
Здравейте,
търся безвреден тиган за палачинки по възможност да се работи лесно с него и да нв залепва (ако изобщо има такова чудо)..

# 662
От мен чугун и неръждаема стомана.На теб колко ще ти е лесно ще си прецениш.Прегледай,малко по-назад темата.През няколко страници се търси такъв.

# 663
Благодаря аз четох назад,
Мисля да взема като за начало този тиган за да видя дали ще се справя със залепването.
Добър избор ли е?

https://amzn.eu/d/bwRBIX3

# 664
  • София
Благодаря аз четох назад,
Мисля да взема като за начало този тиган за да видя дали ще се справя със залепването.
Добър избор ли е?

https://amzn.eu/d/bwRBIX3

Тиганът е добър, но 28 см не е ли доста голям за палачинки?

# 665
  • Варна
Тиганите от въглеродна стомана как ви се струват като опция? Може да пробвате такъв, когато керамичният или тефлонов изпеят последната си песен.
Имат добри незалепващи свойства. По-лесно се обслужват от чугуна, макар че са сходни и са по-лесни за боравене.
Пак ще са добри за палачинки и за каквото се сетите, включително за запичане във фурна. Сезонирането им не е сложно. Тиган за цял живот.

# 666
Здравейте,

Някой има ли отзиви от тигана за палачинки на Икеа:
https://www.ikea.bg/products/ikea-365-tigan-za-palachinki-nezale … e/10580697/?_gl=1*2y6fnj*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAiAlfvIBhA6EiwAcErpyQevGBynxCq3bH8MzQU3CPgBZ43TFIrdKq8-51GyYgzqxCaLeVBPmBoCutUQAvD_BwE&gbraid=0AAAABBx_gjnlzodq6LNRJhObxucQNK9uL

# 667
Доста време търсих и все още съм раздвоен или разтроен. Търся си 28см тиган за пържене от неръждавейка 18/10, предпочитам без нитове, с трипластов(или повече пластове) корпус, който е заварен по периметъра си за да може и да се мие в съдомиялна. Ако някой е запознат с точно тази материя моля да ми предложи някой модел.

# 668
Denezira, от около 5 години ползвам този тиган -  абсолютно запазен си е и като форма и дебелина е подходящ за целта, за която е предвиден. Относно дълготрайността не мога да кажа, защото това си зависи и от интензивността на ползване, не от възрастта на самия съд толкова.
Въпреки препоръката за ръчно миене, го мия в СМ, засега няма поражения.

atom3, не съм сигурна дали този тиган: https://www.ikea.bg/products/sensuell-tigan-za-parzhene/60324544/ удовлетворява в пълна степен всичките ти изисквания, но ползвам от години по-малкия размер, мия го само в СМ и не виждам това да му се е отразило по какъвто и да е начин. Дебел е, задържа и равномерно разпределя топлината, доволна съм. На мен ми е дори тежък, но за теб - надали.

# 669
Denezira, от около 5 години ползвам този тиган -  абсолютно запазен си е и като форма и дебелина е подходящ за целта, за която е предвиден. Относно дълготрайността не мога да кажа, защото това си зависи и от интензивността на ползване, не от възрастта на самия съд толкова.
Въпреки препоръката за ръчно миене, го мия в СМ, засега няма поражения.

atom3, не съм сигурна дали този тиган: https://www.ikea.bg/products/sensuell-tigan-za-parzhene/60324544/ удовлетворява в пълна степен всичките ти изисквания, но ползвам от години по-малкия размер, мия го само в СМ и не виждам това да му се е отразило по какъвто и да е начин. Дебел е, задържа и равномерно разпределя топлината, доволна съм. На мен ми е дори тежък, но за теб - надали.

Прегледах го. Виждам че е с нитове, това не е задължително да е лошо особено при по-евтините тигани като този понеже няма риск да се счупи дръжката при заварките докато тигана е пълен с нещо горещо. Предполагам, че е с отворени ръбове понеже нищо не видях за заварки, можеш ли да потвърдиш дали по ръба на периметъра му има непрекъснат слой стомана или се вижда алуминия от средния му слой? В основата на дръжката си няма отвор за намаляне на нагряването ѝ, това е най-вероятно защото долната част на дръжката е силиконова. Тук не ми е ясно, пише че става за фурна този тиган но има силиконова дръжка, не вярвам да няма щети по тази дръжка ако се сложи на 260 градуса, може би до някаква по-ниска температура която не е описана може да се ползва във фурна? Като цяло е добър по-евтин вариант и ще го имам в предвид, но не е точно каквото търсех.

# 670
Докладвам за ръба: изцяло облечен е, не виждам никакъв ръб, дори бих казала, че е излят. Каквото и да има вътре, не се вижда.
Цитат
Тук не ми е ясно, пише че става за фурна този тиган но има силиконова дръжка, не вярвам да няма щети по тази дръжка ако се сложи на 260 градуса, може би до някаква по-ниска температура която не е описана може да се ползва във фурна?
И на мен това не ми стана ясно (сега обърнах внимание, от линка, който дадох), но аз не съм го и ползвала във фурна - реално съдове с дълги дръжки не са точно удобни за ползване във фурна и нямам въобще такава практика, нито тепърва мисля да я въвеждам - в нея си ползвам тигани на WMF с отделящи се дръжки (пак стомана, без покритие, но са по-малки размери и затова не ти ги препоръчах).

# 671
  • София
Здравейте, може ли да ми препоръчате чугунен оребрен тиган и хубава тава за печене от стомана 18/10?
Благодаря предварително.

П.С. Бях чела назад в темата, че оребрения тиган е добре да е с по-дълбоки бразди между ребрата, но не мога да се ориентирам от снимките кой е такъв.

# 672
Кубратова, благодаря!

# 673
# 674
За тава, препоръчвам икейските. Имам една тяхна с решетка - любима ни е. Готвя отгоре месо, отдолу зеленчуци, голяма е, масивна. Много съм доволна.

https://www.ikea.bg/products/koncis-tava-za-pechene-s-reshetka-g … stomana/10099053/

За този тиган съм чела само добре отзиви. Не съм се престрашила да го купя. Правя палачинки на две години един път. Вече и не правя, защото не ми се дават 90 лв за тиган.

Общи условия

Активация на акаунт