Отговори
# 60
Kameloth, девети и десети са Dexter : New Blood
Продължението след 8 сезон. Мисля и него да изгледам, че позабравих.

А Dexter: Original Sin е най-пресния за младия Декстър. Той ми върна надеждата. И се радвам, че ще има още.
Скоро ще има и продължението на Dexter : New Blood

Тежък сезон, така е.
Скрит текст:
Разбира се и аз мисля, че Декстър не е типичния психопат.
Интересувам се доста от такива случаи. Криминални и за серийни убийци. И съм чела и криминалните канали пребродих. Особено има един на Фейт Георгиева, която освен че разказва случаите тя и от психологическа гледна обяснява често поведението им. Разбира се, каквото и да се е случило, това не ги оправдава /освен Декстър Grinning / Е, за съжаление е само сериал. Много пъти ми се е искало един истински Декстър да си имаме.
Потресена съм от поредната трагедия в Хасково. И след всяка такава ужасна новина ми се иска един Декстър да ходи да ги озапти всички.
Има такива, които са родени такива. Но много от убийците, ама много всъщност са преживели някаква травма.
Те са създадени такива, не са родени и много пъти съм им съчувствала. Но на детето, което е страдало.
Просто защото и аз съм преживяла някои неща, но не съм убила никого.
След смъртта на Рита когато уби онзи човек в тоалетната и крещя и се разрева и говореше с баща си, тогава стана ясно, че изпитва чувства и може да обича. Просто се опитва да се предпази и сам даже не осъзнава какво изпитва.
Имаше нелогични неща. И аз това си помислих като размятаха Харисън наляво и надясно. Че ще се изпусне за Хана. Ама като на филм. Но не е изпипано добре. Просто старите бяха по-добре изпипани.
И накрая толкова ги обичаше, че ги заряза. Което беше донякъде логично.
Но не осъзнава, че за да страдат близките му всичко е резултат от неговите грешни решения.

Метафората на Робърт Хей за заредения пистолет много ми харесва и е прав - "Генетиката на индивида зарежда оръжието, неговият характер го насочва, но събитията в живота му - детство; потенциални травми; нива на чувствителност; какви родители е имал; с какви хора е дружал - решават финално дали той ще натисне спусъка, или не."

Припомни си брата на Декстър, Браян. Той е роден психопат. Това се разкрива в А Dexter: Original Sin
Но е възможно ако майката беше оцеляла той можеше и да не стане такъв. Може би да проявява черти, но не и такива. Да кажем, може просто да е тежък характер.

Не знам дали си гледала А Dexter: Original Sin, не е голям спойлера, ако искаш кликай
Скрит текст:
Там има сцена в един от епизодите как преди убийството на майката, Браян убива гущери. С голи ръце ги разчленява. Което е супер жестоко. И много психолози направо си казват, че мъчения на животни са индикация, че след време ще посегнат на хора. Тогава Декстър обаче на умряло гущерче плачеше и страдаше. Той беше нормално дете. Брайън не беше обаче.
Мозъкът на Декстър изтри цялата преживяна случка. Защото е твърде малък, твърде нормален и мозъкът за да го защити блокира спомена, за да го предпази. Но травмата седи. И се появяват тези желания.
Аз също съм преживяла това. Да си спомня на 22 нещо преживяно на 10 години. Може би тогава мозъкът ли, съзнанието ми е решило,че съм готова да си спомня.

# 61
Да, 9-ти е последният, който излезе години след 8-ми, и за чийто финал най-много се недоволстваше.
Чакаме тая година 10-ти вече.

# 62
  • SA
Благодаря за информацията, момичета! Аз започнах този последен засега 9 сезон (а с младия Декстър го изгледах първо и така реших да почна сериала от самото му начало). Много ми харесва засега, интересно започна, а Харисън също се очертава като интересен образ. Представям си колко радостни са били феновете на сериала, когато след десетина години се е появило това продължение. Мисля си даже, че първоначалният замисъл е бил
Скрит текст:
Декстър да загине в онзи ураган и чак след години са решили, че могат да го възкресят. Надявам се да става ясно как се е спасил и стигнал чак северните щати. Гледам последния епизод пак е с подобен нисък рейтинг и сигурно пак ще завърши подобно на 8 сезон, хахах. Но щом 10 сезон се очаква, може би Декстър все пак няма да загине.
Много обичам да гледам вече приключили сериали, защото не се налага да гледаш по епизод на седмица и да чакаш с години.

# 63
  • SA
Изгледах всичко излязло за Декстър до момента. Ами хареса ми много и 9 сезон. Разбирам ниския рейтинг на последния епизод и виждам, че отново ще възкресяват Декстър тази година. Мисля, че вече става малко банално в края на всеки сезон да го убиват и после да се оказва, че е жив. Ще се радвам на нови сезони, не бих казала, че ми омръзна сериала, макар доста интензивно да го гледах напоследък. Но дано и 10 сезон не завърши с подобен край, хахах.
Хубаво е, че предстоят нови сезони и за младия Декстър. Ще има какво да се гледа Blush

# 64
Скрит текст:
Е, в края на 8-ми не е умрял. Само сега, в 9-ти 😁

# 65
  • SA
Мери, ако не си чела нищо относно предстоящия 10 сезон, не чети по-надолу. Но в IMDB резюмето на сезон 10 започва с това
Скрит текст:
че Декстър е оцелял след прострелването му от Харисън и бил в кома, от която излиза. Виждам, че Майкъл Хол участва във всички епизоди на новия сезон. Така че, пак не е загинал. Затова и казвам, че края е същия като сезон 8 - уж загива, а в новия сезон се оказва, че е оцелял. Да не говорим, че и заглавието Dexter: Resurrection подсказва това.

# 66
Скрит текст:
В сезон 8 той не загива. Последните кадри не са с лодката в бурята, а дават, че е оцелял. Разтоварваше един камион с дърва и го дадоха да влиза в една къща. Седна на масата и така свърши сезонът. Това имам предвид.
Дълго чакахме сезон 9, който свърши вече с убийството му и негодуване от феновете. Не мисля че са планирали изобщо продължение, но явно отрицателната вълна промени решението и се завръща продуцентът Клайд Филипс от най-силните сезони на Декстър.

# 67
  • SA
Скрит текст:
Да, верно, че в края на сезон 8 го дадоха, че е жив. Аз понеже ги гледам един след друг сезоните и някак ми се сливат събитията.
Мисля, че има материал за още сезони. Интереснo са представени и образите и на другите серийни убийци, любопитно е също как ще се развият нещата с Харисън.

# 68
  • София
Трейлър на Dexter: Resurrection 😊

# 69
Интересно.
Ума Търман, Динклиндж.
Ще видим, ще видим....

# 70
  • София
Излезли са две серии на Dexter: Resurrection.
Нямам търпение да гледам, ама май чак в неделя ще мога Sad
Дано да го качват и в СкайШоутайм като предишните.

# 71
Аз чакам с нетърпение, най-вероятно ще мога да гледам в неделя или дори в понеделник. Дано е качен в SkyShowtime дотогава. Засега го няма, проверих.

# 72
  • София
Дамно не се мотаят твърде много от СкайШоутайм. Понеже им плащам за всеки месец и съм им верен и гледам там и то със закъснение, ама взе да ми писва вече.
Два епизода са излезли от новия сериал. Simple Smile

Но идвам с още по-чудесна новина.
Dexter: Original Sin официално е подновен за втори сезон. 😍😎

# 73
Супер новина.

# 74
Уф, явно ще трябва да гледаме от тракерите. В SkyShowtime за Европа ще стартира сериалът чак на 12 септември.

Общи условия

Активация на акаунт