Образователните играчки Thinkle Stars – най-ценният подарък за всяко дете

• 4 377
  • 209
  •   1
Отговори
# 15
На четири години.Играе с образователни, интерактивни и класически играчки.

# 16
Синът ми е на 3+  години, дъщеря ми на 10. Синът ми предпочита интерактивни и образователни играчки. Чрез тях учи много нови неща и умения. Децата в днешно време имат много играчки, често ги сортирам, прибирам и вадя на по-късен етап, когато знам че ще  му привлекат вниманието.

# 17
Аз играя за моя племенник, който е на 10 години. Той образователните игри, такива с карти, както и различни стратегически като Монополи. Мисля, че добре му се отразяват и се забавлява. Има си 3-4 любими, така че количество не му е важно.

# 18
  • София
Децата ми са на 8 години и половина и на 3 години и половина. Предпочитат интерактивни и образователни играчки. Да, определено смятам, че след определен брой играчки става вредно да се трупат нови и нови.

# 19
  • София
Детето ми е почти на 4 г. Обича да стои с конструктори и с лего, да реди пъзели, харесва интерактивни играчки - така научи числата до 10 на английски. Много харесва, разбира се, и ролевите игри. Обича да търси разлики между две картинки. Мисля, че има доста играчки, но на периоди си играе с всяка от тях.

# 20
На 8 години е. В свободните игри предпочита класически игри и занимания като не изключваме и образователните. Според мен се отразяват добре на развитието му въпреки електронните устройства.

# 21
Дъщеря ми е на почти пет години и е много любопитна по природа. Предпочита предимно образователни играчки – пъзели, конструктори, игри за съвпадения и логика. Обича и кукли и плюшени животни, които често използва в ролеви игри. Според мен разнообразието е важно, но съм напълно съгласна, че количеството не е решаващо. Когато играчките са прекалено много, детето се разконцентрира и по-трудно се задълбочава в играта. Забелязала съм, че когато имаме „ротация“ на играчките – прибирам част от тях и след време ги вадим отново – тя играе по-дълго и по-креативно. Така че да, вярвам, че има оптимално количество играчки, при което се стимулира развитието, без да се претоварва вниманието.

# 22
На колко години е вашето дете и какви играчки предпочита – интерактивни, образователни или класически – и как това се отразява на развитието му? Смятате ли, че има оптимално количество играчки, след което „повече“ вече не означава „по-добре“?

Самуил е на почти 3 години.
Обича всякакви видове игри,но определено интерактивни и образователни, 2в1 са му любими!
Има един таблет,който е от братовчедка му и все още работи. С азбука,песни,цифри. Обожава го!
Той задава въпроси,да се намери дадена картинка или буква и малкия натиска.
Много от нещата успя да научи от там.

Смятам,че играчките винаги са в повече,особено когато всичките са на видимо за него място.
Когато ходи при баба и дядо,всеки път се радва на играчките там,колкото и малко да са те,защото ги забравя.

Ето защо,аз прибирам част от тях за месец,два и след това ги заменям.
Така той се радва на всичко,а не е просто за ден.

# 23
Детето е все още малко - на година, обича да си играе.  За оптималното количество играчки, мисля че качеството е по-важно от количеството.

# 24
Моите дечица са на 10 месеца и 3 години .
И двете много обичат да играят заедно ,особено на образователни и интерактивни игри - такива ,които ги карат да пеят , да танцуват , да учат нови думички .
Обичат и класически играчки - такива имат при бабите и дядовците си .
Разбира се ,че смятам ,че след  определен брой , играчките стават прекалено много и вече не са толкова интересни .
За това аз прибирам някои ,които вадя след време и децата им се радвам ,все едно са нови Simple Smile

# 25
  • София
Малкият е на 4 год. и обича разнообразни игри, най-вече образователните. Много е музикален и обича да свири на различни инструменти. Децата винаги искат нещо ново, затова, когато се появи такова, част от по-старите играчки временно се прибират.

# 26
Дъщеря ми ще стане на 6г. след месец и вече се интересува изцяло от образователни играчки, свързани най-вече с четене и смятане.

# 27
Моето дете е на 9 години и най-много обича интерактивни и образователни играчки – например роботи, пъзели с логически задачи или такива, които може да програмира. Те му помагат да развива мисленето, търпението и умението да решава проблеми. Забелязвам, че когато играе с такъв тип играчки, е по-концентриран и мотивиран да учи нови неща, дори без да усеща, че „учи“.

Според мен, да – има момент, в който твърде много играчки започват да объркват детето. Когато има прекалено голям избор, му е трудно да се съсредоточи и често бързо губи интерес. Вярвам, че по-малко, но подбрани с внимание играчки, които развиват въображението и уменията, са много по-полезни от цяла стая, пълна с неща, които просто се трупат.

# 28
Детето ми е на 2 години и половина и предпочита предимно образователни и интерактивни играчки – пъзели, музикални книжки, кубчета с форми. Те стимулират речта, фината моторика и концентрацията му. Смятам, че има граница – твърде много играчки разсейват вниманието и намаляват интереса. По-малко, но подбрани играчки насърчават по-задълбочена игра и развитие. Two Hearts

# 29
На колко години е вашето дете и какви играчки предпочита – интерактивни, образователни или класически – и как това се отразява на развитието му? Смятате ли, че има оптимално количество играчки, след което „повече“ вече не означава „по-добре“?

Имам деца на 2 и на 5. Имат си периоди с различни предпочитания, но генерално обичат книжки, интерактивни и образователни игри. Цялостно са много подвижни и двамата. Оптималното количество играчки е според интересите на детето. Много често играчките са от обикалящия ги свят - камъчета, шишета, листа, ключове на лампи и т.н. Sweat Smile иначе да, няма смисъл от затрупване с купища вещи и за това съм сложила сериозен филтър на играчките на децата и какво получават като подаръци.

Общи условия

Активация на акаунт