Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 28 320
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
  • България
Към вече родилките мами, колко пакета следродилни превръзки ви бяха нужни в болницата,  тъй като тук в града ми няма никъде и да знам колко да си поръчам?

Аз си купих просто 1 пакет нощни превръзки на Либрес и 1 пакет нормални Либрес. Само за първите дни носех бельо за бременни (но хлабаво на корема) и ми беше много удобно.

# 361
Извинявам се за невежия въпрос, но и в двата случая ли са нужни такива превръзки: и при секцио и при нормално раждане?🙏🤍

# 362
  • Телиш/Плевен
Извинявам се за невежия въпрос, но и в двата случая ли са нужни такива превръзки: и при секцио и при нормално раждане?🙏🤍
Да, независимо от начина на раждане, след него има лохии (кървене) и трябват превръзки.

# 363

Аз бях със секцио (не планирано) и се бях подготвила с тежката артилерия с превръзки, но се оказа, че не кървях толкова много и обикновените превръзки бяха напълно достатъчни. Даже след няколко дни минах на ежедневки мисля. Доста време продължиха лохиите, към 3 седмици май, но само с ежедневки бях. Та много зависи

# 364
Здравейте! В болничен съм от 5 седмица и не искам да се връщам на работа до раждането по ред причини. Знам, че имам право на 180 дни болничен. След това с ТЕЛК ли се удължава?

# 365
Да, ако не ти стигнат 180дни, те пращат на ТЕЛК
Здравейте! В болничен съм от 5 седмица и не искам да се връщам на работа до раждането по ред причини. Знам, че имам право на 180 дни болничен. След това с ТЕЛК ли се удължава?

# 366
Здравейте, в 27г.с. съм и от няколко дни съм с по над 20 контракции на ден. Увеличиха ми дозата магнезий, но въобще не помага. Пия и ношпа. Имам изписан и коринфар, но само за в краен случай и с много условности и ме предупредиха, че смъква кръвното, а аз съм си по принцип с ниско. Сега както е уикенд направо не знам какво да правя. Моля за съвет, да рискувам ли с коринфара и има ли нещо което може да помогне да намаля тези контракции и поне до понеделник да издържа когато да отида на преглед или да се съвржа със следящата. Не мога да преценя колко е спешна ситуацията. Не мога да кажа, че имам болки но тези стягания са почти постоянни и създават голям дискомфорт.

# 367
Здравейте, в 27г.с. съм и от няколко дни съм с по над 20 контракции на ден. Увеличиха ми дозата магнезий, но въобще не помага. Пия и ношпа. Имам изписан и коринфар, но само за в краен случай и с много условности и ме предупредиха, че смъква кръвното, а аз съм си по принцип с ниско. Сега както е уикенд направо не знам какво да правя. Моля за съвет, да рискувам ли с коринфара и има ли нещо което може да помогне да намаля тези контракции и поне до понеделник да издържа когато да отида на преглед или да се съвржа със следящата. Не мога да преценя колко е спешна ситуацията. Не мога да кажа, че имам болки но тези стягания са почти постоянни и създават голям дискомфорт.

Колко е дозата на магнезия? Аз взимам 3*2. Отделно пия ношпа 3*1, и 2*1 папаверин. Определено ми успокоява матката и доста намаля контракциите. И определено повече лежане, ако ходя на разходка или по магазини, матката се втвърдява, докато не легна.

# 368
Първо бях на магнерот 3х2 за 2-3 дни, но сякаш не ми действаше и ми изписаха диаспорал от 300 по 3 прахчета на ден. Ношпа е 3х2 от 40мг. И двата варианта не ми действат. От 2 дни само лежа и пак същото.

# 369
Аз на конкретното питане не мога да отговоря, но при мен със сина ми имах такива контракции в същите седмици, целодневно и се оказа, че е от кафето. Пиех по едно сутрин, но оказваше ефект цял ден. Ако пиеш, пробвай да го спреш.

# 370
Благодаря за съветите, май ще рискувам с коринфара. Не пия кафе по принцип. Нещо много лесно почнах да се шашкам и все като е уикенд се случва нещо и почвам да се чудя какво да правя.

# 371
Аз цяла бременност бях на коринфар (по 10мг. сутрин и вечер) до 8ми месец и съм с ниско кръвно по принцип. Нищо не ми е станало нито на мен, нито на бебето Simple Smile

# 372
  • Благоевград
За болки в гърлото какво приемате?

# 373
За болки в гърлото какво приемате?

Билкови пастили на Хималая. Има ги в дм. За мен са доста ефективни.

# 374
Здравейте, мами.
От днес в 34+ г.с. май се сдобих с силно неприятни хемароиди и просто място не мога да си намеря, има ли и други мами и какво сте предприели... интересува ме може ли някакво мехлемче за успокоение и прибиране да се ползва?

Общи условия

Активация на акаунт