Отговори
# 90
  • SA
Дяволо,
Скрит текст:
Предполагам всеки, който следи сериала си е задавал този въпрос - добър ли Декстър или лош. Според всички обществено приети норми и закони той би трябвало да бъде окачествен не само като лош, ами направо чудовище - той убива хора заради вътрешна потребност да го прави и това, че подбира само серийни убийци е заслуга на кодекса, който Хари му създава и успява да накара да следва. В същото време възможно ли е толкова лош герой да е любимец на голяма част от зрителите, следящи сериала? Всички ние (или поне голяма част от нас) искаме Десктър да се измъква от закона и от заплетени ситуации, в които попада. За мен това е така, защото както и в реалния живот рядко се срещат само добри или само лоши хора - нещата никога не са само черно-бели. Лошата стихия при Декстър е така обуздана, че в крайна сметка той да върши нещо добро за обществото, макар и по незаконен начин. За мен това, както и страхотния интелект и чар на Декстър определят отношението ми към него - харесвам го и така да се каже съм на негова страна, иска ми се да оцелява.
И пак за финалната сцена на 9 епизод - в един кратък момент си помислих, че освобождавайки Батиста, двамата с Декстър ще обединят усилията си и ще ликвидират Леон и Чарли. Да не говорим, че Батиста, знаейки, че Касапина от Залива убива главно серийни убийци, как пък не допусна, че Леон също би могъл да е такъв, предвид интереса на Декстър към него, и да го проучи малко по-добре преди да се натресе в дома му?
Това, че в последните си мигове не прости на Декстър не бе учудващо, не само заради обичаните от него хора, които загинаха заради Декстър, все пак него го последва същата съдба. Тук ти наистина позна с голяма точност, че Батиста ще бъде убит от Леон или Чарли.

# 91
Декстър е герой, защото чисти обществото от отрепки.
В реала няма такива като Декстър. Лошите често не се наказват.
И затова Декстър е обичан.
Аз неведнъж съм казвала, че в Бг имаме нужда от Декстър Grinning

Отива да гледам пети епизод май Grinning

# 92
На 6-ти епизод съм.
Скрит текст:
Радвам се че стоплиха отношенията Харисън и Декстър.
За Лейди ме хвана яд. Оказа се че убива който и падне, не е като Декстър.
Ама добре я подреди.
Защо му трябваше да взима бележката от книгата? Глупаво, трябваше да я остави и да види с кой ще се срещне.
Ама онзи не е глупав, разбра, че някой го следи.
Лейди я самоубиха и Батиста не може да направи нищо.
А финала. О Боже бе, финала. Смях голям Joy Joy Joy
Fuck me to tooth

# 93
  • SA
Приключи и този сезон на Декстър и мога да кажа, че бих го наредила сред любимите ми сезони от основния сериал. След толкова години Декстър е в топ форма и с нетърпение ще очаквам следващите му приключения.
Скрит текст:
Финалният епизод според мен запази високото ниво на целия сезон - изпълнен с динамика, напрежение и приковаващ вниманието. Малко нереалистично ми се стори спокойствието и сравнително бавните темпове, с които Декстър действаше, когато уби Леон, знаейки, че долу на партито тълпа от хора, охранители и полицаи вероятно го търсят усилено. Откъде намери подходящи инструменти и найлони да го опакова чак? Но хей, това е Декстър все пак, хахахах.
Харисън също все повече започна да ми харесва. Интересно е как ще се развие неговия образ през следващите сезони - дали ще бъде съучастник в убийствата, или ще му бъде опора като Дебра - така както Декстър намекна във финалните сцени.
Мислех, че е възможно Леон да има участие и в следващите сезони, но за мен най-логично бе Декстър да го елиминира, нещо което стана неизбежно след убийството на Батиста.
Много обнадеждаващ с оглед бъдещи сезони бе онзи наръч папки с информация за серийни убийци, който Декстър взе от Леон - предполагам някои от тях ще са герои в следващите сезони и вероятно ще започне с Рапунцел. Финалните му  мисли бяха истинско проникновение - той прие, че е безсмислено да се заблуждава и стреми към живот без "тъмния спътник". "Аз съм точно този, който трябва да бъда. Аз съм този, който искате да бъда." Надявам се, че ще продължим да виждаме Декстър такъв, какъвто ни харесва. Дано Майкъл Хол е жив и здрав и да не се отказва от участие в следващи продължения. Страхотен е!
Макар и второстепен герой, много симпатичен ми стана Блесинг. Иска ми се той и неговото семейство също да бъдат сред малкото хора, на които Декстър може да разчита. Дано не ги постигне същата съдба като останалите му приятели само!
Хайде, чакам и вие да изгледате докрай сериите и да коментираме подобаващо.
Елора,
Скрит текст:
Тази Лейди Венджънс хич не ми допадаше и не съжалявам, че я отстраниха. Не бе много реалистично да се очаква, че и тя ще има кодекс като Декстър. Този кодекс на сериен убиец е всъщност това, което прави Декстър уникален и е заслуга на Хари - един отличен полицай, който успява да обикне осиновения си син и да продължи да го обича, въпреки че става свидетел на ужасяващите му деяния.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 20:36 от Kameloth

# 94
Да, Декстър е уникален, друг като него няма.
Дори в един от сезоните имаше един с който се сприятели и той се опита да се прави на Декстър, но накрая почна невинни да трепе.
Изгледах 9-ти епизод.
Скрит текст:
Жалко за Батиста.
Знаех, че Декстър няма да му посегне. Той просто няма как да убие невинен.
Но нещо не ми допадна играта на Батиска. Чак такъв кон с капаци.
Но от друга страна имаме Доукс и Мария.
Абе представям си физиономията му, ако му беше казал, че Деб уби Лагуерта Joy
Тогава инфаркта щеше да изпревари пораженията от огнестрелните рани.
И Куин подозираше Декстър. Абе знаеше нещо, но не му пукаше. Той беше от тези за които света не се само черно и бяло има и сиво и други цветове.
Оф,чакам буквите за 10-ти епизод.
А с Чарли какво стана? Нали и нея утрепаха? Че ми е дразнещо тъпа.

# 95
Излязоха буквите  и налазих и последния епизод.

Скрит текст:
Много динамичен епизод, много напрежение.
Набързо утрепа Леон, абе обикновено планира.
И това в близост до толкова полицаи.
Наистина найлон откъде? Но може на олтара на Касапина да е имало малко като мостра.
Колкото му е да се опакова едно джудже Joy
Абе нали уж всички щяха да се изреждат. Обаче Деб я нямаше, тя не се появи въобще. Или аз нещо не помня.
Но да, Блесинг ще бъдат неговата котва, както беше Деб.
Също и Харисън.
И си има папчица с нови бъдещи трофеи.
Дано има втори сезон.
Трябва.
И имам чувството, че Чарли ще се появи.

# 96
  • София
Не че не се знаеше, но вече е официално:
Декстър: Възкресение е подновен за сезон 2!
Честито НИ! Simple Smile

Финално ревю

Dexter: Resurrection (2025)
https://www.imdb.com/title/tt33043892/

За мен това е най-добрият сериал за 2025 г. до този момент. Категоричен съм! Simple Smile

Този сериал възкреси не само Декстър, а цялата му вселена. Бих го сравнил с Мандалорецът и това, което той направи със Стар Уорс, или с Йелоустоун за кариерата на Кевин Костнър. И така нататък.
Нареждам го наравно с феноменалните първи, втори и четвърти сезон от оригиналния сериал.

Страхотен каст. Прекрасен сценарий и диалози. Обратите и напрежението ме държаха вцепенен до последния кадър от финала.
Почти нямам забележки, а и тези, които имам, са несъществени. 😊

--> Има спойлери <--

Така и не ми хареса това, което решиха да направят с Батиста, но това е положението. Може би поведението му е най-нелогичното нещо в сезона, но както писах по-горе - това са едни дребни недостатъци.
Вече и Харисън си го заобикнах, хехе. И да, Харисън най-вероятно не притежава този порив. Не го е наследил от баща си. И това също е много добро решение. Декстър е един-единствен и ‘’наследство’’ няма да има. И така е по-реалистично.

Декс определено ще поостане в Ню Йорк. А вече си има и яхта... 😀
Много ми хареса финалният сегмент и думите на Декс:
''Преди си мечтаех да бъда по-различен, да бъда нормален. Живот без Тъмния ми спътник. Но кого заблуждавам? Това е истинската ми същност. Аз съм Декстър Морган и съм точно този човек, който трябва да съм и който вие искате да бъда.''

Сега Декс ще погне Рапунцел (Ал Уолкър), единственият оцелял сериен убиец от групичката на Леон Прейтър.
А пък детектив Уолъс ще потегли след нюйоркския изкормвач.
Който, между другото, си е една мистерия, една загадка...
Кой е? Жив ли е и т.н. Да, би трябвало да е жив, иначе нямаше смисъл да ни покажат досието.
На папката пишеше: Дон Фрамт - нюйоркският изкормвач.
Кой е той? Дали сме го видели в хода на сезона? Онзи надзирател от затвора, който по поръчка на Чарли уби Миа Лапиер - Лейди отмъстителката, мхм?
Блесинг? Представяте ли си? Хахаха. Не не не, аз не си. А може би партньорът на Уолъс?
Или тепърва ще се появи като напълно непознат актьор за сезон 2. По-скоро това...

Искам да видя игра на котка с мишка между Декс и детективката. Да има малко сблъсък Шерлок и Мориарти.
Искам да видя и Харисън като ‘младши служител’ в полицията, хехе. След Декс и Деб е ред и на Харисън да стане полицай.

Очаквам с нетърпение сезон 2.
Вселената на Декстър е по-жива отвсякога!
-
9.0 / 9.5

# 97
Обаче  той не взе всички папки.
Запази си за него, остави и за нея Grinning

Обаче е умна тази жена, странна и умна.
Май ще го сгащи. Имам това чувство.

# 98
  • София
Да, имахме въдичката със стика на стената. Той нали и обясни с какъв предмет е по-вероятно да е убивал.
И тя сякаш прозря... Но това са само догадки, черно на бяло няма нищо.
Иначе да, той си взе бая папки, ще има какво да преследва в сезон 2. Grinning

# 99
Тя прозря ще е прав за оръжието.
Така мисля.
А и тези досиета много информация ще и дадат.

# 100
  • SA
Поне 5 папки отмъкна Декстър, та материал ще има за няколко сезона.
Но полицайката, която явно ще го преследва, никак не ме кефи. Някаква такава сухарка изглежда. То дори Лагуерта беше по-симпатична.

# 101
А на мен тази ми е симпатична.
И е шантава.
Струва ми се доста интелигентна и е внимателна в детайлите. Прилича на Декстър, не е добра като него, но може да го сгепца.
Лагуерта ми беше неприятна. Много к*рвенски номерца въртеше на хората.

Мисля, че Декс си избра  кои папки да остави и кои да вземе.
Със сигурност ако е имало нещо за него го е взел.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 20:37 от Елора

Общи условия

Активация на акаунт