Работа, CV-та, HR-и, съвети - 97

• 27 683
  • 771
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Може да се ползва агенция, когато искаш да се разделиш по няква причина с някой от служителите ти, но докато не намериш друг не можеш да го освободиш. Агенцията пуска обявата анонимно и правят предварителното пресяване и интервюта.

# 316
  • София
Здравейте, моля за съвет
Подадох молба за напускане по взаимно съгласие, което ми беше приета от отдел Човешки ресурси. Молбата е с дата 03.01.2025  и в нея е описано да бъда освободена от 03.02.2025.
Така се договорихме....
Но сега отказват за прекратят договора ми.
Как да постъпя - не искам да продължавам да съм техен служител, подадох молба, обещаха да прекратят договора сега протракват....

# 317
Трябвало е да пуснете молба по чл.325 / взаимно съгласие/ с добавка, че в случай не се приеме, да се счита за връчено предизвестие по чл. 327

# 318
  • Melmak
Тогава подайте предизвестие.

# 319
С предизвестие ще трябва да работи там още месец. В такава ситуация бих говорил с ръководството, като ако няма резултат просто бих работил колкото да не им дам повод да ме уволнят дисциплинарно.

# 320
Ама тя така или иначе в сложила дата след един месец, не виждам смисъла от взаимно съгласие.

# 321
  • София
Здравейте
Благодаря ви за отговорите
Това е текста на молбата ми за напускане

# 322
Проблемът е, че нямаш входящ номер. Така е просто едно листче и не доказва, че си подала документа на 3.01.

# 323
А на какво основание и кой по точно от фирмата отказва да ти прекрати договора?

# 324
Трябвало е да пуснете молба по чл.325 / взаимно съгласие/ с добавка, че в случай не се приеме, да се счита за връчено предизвестие по чл. 327
Не е чл. 327, а 326.
vnd, заплаши работодателя с Инспекция по труда. Звънни им и се консултирай.
Документът ти е ОК, не се притеснявай.

# 325
Ок е, ама няма входящ номер. Може и току що да си го е написала. За това е нужно като подаде молбата, да се входира. Ако има входящ номер и не го виждаме на снимката - извинявам се.

# 326
Здравейте. Днес подадох предизвестие за напускане от сегашната ми работа. Ще бъда освободена след три месеца, защото толкова е срока на предизвестието ми , а работодателя отказва да ме пусне по-рано по взаимно съгласие. Ще имам период от 10 дни между края на трудовия ми договор със сегашната фирма и сключването ми със новата. Трябва ли да предприема някакви административни действия пред държавата за тези 10 дни или не?

# 327
Нищо не трябва да правиш, минимална е дупката.
А тези три месеца ще са най-леките и приятни в кариерата ти. Голям кеф е да си в предизвестие - не ти пука за нищо, олекваш и все едно летиш...

# 328
Нищо не трябва да правиш, минимална е дупката.
А тези три месеца ще са най-леките и приятни в кариерата ти. Голям кеф е да си в предизвестие - не ти пука за нищо, олекваш и все едно летиш...

Не познаваш мениджърката ми Grinning

# 329
  • Melmak
Е, мениджърката ти няма как да те накара да вършиш нещо насила. Можеш спокойно да го караш. Не казвам да не работиш, но да работиш без зор и стрес. Наистина в последната ми натоварваща работа имах 2 месеца предизвестие и бяха най-спокойните ми в живота. Просто нямаше стрес за нищо, защото не позволявах да има.

Общи условия

Активация на акаунт