Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 28 347
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
Просто не отидох на прегледа и това беше.

# 316
  • Благоевград
Има ли момичета, които не са имали гадене и замайване по време на бременност? До сега съм чувала само за една позната, че е имала много рядко гадене, не е повръщала изобщо и се е чувствала добре през цялата бременност.

# 317
  • София
Момичета, някоя от вас случвало ли се е по време на бременност да има острици 😑 в момента съм с този проблем и много се притеснявам, в 10г.с съм... Понеже съм в много ранна бременност. Ако имате някакви препоръки ще са ми от полза
Не съм имала, но едното ми дете е имало няколко пъти. Консултирай се с лекар, до тогава може да правиш някакви неща от народната медицина. Много моркови и тиквени семки.
Измиване всяка сутрин много добре на интимните части, ръцете. Ноктите да са къси и да се почистват добре сутрин. Собствена кърпа, ако е възможно и чаршафите някак да не се докосват от други хора-смяна, пране, гладене или минаване през сушилня. 
Този сироп е хранителна добавка за деца https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030008349 , не е много резултатен, но поне може да убие няколко и заедно с хигиенните мерки да намали яйцата, а като няма яйца, след 21 дни няма да се излюпат нови. Но се посъветвайте с лекар. За моето дете втория път вече нямаше медикамент в България и са ми носили от Гърция и Турция. Ако лекар ви каже, че е безопасно да го пиете, можете да си потърсите чрез аптека Промахон или близък, пътуващ до Гърция/Турция.

# 318
Има ли момичета, които не са имали гадене и замайване по време на бременност? До сега съм чувала само за една позната, че е имала много рядко гадене, не е повръщала изобщо и се е чувствала добре през цялата бременност.

Да, не мисля, че е нещо странно или ненормално. Аз съм в 10г.с. и досега ми се е догадила само веднъж-два пъти рано сутрин, когато не съм яла нищо. Нямам неразположения. Всичко с бебето засега е наред.

# 319
  • Пловдив
Аз с две бременности съм без половин симптом на бременност.Сега съм в почти 36гс и освен, че много ми липсва спането по корем и ми тежи като се завъртам нощно време друг проблем нямам.

# 320
Аз съм в 26 седмица,  до момента гадене и замяйване не съм имала, нито веднъж.

# 321
Момичета, някоя от вас случвало ли се е по време на бременност да има острици 😑 в момента съм с този проблем и много се притеснявам, в 10г.с съм... Понеже съм в много ранна бременност. Ако имате някакви препоръки ще са ми от полза
Не съм имала, но едното ми дете е имало няколко пъти. Консултирай се с лекар, до тогава може да правиш някакви неща от народната медицина. Много моркови и тиквени семки.
Измиване всяка сутрин много добре на интимните части, ръцете. Ноктите да са къси и да се почистват добре сутрин. Собствена кърпа, ако е възможно и чаршафите някак да не се докосват от други хора-смяна, пране, гладене или минаване през сушилня. 
Този сироп е хранителна добавка за деца https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030008349 , не е много резултатен, но поне може да убие няколко и заедно с хигиенните мерки да намали яйцата, а като няма яйца, след 21 дни няма да се излюпат нови. Но се посъветвайте с лекар. За моето дете втория път вече нямаше медикамент в България и са ми носили от Гърция и Турция. Ако лекар ви каже, че е безопасно да го пиете, можете да си потърсите чрез аптека Промахон или близък, пътуващ до Гърция/Турция.

Благодаря ви за съвета!

# 322
  • София
Надявам се да се отървете от гадините.

Иначе, мои познати също са ми споделяли, че всичко им е наред, не им се е гадело. Има жени, които карат много леки бременности. Аз, за жалост, не съм от тях...страдам от хиперемезис гравидарум...общо взето по гаденето,повръщането и киселините разбирам, че съм бременна. Още преди теста за бременност започва. Помня с бременността ми с по-малкия ми син, всъщност разбрах, че съм бременна от изследване на прогестерон. Трябваше на 7 ден да го пусна от овулацията, но се забавих до 10-ия. Прогестеронът беше доста висок и лекарката в лабораторията каза, че според нея съм бременна. Вече ми се гадеше и имах леки болки в яйчниците.
Отделно имах усложнения(имам няколко загубени бременности, а износените ми са сложни)и лежах, имах болки. С малкият ми син до към 4 месец ужасно, ужасно ми се спеше. Като ме приемаха в болница след много повръщания, за да ми включат системи, даже леко се радвах, че ще спя, защото заради по-голямото дете не успявах много.
Та подкрепям да се наслаждавате на леките бременности...имам познати, които се тревожеха, че нямат симптоми.С корем, вече последен триместър и се чудеха защо не им се гади. 9 месеца да не можеш да се храниш, повръщане, болници...да не усещаш чувството за глад, защото непрекъснато ти гори в гърдите и ти се изливат киселини в устата, като се наведеш...кошмар е и не знам даже как се навих за следваща бременност.

# 323
В моето обкръжение всички мами сме без гадене и повръщане през бременността.
Грешно се интерпретира за задължителните симптоми,всяка бременност е индивидуална.

# 324
Не е задължителен симптом.
Но и аз съм с повръщане. Сега се разредиха, 1-2 на ден, до 3. Но е непредвидимо и не мога да работя в случая.

# 325
Аз, досега никога не съм имала гараде,повръщане,замайване. Ям си както обикновено, малко повече напоследък но нормално. В 16та г.с съм има време до края, но доколкото чета както и от познати, знам че гаденето е в първите 3м

# 326
И аз макс един два пъти съм имала гадене, не съм повръщала, ноооо за сметка на това други драми- серклаж, лежане от 14 г.с. Буквално се сраснах с дивана и спалнята, излизане само за преглед, никаква домакинска работа, болки в кръст, гръб, таз и тн. Предпочитам да бях повръщала до третия месец, ама да можех да се движа след това 😁

# 327
Ами, то и с повръщането не е много лесно. Почти през цялото време съм в леглото, ставам само до лекар или да свърша някаква работа, почти през цялото време съм изтощена. Не е просто да повърнеш и да си в топ състояние после. Поне при мен. Аз съм в средата на 13та седмица сега. Дано скоро отмине.

# 328
Успех на всички до края,с в сигурност лесно няма,но вие сте силни мами!

# 329
На никой не му е лесно, така е, каквото и да го мъчи си е тегаво. Дали е повръщане, лежане цяла бременност или болежки, все си е трудно. Важното е на финала всичко да е наред, да родим живи и здрави бебчета, пък другото се забравя, сигурна съм!

Общи условия

Активация на акаунт