Работа, CV-та, HR-и, съвети - 97

• 26 958
  • 771
  •   1
Отговори
# 420
Охх тия проценти, от моя опит след тях, хората най-много бъркат Incoterms и държавите от Евросъюза...

# 421
Маса хора са скарани с числа и математика /не говорим за висша такава нали, но да кажем дроби, %, ДДС двупосочно изчисление и подобни/ и не могат да направят нужните сметки нито на ръка, ни с калкулатор или ексел.  Интересното е, че нерядко говорим за техническо или икономическо образование.
Incoterms е друга бира и си е по-тясноспециализирана материя. Wink

# 422
Miss_Kaprisse, може и да ми е професионална деформация това с Incoterms-a, но за някои сфери си е необходимост. За сметките, какво да говорим, виждала съм да дават отстъпка и да събират сумата и с основната. После ходи се чуди какво е имал предвид авторът.

# 423
Moга ли при вече подадено предизвестие за напускане с определена крайна дата, да подам ново с по-ранна дата и да искам да заплатя на фирмата оставащите дни ?

# 424
  • София
Не се подава ново предизвестие. Просто не спазваш срока на текущото, за което дължиш неустойка за неотработените дни. Брутна.

# 425
Вариант да се даде предизвестие с по-ранна дата с надеждата да бъде одобрено?

# 426
Моята сага с колежката продължава. Само че съм на етап, в който вече не мога да скрия негодуванието си и ме изкарва агресивна.
Не знам на нея ли да се сърдя, че много се меси и апострофира, или на шефа ни. Защото в разговор с него, разбрах, че иска да я остави да върши точно две задачи, а вече и тези две останали започва да прехвърля към мен. Уж щеше да ни прави официално разпределение на задачите, а той даже не е говорил с нея за това и тя се бърка навсякъде, където може. Аз освен засипана с работа, съм И ядосана и на ръба на нервна криза. Чудя се, има ли шанс да се внесе ред в тази фирма, или да се спасявам овреме.

# 427
Според мен шефа е виновен, че допуска служителката да си разиграва коня така. С него трябва да говориш и да обясниш защо си на ръба и как с тази политика индиректно те принуждава да избереш между работата и здравето си.

# 428
Мисифу, има, работи с бавно темпо. Задачите да изостанат. После си вземи болничен. Като се върнеш, още по-бавно.
Отговори си на въпроса, защо искаш да поемеш отговорността за решения или липса на решения, направени от страна на шефа ти.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 15:43 от Tina*

# 429
Tina* това с разпределението го говори от повече от половин година ( и то само пред мен. Тя смята, че всичко си се подразбира и няма нужда). Разбирам, свръх зает е, има и проблеми, но аз ако ще трябва да издържа на тая игра на прескочикобила и никой да не знае откъде докъде му се простират задълженията и правомощията и да се гледаме всеки ден на кръв, не знам още колко ще откарам. Започнах да ставам бавна, за да съм в синхрон с темпото на останалите, но това ме мъчи. А болничен няма как да си взема в истинския смисъл на работа. Дали аз или детето да сме болни, работя от вкъщи. Сама се нахендрих като казах, че не желая да ме замества. Но дотам се стигна, защото докато отсътвам и ме замества, допуска пропуски, които после вдигат на нокти цялата администрация. И не съм съвсем убедена, дали не го е правила нарочно, за да си скубя косата като се върна.

# 430
  • София
Коя беше твоята колежка? Тази с детето ли?
По принцип рибата мирише от главата. Шефът ти не желае да я конфронтира.

# 431
По-зле не мисля че може да стане. Просто игра на нерви. Но трябва да имаш правилната ментална настройка, ти си само човек, а не робот.
Виждала ли си си фиша за заплата? Какво пише в него? Сума ххх.хх лв, някаква сума в лв. и стотинки. Да, точно така, плащат ти до стотинка и нито стотинка повече. А ти защо си им толкова отдадена?

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 19:58 от Tina*

# 432
Коя беше твоята колежка? Тази с детето ли?
По принцип рибата мирише от главата. Шефът ти не желае да я конфронтира.
Не се сещам да съм споменавала детето ѝ. Но да, покрай него си носи кофти настроения на работа. Че и ги слушам как се разправят ежедневно. Всичко се чува, защото детето вика. Иначе в началото проблемите бяха, че забравя, че (не) ми е казала нещо и ме злепоставя. Сега станаха комплексни. Laughing

# 433
Тоя мач с дразнещата колежка при мен така се разви, че накрая мен ме изгониха. Тук май ключовото е, че който изреве първи го изкарват неподходящ за работа...

# 434
  • София
Извинявам се, бъркам потребителката значи.
Не се сещам предисторията, но четейки резултата, съветът на Тина е най-добър - да се правиш на умряла лисица. Съчувствам, знам колко е трудно, когато човек е съвестен, но тези истории винаги завършват така-един тъче зад гърба, злепоставя, тъничко и който има топките да се конфронтира, бива сочен като агресивен. "Не го приемай лично." "Хайде да се успокоим" "Това е просто бизнес". Клишетата за обезоръжаване са много, но едни и същи, когато ръководството не желае да реши даден проблем. Гледала съм го тоя филм от първи ред много пъти и шапка свалям на тези, които успеят да устоят на провокациите на подобни невестулки като колежката ти.

Ако можеш да изровиш инфо за предишно нейно поведение, давай. Такива хора имат патърн и той се проявява и с други. Предизвикай я и мълчи, иначе ще си губеща. Или си търси нова работа, разбира се. Но това се подразбира

Общи условия

Активация на акаунт