Какво повече НЯМА да купя - 27

• 79 616
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Тия в ОЛХ дето искат някакви измислени доставки, които уж те да подготвят и да ти пратят линк, където да си напишеш данните, включително и от банковата карта 🤯 са много стари измами.Дано не се хващат хората, че лошо.

# 76
Тия в ОЛХ дето искат някакви измислени доставки, които уж те да подготвят и да ти пратят линк, където да си напишеш данните, включително и от банковата карта 🤯 са много стари измами.Дано не се хващат хората, че лошо.
Абе хващат се.На мой близък му занулиха картата

# 77
  • гр.Пловдив
teddynm
няма да коментирам доставчика, измамник е.
Но твоите клетви са лоши и много неприятни дори и за четене. Пропускаш преглед, после клетви. Лошо е подобно изказване.

Мхм,да представи си,какво да го правя-да го възхвалявам ли?
Нормален човек ще си вдигне телефона и ще се разберем като хората,какво като съм пропуснала преглед -10 мин преди да затворят офиса и да се пребия в движението,айде стига ....И какво му е неприятно на четенето? Темата не е за цветя и рози,та да си премълчавам веро вместо прах почти 6л,че на теб не ти е приятно за четене ?!

# 78
Разбрахме, че си се стиснала за пари и дано да си си научила урока.
Можеш да се оправдаваш колкото искаш. Всеки друг според теб е виновен, но не и ти.
В подобни ситуации израза " Кьорав карти не играе" е в пълна сила. Нямаш култура на пазаруване, какво очакваш да получиш?  Перилни препарати точно пък от ОЛХ да купиш,, като предлагането е повече от изобилно.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 09:46 от Пролетно цвете

# 79
Не е редно да се обвинява жертвата на престъпление, а измамата си е престъпление. Да, хубаво е било да има предварителен преглед, но пропуска му не оправдава измамника.
Моя близка така вместо килограм тютюн получи кило сол. А някой се беше оплакал, че вместо адаптирано мляко получил кутии пълни с пясък. Много кофти. Измама стара като света, затова е хубаво да сме бдителни и все пак не трябва да хулим измамения и да му вменяваме вина, защото така все едно оправдаваме измамата. По скоро нека споделеното послужи като предупреждение и сигнална лампа за засилено внимание и никога да не пренебрегваме това, че всеки трябва да направи възможното му да се предпази и да опази имуществото си.

# 80
Лесно е..не се купува от олх и фейсбук. Там е рай за измамници и НЯМАШ ЗАЩИТА от КЗП...няма на кого да се оплачиш.
За това - НЕ се купува от тези платформи. А от доказани
магазини и сайтове!!!!!!!!

Това е моят съвет занапред.
Станалота станало. Ето сега няма и на кого да се оплачеш за да ти съдейства.

# 81
Боже господи, и тук се показаха някой какви са.. Стига бе хора , разпънахте жената на кръст че си е поръчала от олкс.. то писане с главни букви , то знаци то чудесии, ставате смешни вече ..

# 82
Лесно е..не се купува от олх и фейсбук. Там е рай за измамници и НЯМАШ ЗАЩИТА от КЗП...няма на кого да се оплачиш.
За това - НЕ се купува от тези платформи. А от доказани
магазини и сайтове!!!!!!!!

Това е моят съвет занапред.
Станалота станало. Ето сега няма и на кого да се оплачеш за да ти съдейства.
Ами не, купува се и от ОЛХ, но освен пари, трябва малко и акъл. И съм купувала, и съм продавала, как пък нито веднъж не съм имала проблем. За мен там сделките са едни от най-коректните. Имаш продукт, цена, можеш да се спазариш за евентуално намаление, имаш преглед и тест - да видиш, да пипнеш, да премериш или помиришеш (купувам основно парфюми спрени от производство) и ако те устройва купуваш, ако не връщаш. Не виждам какъв е проблема.

# 83
И аз съм купувала и продавала. Как пък го зачеркнахте тоя сайт като за малоумници.

# 84
Аз само съм продавала. А, и два пъти купувахме някакви дребни части за клавиатури, но се чухме с човека и го прецених бързо че е коректен. То си личи.

Аз не съм разпъвала никого. Позволих си да дам добронамерен съвет.
Пък на когото акъла както му диктува. Свободен е да подмине съвета, Свободен е и пак да поръчва.

Един път измамен-срам за измамника.
Втори път измамен - срам за измамения.
Хората са го казали

# 85
И аз съм купувала и продавала. Как пък го зачеркнахте тоя сайт като за малоумници.

естествено, що за глупости се говорят тук.

# 86
В случая е имало опция "преглед". Това че съфорумката го е пропуснала си е за нейна сметка, не прави продавача автоматично мошеник. Все пак коректно е позволил продукта да се прегледа.
На мен и в реален магазин ми се случвало да си купя откровен боклук или дефектна стока когато бързам и купувам слепешката. Ами, да съм гледала, "бързах" не е оправдание.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 09:53 от Sysly

# 87
Основно съм продавала разни стари мебели и други неща, почти не съм купувала. Но само с контрагенти от София и лично предаване (след оглед и преглед) и плащане на ръка. Не ми се занимава с куриери, пък онзи отказал да получи стоката, пък банкови преводи...

# 88
Факт е, че шансът да попаднеш на некоректен в тези платформи е значително по-голям от това да пазаруваш от доказан и коректен сайт. Да не кажа че във вторият случай този шанс клони към нула,  даже си е направо нула.

Е, питам аз...от какъв зор да се поема риск, като може да си спокоен и да пазаруваш и без риск.

И след като и добронамерен съвет се разчита като разпъване...какво да кажа освен нищо.

# 89
И ние ползваме тези сайтове (и Базар бг), но главно за неща, които няма как да взема от магазин. Просто има продукти, които не е желателно да се пазаруват от там и са с буквално неизвестен произход, а когато и цената им е значително по-ниска от цената на същия продукт в магазин (как се е формирала тази цена със същия материал?!), вече рискът е явен (това важи и за насипни и незапечатани стоки и в магазин). При днешната "свободна" търговия човек трябва и да умее да пазарува разумно и да преценява рисковете, просто е принуден и сам да се пази - било с избягване на стоки с неизвестен произход и много ниска цена, било с преглед и тест на вече поръчани продукти. 
Апропо, аз в OLX точно преди 2 години си намерих един мебелист (проучих го преди да предприемам каквото и да е) и му поръчах единично шкафче за селската къща - човекът го изработи перфектно и го изпрати даже готово сглобено и добре опаковано. И сега поддържаме връзка, много съвестен човек.   

Общи условия

Активация на акаунт