Мъж обяснява, че партньорката му харесва само една определена лъжица от чекмеджето за прибори, ползва само нея, но я е загубила и издирваше по описание същата, за да може тя отново да е щастлива. Целият съб-редит беше развълнуван, хора вадеха, мереха и снимаха лъжици и накрая имаше хепиенд. Намери се лъжица и полетя към мъжа и партньорката му, беше възстановено щастието.
Искам да кажа, че я разбирам. Имам същия специфичен вкус. Храната не е същата на вкус с други, неправилни прибори. Неправилните прибори не се усещат добре в устата. Имам свои вилици и лъжици в България от много години и освен ако нещо не ме принуждава да ползвам други, винаги ям с тях, освен в заведение, където няма избор. Сменям прибори, ако са раздадени неправилно, за да ям с точните. Крала съм от ресторанти по бройка от точните прибори, за да имам. Носих си с мен, докато учех в друг град. В чужбина също имам такива, друг модел. Отне ми време да намеря кои се усещат правилно в устата, и като ги намерих, взех достатъчно.
В България са ми стар модел вилици и лъжици от ерата на столовите, НО НЕ ВСИЧКИ СТАВАТ. Някои са с неправилно дълги зъби за набождане спрямо долната част; други са с по-къси и неправилно дълга долна част, или дръжката е по-разлата и не се усеща правилно в ръката. В чужбина са стария модел FÖRNUFT на Икея. Новият не става, защото дизайнът е леко променен, точно колкото да не са правилни.
Не мога даже да предам колко е важно да са правилни прибори на усещане в устата и ръката, както и визуално. Тежък живот ще настъпи, ако нещо се случи с приборите. Абсолютно не разбирам как на хората може да им е все тая с какво ядат.
На снимката - неправилни, ерго грозни прибори, донесени от някого от офисната кухня. Крия ги в дъното на чекмеджето зад преградата за правилните прибори и ако някой понечи да си вземе прибор за навън, му давам тях, за да не изгуби, не дай си Боже, някой от правилните.
Имам си и любим котлон, който, впрочем, е любим на всички вкъщи. На другите нещата не се готвят така добре, въпреки че не се вижда очевидна разлика, случва се да се изчакваме, за да се доредим до правилния котлон. Имам си и любим модел щипки. Другите не защипват съвсем правилно и освен това прегарят много по-бързо на слънце. Наскоро обърнах света, за да намеря нови, защото е спрян вносът. Успях да намеря, макар в незадоволителен цвят, и се запасих с няколко пакета.
Имате ли си любими прибори? Любими вещи, отличаващи се от другите само с това, че са по някакъв привидно незначителен начин "по-правилни"?