Работа, CV-та, HR-и, съвети - 97

• 26 440
  • 771
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря и за новата тема и за всички мнения и съвети в старата. Казуса наистина е неприятен, жената тотално не се справя с нищо, не може елементарни неща като да сложи среща в тиймс, да сложи филтър в ексел и прочие, независимо колко много пъти и се показаха тези неща, които извинете но са елементарни и човек на 35+ е срамно да не запомня от едно показване, дори да не ги е знаел преди това,  наглее, толерантност имаше преголяма от целия екип.
Не знам как ще я изтърпим още толкова месеци, но виждайки позицията на HR и закона, ще си я търпим явно.

Според мен може, да и кажете да използва ChatGpt докато работи или да търси в Google информация относно това, което и трябва и така ще намалят въпросите и към колегите.

# 16
Аз отивам с удоволствие, вкъщи се уморявам повече.

# 17
Който не помни, си записва.

# 18
Не говоря точно за това, Буболина.
Не ходя на работа, за да си почивам. Усещането да си полезен, да харесваш колегите си, подчинените да те харесват, да имаш отлични отношения с ръководството, приятелска атмосфера...това по-скоро имах предвид.

# 19
То ако не съм полезна ще ми плащат ли? Частника плаща от джоба си, не от държавния бюджет.

# 20
Добре, де, няколко пъти писах, че има вариант срещу 4 заплати. Така не закривате позицията, а си е взаимно съгласие и не е в противоречие с КТ. Отделно няма да плащате 6 заплати за половин година + 1 след съкращение.
Би трябвало да има вариант за уволнение и за несправяне с работата. За хора с ТЕЛК съм сигурна че има такъв член в КТ - чл. 327 -уволнение без предизвестие с едномесечно обезщетение. Посъветвайте се с ИТ, те би трябвало да знаят. Прави се тест за професионална компетентност и/или - поставят се няколко конкретни задачи със срок за изпълнение, не ги ли изпълни коректно е чао. Не се жалвайте по форумите, а се консултирайте с ИТ и с компетентен юрист.

# 21
Хората с ТЕЛК, които са освободени за несправяне с работата по здравословни причини ползват пълна борса и обикновено е по тяхно желание, не на работодателя.

# 22
Точно така. На това се надявах преди години, но не ме огря.
Борсата в случая няма значение. Проблемът е да я разкарат.

# 23
лошият пример на скатавките демотивира старателните служители
оставете я без работа,
повече време отнема поправка на грешките, разпределете задачите без нея

# 24
Последното е много вярно - толерирането на такива служители има силно корозивен ефект върху останалите от екипа, с потенциално неприятни последици.

В конкретния случай жената няма да си тръгне по взаимно съгласие, защото знае, че едва ли ще намери друг такъв работодател, който да ѝ плаща без да работи, при това със 100% хоум офис.

Явно не им се плащат 4 заплати и прехвърлят камъните в градината на тийм лидера.

# 25
Установихме че наистина отнема повече време да и се оправят грешките отколкото някой от другите да свърши дадена задача. Но за жалост не може да се спре да и се възлагат задачи, работата е автоматично разпределяна на 90% от софтуер и трябва да бъде свършена в определен срок. Тя нито я върши в срок, нито като хората, грешките са безкрайни, от слагането на един клиент в акаунта на друг, до това да не може да работи дори с базови темплейти, изобщо не искам да отварям дума какво се случва ако трябва да напише имейл от две изречения в които да изясни нещо с клиента. Пак се повтарям, многократно са показани и отработени тези сценарии, и всеки път е като за първи път, не се вижда никаква следа че това сме го правили вече n на брой пъти.
Предстои разговор и с юриста на фирмата в някакъв момент, поне такова обещание има, дано да е скоро, но виждайки страха на мениджмънт и HR, не съм много обнадеждена че нещо ще се измисли преди навършване на три години на детето.
 Не познавам толкова закона, не знам има ли максимален размер на обезщетение, но преди години когато трябваше да бъде освободен колега в друга фирма, шефа каза че лимит нямало, онзи можел да ги съди и ако си реши и 20 заплати да поиска.

# 26
Може и 200 заплати да иска, нека опита. Тя е некадърна един имейл да напише, сигурно ще се справи със съд. Вие съберете факти и доказателства и се подсигурете с ИТ. Не е невъзможно да се уволни, просто е необходимо разрешение от ИТ.

# 27
Едва ли е толкова захлупена, защото в такъв случай не би минала подбора, особено ако включва техническа част. Вероятно го прави умишлено за да я оставите на спокойствие.

Добра идея е да се консултирате с опитен адвокат, защото има разни способи, вкл. формално закриване на екипа/отдела и прехвърляне на задачите му към друг.

# 28
  • София
Какъв подбор точно? Доколкото разбирам, става дума за тикети. Това и маймуна може да го прави, ако си прочете менюъла. Аутсорсингът специално е бъкан с хора, които името не могат да си напишат.

Няма лимит на заплатите, не. Минимумът е 4 брутни. Никога не съм разбирала мениджмънт, който се запъва. Ей сега ще се извъртят 6 месеца, в които ще плащат заплати на непотребен служител. За 6 заплати ще си тръгне веднага. Чиста работа и за разлика от уволнение или съкращение не може да претендира.

# 29
Подбора не е включвал техническа част, дори интервю на английски не е имало. Била е наета единствено защото е било спешно към онзи момент да се назначи някой, а тя е била единствения кандидат свободен да започне от днес за утре, тъй като е била безработна, вече освободена от предишния си работодател в рамките на изпитателния срок. Защо не им е светнала огромна червена лампа още тогава на HR, не знам, но е факт че имаме такъв таралеж в гащите, който вреди на всички и ми трови атмосферата в екипа.
Наистина толкова некадърен човек за 20 години близо откакто работя не съм виждала, обучавала съм десетки хора и в предишни работи, някои от хората ми също са го правели преди, но ей Богу такова чудо не сме срещали.

Общи условия

Активация на акаунт