Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 28 349
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
Трябва да питате астролог или да намерите актуална информация в кой ден и час влиза съответната зодия.
Аз имам въпрос 23юли коя зодия е
Тук пише че рак е до 22.07,на друго място до 23.07 обърках се

# 301
Аз имам въпрос 23юли коя зодия е
Тук пише че рак е до 22.07,на друго място до 23.07 обърках се
Здравей🙂
Аз съм зодия Лъв, родена на 24.07. Това, което зная, е че съм първият ден от зодия та.

# 302
  • Благоевград
Момичета, има ли смисъл изобщо да се водя на женска консултация при лекар, който работи със здравната каса? Моят лекар е шеф на гинекологията и родилното, но не работи с направление. Доволна съм от него. Следя се и при още един лекар, който отново не работи със здравна каса. Ако ми трябва направление за кръвни, личната винаги ми дава. Та има ли смисъл от още един лекар, който да е по НЗОК? В моя град не харесвам никой от тях, затова съм при моя лекар, макар и да се плаща.

# 303
Аз се следя само при един лекар, този при който и ще раждам. От самото начало е така, не виждам смисъл от двама да ме следят.

# 304
По ЗК се полагат 3 или 4 ехографа, няколко пъти ПКК, няколко пъти урина, ХИВ, Васерман, Хепатит Б, кръвна група по един път. Май цитонамазка и микробиология също имаше веднъж или два пъти. Аз уж се следих по ЗК, но и доплащах. По груби сметки, цялото проследяване на бременноста ми коства 1000лв+, без да смятам феталните, по каса 🙃. Това за нормално протичаща, относително безпроблемна бременност, само с един проследяващ лекар. В твоя случай, не бих се занимавала. Евентуално плюс би било, че гинеколог по ЗК може да ти издава направления за други специалисти, но би следвало и ЛЛ да може.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 12:24 от Onirique

# 305
Аз се следя на частно, с личния комуникирам за направления. Няма нужда да се записваш задължително по нзок. Просто ако искаш да те следи още един лекар, но за мен ще е объркващо и ще се чудя ако има разминаване между мненията им за нещо.

# 306
Аз също се следя на частно, като веднъж отидох на преглед по нзок. Имаше разминавания кой какво казва, после пък да следя кой какви изследвания ми пуска, че да не се повтарят и реших, че ще си остана само при частната АГ, с която и ще раждам. Вероятно в началото е по-удачно да започнеш по нзок, след което към края да се насочиш на частно към АГ, с който ще раждаш.

# 307
[Здравейте имам въпрос за първи път съм майка родих секцио на 10 февруари от както се прибрах ме бебчо почна да пошкля  и киха трябва ли да се притеснявам

# 308
Аз се следя по ЗК уж и ходя на частно успоредно. АГ което ми е ЗК не ми пуска никакви изследвания и не преглежда изследванията които си пускам сама. Не виждам смисъл от следене по ЗК ако не пускат изследвания. На всичките ми приятелки им пускат АГ по каса всички необходими изследвания, но явно си зависи от АГ.

# 309
  • Телиш/Плевен
[Здравейте имам въпрос за първи път съм майка родих секцио на 10 февруари от както се прибрах ме бебчо почна да пошкля  и киха трябва ли да се притеснявам
Педиатърът дойде ли на домашно посещение и на какво мнение е? Тук трудно ще дадем съвет от разстояние за новородено.
Иначе тази тема е за въпроси, свързани с бременността. За въпроси, свързани с бебетата, е тази.

# 310
Еми, хубаво е консултация с педиатър.
Вижте дали не е навлечено детенце, дали не му е студено/горещо/ непроветрено.

[Здравейте имам въпрос за първи път съм майка родих секцио на 10 февруари от както се прибрах ме бебчо почна да пошкля  и киха трябва ли да се притеснявам

# 311
Цяла нощ имам болки в слабините,  според лекаря било нормално от разтягането. Някоя от вас имала ли е същия проблем.

# 312
Цяла нощ имам болки в слабините,  според лекаря било нормално от разтягането. Някоя от вас имала ли е същия проблем.
Да, нормално е, мускулите се отпускат, таза се разширява.

# 313
Момичета, някоя от вас случвало ли се е по време на бременност да има острици 😑 в момента съм с този проблем и много се притеснявам, в 10г.с съм... Понеже съм в много ранна бременност. Ако имате някакви препоръки ще са ми от полза

# 314
Аз също се следя на частно, като веднъж отидох на преглед по нзок. Имаше разминавания кой какво казва, после пък да следя кой какви изследвания ми пуска, че да не се повтарят и реших, че ще си остана само при частната АГ, с която и ще раждам. Вероятно в началото е по-удачно да започнеш по нзок, след което към края да се насочиш на частно към АГ, с който ще раждаш.

Има ли нещо, което трябва да се направи, в случай, че искаш да се откажеш от ЖК по здравна каса, или просто не отиваш ма прегледа и толкоз?

Общи условия

Активация на акаунт