Образователните играчки Thinkle Stars – най-ценният подарък за всяко дете

• 4 376
  • 209
  •   1
Отговори
Наближава времето в годината, когато всяко дете има своя празник. И макар всички да искаме да зарадваме детето си с най-желаната играчка, е добре да помислим какво всъщност подаряваме.

Често възрастните подценяват играчките и тяхната значимост, възприемайки ги само като форма на забавление, но всъщност те могат да имат ключова роля в развитието на детето. Съвременните образователни играчки подпомагат фината моторика, мисленето, въображението и дори емоционалната интелигентност. Специалисти като логопеди, психолози и педагози са категорични – не броят, а типът играчки има значение. Прекалено много играчки могат дори да имат обратен ефект. Затова е важно да подходим с внимание и да изберем разумно.

Представяме ви съветите на Thinkle Stars

Простите играчки отключват въображението
Колкото по-семпла е една играчка, толкова повече стимулира въображението. С телефона детето може да прави само едно нещо – да гледа видеоклипове, но със сет от кубчета може да се измайстори замък, да се направи магистрала за количките, да се загради пространство за зоокът и какво ли още не! Простотата поражда креативност.

Музиката ангажира ума и сетивата
Според психолозите наличието на музикален елемент в съвременните образователни играчки има силен стимулиращ ефект. Образователните играчки с музикални елементи не само привличат вниманието, но и подпомагат паметта, концентрацията и асоциативното мислене. Нашата играчка Музикално пиано учи децата на цветове, числа и звуци по увлекателен начин.

Детският таблет – безопасна алтернатива на телефона
Малките деца често посягат към телефона не заради съдържанието, а защото подражават на възрастните. Вместо забрани, които само усилват интереса, по-доброто решение е образователен таблет, съобразен с възрастта на детето. Той развива любознателност, логика и самостоятелност чрез адаптивни нива на трудност и разнообразни теми.

Настолните игри – мисия „общуване“
Настолните игри събират деца и родители. Те учат на ред, логика, език, математика и работа в екип – безценни уроци, поднесени с много смях и приятни емоции. И най-важното – създават споделени спомени, които остават завинаги.

Детството е игра, всеки ден носи нов урок. Нека бъдем осъзнати родители и подаряваме не просто играчки, а възможности за растеж. Образователните играчки са най-добрата инвестиция в развитието на децата ни – защото вдъхновяват, учат и радват едновременно.

⭐ Включете се в нашата дискусия! ⭐

На колко години е вашето дете и какви играчки предпочита – интерактивни, образователни или класически – и как това се отразява на развитието му? Смятате ли, че има оптимално количество играчки, след което „повече“ вече не означава „по-добре“?

На 4 юни ще изтеглим 10 късметлии, които ще спечелят специално подбрана образователна настолна игра за своето дете.

Моля, запознайте се с Общите условия на играта.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 10:07 от Жaклин

# 1
  • Велико Търново
Малкият ми син е на 4г и предпочита пред всички останали възможни играчки класическите. Относно това как се отразяват на развитието му, не бих могла да кажа еднозначно, тъй като освен играчките има и доста допълнителни дейности, но като цяло благоприятно.
Няма количество което да мога да определя като оптимално по моите разбирания и схващания за количество играчки у дома. Постоянно ми се струват много и постоянно групирам и пренареждам.

# 2
  • Пловдив
На колко години е вашето дете и какви играчки предпочита – интерактивни, образователни или класически – и как това се отразява на развитието му? Смятате ли, че има оптимално количество играчки, след което „повече“ вече не означава „по-добре“? - Имам две момичета на 8г. и 5г., които обичат да играят с различни видове играчки. Мисля, че се развиват добре, различните видове играчки развиват различни умения. Да, смятам, че наличието на много играчки не означава непременно повече умения. Обикновено се стремим да сортираме играчките според възрастта и интереса на децата.

# 3
  • София
На колко години е вашето дете и какви играчки предпочита – интерактивни, образователни или класически – и как това се отразява на развитието му?
 Баткото е почти на 6 години. Обича да строи с Лего и това определено развива мисленето му. Също така харесва морски шах и не се сърди човече. Както и обичайните колички и човечета.
Смятате ли, че има оптимално количество играчки, след което „повече“ вече не означава „по-добре“?
Има твърде много играчки, с които не играе. Разбира се, важно е качеството, а не количеството.

# 4
На 6 г. е дъщеря ми отскоро започна да  иска образователни  играчки да и се купуват добре и се отразват  ,защото има проблеми с писането и концентрацията .Презадоволена беше с играчки до 4,6- 5 г., след това рязко спряхме семейно  да изпълняваме капризите и ден играе и дотам, със сигурност съм на мнение,че колкото по - малко има толкова по -добре.

# 5
Дъщеря ми е на 4год и много обича конструктори и креативни занимания. Опитваме се да ограничаваме играчките тъй като забелязвам пренасищане и почва да губи по-бързо интерес затова в момента използвам ротационен принцип и от време на време вадя едни и прибирам други, така интереса и се задържа по-дълго време понеже не ги е виждала отдавна.

# 6
Синът ми е на 6 години и обема да играе с логически игри, книжки с пъзели, конструктори. Обича както интерактивни игри, така и класически и бордни игри.
Претрупан е с играчки, има прекалено много според мен и не му остава възможност да играе със всички.

# 7
На колко години е вашето дете и какви играчки предпочита – интерактивни, образователни или класически – и как това се отразява на развитието му?
Моето бебче е на почти 40 дни и смятам да му купувам образователни играчки тип "монтесори", които са подходящи за бебчета.
Смятате ли, че има оптимално количество играчки, след което „повече“ вече не означава „по-добре“?
Да

# 8
Детето ми е все още малко - на година и половина, но много обича да си играе, както с класически играчки, така и с образователни. Относно оптималното количество играчки, смятам че качеството е по-важно от количеството.

# 9
На 9 г. и 3 г. - по-малкото предпочита интерактивни, по-голямото - класически. Всяко дете е различно и за мен е важно просто да са щастливи. Смятам, че има оптимално количество, но покрай празници се увеличават.

# 10
  • София
Малкият ми син е на 6 години. Обича всякакви игри - и интерактивни, и образователни, и класически. Всяка по различен начин допринася за развитието му. Определено презатрупването с играчки  води до загуба на интерес в детето и концентрация.

# 11
Моето е на година. Обожава всякакви пеещи и светещи играчки. Също много харесва книжки с движещи се елементи.

# 12
На колко години е вашето дете и какви играчки предпочита – интерактивни, образователни или класически – и как това се отразява на развитието му? - Дъщеря ми е на 3 г. и половина. Обича да играе с кукли, плюшени играчки и всякакви ежедневни принадлежности - тоест занимава се най-много с role play тип игра и мисля че се развива отлично за възраста си.
Смятате ли, че има оптимално количество играчки, след което „повече“ вече не означава „по-добре“? - определено да. Всеки би го изразил в различно количество, аз го определям по възраст. До 2 г възраст децата нямат нужда от почти никакви играчки, а най-добре се заиграват с образователни играчки или по предназначение и с въображение след 3 г. възраст.

# 13
На 8 години е. В свободните игри предпочита класически игри и занимания като не изключваме и образователните. Според мен се отразяват добре на развитието му въпреки електронните устройства. Определено количество не означава качество.

# 14
Дъщеря ми е на 6 г. и отдавна се старая да купувам предимно образователни игри, играем и доста настолни. Разбира се играе и с кукли. Смятам, че всяка от игрите допринася по свой начин. Презатрупването със сигурност намаля интереса, но се опитвам да се поддържа баланс.

Общи условия

Активация на акаунт