Образователните играчки Thinkle Stars – най-ценният подарък за всяко дете

• 4 377
  • 209
  •   1
Отговори
# 30
Велия е на 3 годинки и обича да слуша приказки, обича образователни играчки, но обича и кукли. Играчките бързо ѝ омръзват. Сменям ги често . Влюбена е в телефона ми. Не мисля , че затрупването с играчки  е необходимо за развитието на всяко дете. Необходимо е общуване

# 31
  • София
На колко години е вашето дете и какви играчки предпочита – интерактивни, образователни или класически – и как това се отразява на развитието му? Смятате ли, че има оптимално количество играчки, след което „повече“ вече не означава „по-добре“?

Децата ми са на 7 г. и на 2 и половина. Каката на тази възраст обича и предпочита лего, като също много обича да рисува. Малките са с различни предпочитания. Едната девийка обича много всякакви игри с карти, като най-често просто обича да ги подрежда и изважда и прибира в кутийката, рядко играеме по същество, но предлогам, че е още мъничка и като порасне още малко ще е друго. Другата девойка играе с всичко, зависи от настроението - и класически и интерактивни. Според мен едно 60-70 % от децата, включително и моите, са презадоволени от играчки, още не мога да науча бабите, че нямат нужда от много и ненужни играчки. Аз обичам практичните и качествени играчки.

# 32
  • гр. Кюстендил
На колко години е вашето дете и какви играчки предпочита – интерактивни, образователни или класически – и как това се отразява на развитието му? Смятате ли, че има оптимално количество играчки, след което „повече“ вече не означава „по-добре“?

Детето ми е на 4 години и от изброените може би предпочита интерактивните. Играем на няколко настолни игри. Със сигурност това е в плюс за неговото развитие, защото го насърчава да мисли креативно и да преоткрива нови неща. Смятам, че детето трябва да има играчки, не всичките в магазина, разбира се, но толкова че да има интерес да играе и да ги сменя, като след определено време тези няколко играчки да се приберат и да се извадят скрити такива, които е забравил. За съжаление, ако аз не го насърчавам да играе на такъв тип игри + образователните също, към които почти няма интерес, явно усеща, че повече го карам да научи нещо, а не толкова като игра, няма да седне сам да си ги извади и да играе и търси алтернативи като телевизора, например /говорим за времето у дома, ако сме навън - не се сеща изобщо за тези неща и си играе както той си знае.

# 33
Дъщеря ми е на 1г. и все още предпочита музикални играчки с копчета. Напоследък забелязах, че си играе и със сортери, което определено помага за развитието.

# 34
На колко години е вашето дете и какви играчки предпочита – интерактивни, образователни или класически – и как това се отразява на развитието му?  - Голямата ми дъщеря е на 5г., а малката е на 2г. И двете играят с класически играчки, но често обръщат внимание и на образователните.

Смятате ли, че има оптимално количество играчки, след което „повече“ вече не означава „по-добре“? - Да. Когато детето разхвърля играчките си и не може да си избере определена игра, значи вече са в повече.

# 35
 Детето ми е на 7г и предпочита всякакви играчки. Всеки ден си мени мнението и използва различни видове играчки -дали самостоятелно, дали двубойни или отборни. Имаме образователни, интерактивни и класически играчки.

# 36

На 8 г. и на 4 г. са двете момчета у нас. Обичат игри, на които да могат да играят заедно и да се забавляват. Опитваме се да не ги претрупваме с играчки. Ако решим да приберем някоя играчка, когато имат нужда от нея или им липсва, те сами си я търсят и питат къде е.

# 37
Децата ми са на 11 и на 8 години. Харесват класически игри и играчки. Синът ми много реди конструктори, харесва дървени релси и влакове. Дъщеря ми предпочита също конструктори.

Подбирала съм хубави скъпи играчки с идеята да са наистина качествени за сметка на количеството. Въпреки това количеството изобщо не е малко. Периодично съм прибирала едни, вадила други.

# 38
  • София
На колко години е вашето дете и какви играчки предпочита – интерактивни, образователни или класически – и как това се отразява на развитието му?
От първите месеци има интерактивни игри, които са за развитие и на фината моторика, към годинка започнахме да купуваме образователни. Имаше активна гимнастика с интерактивно килимче. Първият му таблет е от Thinkle Stars и много добре му повлия.
 Смятате ли, че има оптимално количество играчки, след което „повече“ вече не означава „по-добре“?
Никога играчките не са достатъчни! Smiley

# 39
Имам две деца,голямото ми момче е на 7 години.От малък обича да строи с лего и да рисува,преди около две години почнахме и с настолните игри(детско монополи,не се сърди човече+ различни образователни в които чрез игра опознава държави,животни,забележителности) и различни игри с карти(уно,блато,война).
Малкият ми син е на три години,той предпочита музикалните играчки,както и книжки за четене,слушане,не на последно място всякакви коли.Със сигурност всяка играчка помага за развитието им и възприемането на света около тях.Играчките никога не са излишни и достатъчно,просто с възрастта трябва да предлагаме според интересите им различни занимателни и образователни разнообразни такива.

# 40
На колко години е вашето дете и какви играчки предпочита – интерактивни, образователни или класически – и как това се отразява на развитието му? Смятате ли, че има оптимално количество играчки, след което „повече“ вече не означава „по-добре“? Имаме четири деца ,всички имат и са имали нормално количество с играчки ,никога не сме купували с идеята просто да ,,трупат" . В момента най-малкото е на 1 година и играе с образователни играчки за нейната възраст, повечето дървени с животинки и звуци . Определено й помагат да се учи на много неща ,различава животни ,а музикалните се опитва да пее и повтаря ,за сега улавя ритъм .

# 41
На колко години е вашето дете и какви играчки предпочита – интерактивни, образователни или класически – и как това се отразява на развитието му?
- детенцето ми е на година и 4месеца. Играе с малките конструктори, любими и са предметите, които вкарва в дупчиците

Смятате ли, че има оптимално количество играчки, след което „повече“ вече не означава „по-добре“?
- майка ми е учител и от нея зная, че е важно да има малко играчки, за да не се отклонява вниманието и детето да не се превъзбужда. Ние прибираме едни, изкарваме други, после пак така.

# 42
  • София
Детето ми е на почти 6 години и харесва  всякакви играчки. Напоследък най-голям интерес има към настолни игри и игри с карти. Този тип игри развиват концентрацията и логическото мислене, което пък ще е полезно за тръгването на училище. Опитвам се да правя ротация на играчките - прибирам някаква част, оставям други за ползване и след време ги разменям, но пак смятам, че имаме прекалено много.

# 43
Детето ми е на 2г и половина, всякакви играчки й харесват, докато не й омръзнат,  след известно време пак започва да играе с тях. 😁
За мен е важно играчките да развиват мозъка на детето, както и да развива въображението му. Когато бяхме малки, нямахме играчки тип готови кухни, къщи и т.н., всичко си правихме ние, от кашони,  чертаехме с тебешири и пр, въображението ни работеше,  а сега децата не го използват.

# 44
  • на последния етаж
На 12 години е синът ми. Обичаме да играем настолни игри.

Общи условия

Активация на акаунт