Работа, CV-та, HR-и, съвети - 97

• 27 595
  • 771
  •   1
Отговори
# 450
Щом рисуваш, може би си сръчна. Ако правиш някакви хендмейд неща? Така ще можеш да продаваш, когато си завършила дадено нещо. Ако в този период се налага повече да учиш, няма да работиш и така ще разпределяш сама времето си. Но и доходите ще са несигурни и плаващи.

Завърших иконопис, рисувам икони по поръчка, просто от много време вече насам нямам поръчки и съответно доход

# 451
Има много хендмейд групи. Влез там, виж какво предлагат хората, какво се търси. Със сигурност имаш талант. Иконопис ми е вижда много трудно, но може да ти бъде основа за нещо друго. Просто трябва да потърсиш своето. Вече като завършиш ще е една идея по-лесно да работиш, защото ще имаш повече време и по-малко ангажименти.

# 452
Има много хендмейд групи. Влез там, виж какво предлагат хората, какво се търси. Със сигурност имаш талант. Иконопис ми е вижда много трудно, но може да ти бъде основа за нещо друго. Просто трябва да потърсиш своето. Вече като завършиш ще е една идея по-лесно да работиш, защото ще имаш повече време и по-малко ангажименти.

Имам страница, която развивам. Качвам постоянно в групите във фейсбук, просто не откликват

# 453
Ако правиш икони, те са с по-слабо търсене. За това опитай да се ориентираш в нещо друго.

# 454
  • Melmak
На мен икони ми се вижда трудно и интересно, специфично умение. Ако разчиташ на органичен рийч в страницата си просто няма да стане. Започни да мислиш за по-добра реклама. Качвай в тикток. Много тъпо може да ти звучи, но там се достига до много повече потребителк. Ако просто си публикуваш в твоята страница във фейсбук без реклами, няма как да стане. Постовете ти не ги вижда почти никой. Пробвай в инста и тикток.

# 455
За мен най-щадящо е почасова работа в някой от супермаркетите или в магазините за дрехи/кината в моловете - възможност за ранни, късни или уикенд смени и сигурен месечен доход.

Друго, което можеш да опиташ, е да участваш като статист във филмите, които се снимат в Киноцентъра. Също и промоутър по супермаркети, събития и под. Но пък тези два варианта не гарантират постоянен доход.

# 456
  • Сф
Аниматор в детски кът. Или в някоя работилница тип Рисувай с вино можеш да водиш вечерни събития.

# 457
Икони се купуват от църкви и манастири, затова нямаш поръчки. Църковните магазини пък работят с техни си иконописци, за да се впишеш в средата трябва да си член на техните сдружения, да ходиш по семинарите им и т.н.

# 458
Ако не ти върви с реализация в рисуването, помисли за професия дентален лекар или зъботехник.
Иначе, курсове по рисуване за деца след училище и в почивните дни. Уроци по рисуване за кандидат - гимназисти, кандидат  - студенти, учител по рисуване в училище. Илюстрации на книги и списания.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 00:45 от Tina*

# 459
Къде я пращате, то така се става дентален лекар. Това си е медицина, с всички трудности по кандидатстване и следване.

# 460
Предполагам са имали предвид дентален асистент. Което пак няма нищо общо с квалификацията…

# 461
Е, защо да става дентален асистент,  след кото е художник?

# 462
Нали е на 18 г., тя е първи курс още, втория семестър. Тепърва ще се квалифицира.

# 463
И аз останах с впечатление, че девойката търси някаква студентска работа, която да съчетава с ангажиментите си в Аадемията, а не задължително нещо, свързано със специалността й.

# 464
В Макдоналдс мисля, че също постоянно търсят хора, вкл. на 4, 6 часа. Не знам какви са условията, но поне няма да се напрягаш излишно психически, както би (според мен) в кол център. Гледането на деца вечер и особено водене на събития "Рисуване и вино" е страхотна идея също.
Наскоро в едно от студиата търсеха човек, пускам в скрит текст и дано не е против правилата, защото нямам общо с фирмата:
Скрит текст:
Частни уроци по рисуване, в някоя школа или читалище да водиш кръжок?
За иконите не знам доколко сте запознати повечето, но това е изключително бавен и трудоемък процес, особено ако след рисуването има и по-специфични техники като лепене на листа от злато и пр. (Ако не говорим за иконки с размер на джобно календарче, нали). Има си и специфично търсене на този вид творби, но трябва да си се доказал като име. Виж съветите за по-активно присъствие в социалните мрежи от всякакъв вид, за да достигнеш до повече хора.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 14:02 от Melusine

Общи условия

Активация на акаунт