Работа, CV-та, HR-и, съвети - 97

• 26 504
  • 771
  •   1
Отговори
# 645
  • Somewhere far away
За мен не , не е удачно. или изчакай още няколко дена, или продължавай напред. И мен са ме развеждали и много бях надъхана и развълнувана, но така и не ми се обадиха че ще ме вземат така че... явно е някаква практика за хвърляне на прах в очите и даване на напразни надежди.  Такива питанки какво да оправя , къде сгреших А- У, не са уместни поне според мен.

# 646
Аз много се старах, четох материали предварително, мислех си, че съм била идеална, дори настоях да остана цял работен ден и т. н, доста ми е тъпо от случващото се. Работата ми се виждаше перфектната за мен. Естество, заплата, локация...

# 647
Никога не се спира търсенето, докато нямаш подписан договор. Може безкрайно много да са те харесали, това няма значение. Утре ще се появи по-компетентен или по-евтин кандидат, или мястото ще се закрие по някаква причина, и край. След интервюто абсолютно нищо не зависи от теб.
Въпроси и според мен не задавай, никой разумен човек не би ти отговорил на тях.

# 648
  • Somewhere far away
Аз много се старах, четох материали предварително, мислех си, че съм била идеална, дори настоях да остана цял работен ден и т. н, доста ми е тъпо от случващото се. Работата ми се виждаше перфектната за мен. Естество, заплата, локация...
Знам. много е гадно, но не зависи от нас. В случая не зависи от  теб.

# 649
  • София
Никога не се спира търсенето, докато нямаш подписан договор. Може безкрайно много да са те харесали, това няма значение. Утре ще се появи по-компетентен или по-евтин кандидат, или мястото ще се закрие по някаква причина, и край. След интервюто абсолютно нищо не зависи от теб.
Т.е. да разбирам, че търсите дори след дадена оферта в промеждутъка?

# 650
Нямаш оферта.

# 651
…аз съм човек със семейство деца, вярно е хич не им пука...

добре сега, на интервюто е абсолютно забранено да питат за семейство и деца, ама при уволнение трябва да се съобрязават?

Lilince123, не е срещу теб, маркирам двойни стандарти и в темата, и в очакванията

за правото в СУ да се гледа и годината на завършване,
нивото на ВТУ и Благоевград го знаем и неюристите

# 652
Където живея няма такова понятие оферта. Подписва се договор, може да е за старт след три, шест, девет месеца, но си е официален договор. Често и с включена неустойка.

Любопитна съм за офертата, ако някой желае да обясни. Има ли някаква законова тежест, някакъв документ в писмен вид ли е, или е само устна договорка?

# 653
Писмена/устна договорка, да. Договори с начална дата в бъдещето и аз съм подписвала, но е нямало клаузи за неустойки.

# 654
Щом е само договорка, аз лично не бих спряла търсенето и след офертата.

# 655
…аз съм човек със семейство деца, вярно е хич не им пука...

добре сега, на интервюто е абсолютно забранено да питат за семейство и деца, ама при уволнение трябва да се съобрязават?

Lilince123, не е срещу теб, маркирам двойни стандарти и в темата, и в очакванията

за правото в СУ да се гледа и годината на завършване,

Аз виждам само изразен факт, че потребителката има семейство, а не, че някой трябва да се съобразява с това. Разбирам, че не приема като трагедия освобождаването от работа, защото си има постижения в личен план и не приема някакво си освобождаване като края на света.
Поправете ме, ако греша?

# 656
…аз съм човек със семейство деца, вярно е хич не ИМ пука...
леко обвинително изглежда към тях,
освен ако ти не го четеш 'не ми пука'

# 657
…аз съм човек със семейство деца, вярно е хич не ИМ пука...
леко обвинително изглежда към тях,
освен ако ти не го четеш 'не ми пука'

И аз съм била освобождавана преди почти 20 години на принципа, че нямам деца.
Не го намерих за честно спрямо мен и другите колеги, дето ни съкратиха ама няма какво да направиш.
От тогава силно намразих "хората с деца". Все едно ти нямаш семейство, което да гледаш и без деца и заслужаваш да останеш на улицата. Да не говорим колко трудно после в условията на криза намерихме работа.

# 658
ЮФ на ВТУ е на второ място след този на СУ, а този на Благоевградския - на последно. С едни и същи преподаватели сме, от нас също се изисквало и изпити не са ни давани с лека ръка.
Това, да си завършил Софийски, нищо, че повече от 3 през цялото следване не си изкарвал, не те прави автоматично по-знаеш и способен юрист от друг колега, завършил ВТУ със 5,50 например.
Не, че не трябва да се гледа къде е завършил кандидатът, но е крайно време остарялото вярване, че само в СУ може да се получи качество образование и че само от там излизат качествени кадри, а тези от "провинцията" сме втора категория кадри и хора, да прекрати съществуването си.

# 659
Здравейте, искам да споделя опита си в търсене на нова работа и да си кажете мнението. Бях на интервю за работа, за която нямам опит, но имам подходящо образование (не е точно 1:1 каквото искат, но е доста близо). Харесаха ме, поканиха ме за няколко часа да видя как се случват нещата в действителност и как тече работният ден и аз мисля, че мина добре, макар да нямам представа от нещата и през голяма част от времето само да наблюдавах, мисля, че демонстрирах желание. Където можех и ми беше в компетенциите дори се включвах. Отделно си говорих с някои от служителите там и те също споделиха, че са почнали без опит и са се учили в движение. Стори ми се, че всичко мина супер, бях супер развълнувана, но вече се минаха 3 дена и никой не ми звъни. Мисля да се обадя и да попитам дали ще започна или да продължа с търсенето, и ако ми откажат, да попитам над какво да поработя, за да се представя по-добре на следващото място, удачно ли е да се пита такова нещо?

Според мен три дни са малко. Може би продължават да провеждат интервюта. Изчакайте.

Аз съм чакала по седмица, две, преди да получа отговор.

Общи условия

Активация на акаунт