Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 28 295
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Още в 16та гс го усетих аз, като леки потупвания и балончета. Първоначално мислех, че са газове, но АГ потвърди, че е бебето.
Зависи много с каква плацента си. Аз бях със задна и с нея се усещат движенията по-рано.

# 436
А с вторите бременности кога започнахте да усещате ритниците? Нали казват, че по-рано се усещат тогава

# 437
И с първото и с второто усетих много рано в 12 седмица. Като лееееко бълбукане около пъпа, вечерта в леглото. Беше интересно.
Плацентата беше предна горна ако е от значение.

# 438
Момичета, какво използвахте през бременността за запушен нос (не съм болна, използвам капки от години). Нищо на основата на солен разтвор не помага.  Някоя от вас използвала ли е Инфлуназал спрей и дали действа?

# 439
Назорикс ми помогна. АГ каза че са единствените капки за нос,позволени по време на бременност. Физиологичният разтвор при мен нямаше ефект. Особено нощем кошмарът беше пълен.

# 440
Момичета, какво използвахте през бременността за запушен нос (не съм болна, използвам капки от години). Нищо на основата на солен разтвор не помага.  Някоя от вас използвала ли е Инфлуназал спрей и дали действа?
При всеки е различно,пробвай при мен тези капки не помогнаха.
Не можех да дишам буквално 3,дни  хрема. На мен ми помогна соления разтвор по 5мл в ноздра и снимам какви капки слагах изписани от лекар, слагах по 1,2капки сок от лук също.

# 441
Момичета, как се отразява яда и гнева на плода в ранна бременност (8 г.с. съм)? Преди час един колега се държа толкова нагло с мен, че направо побеснях, чак се разтреперих от яд. Беше за 1-2 минути, после пих вода, подишах малко и се оправих, но още се присещам от време на време де. Ужасих се, че и бебчето може да го и изживяло Triumph

# 442
  • София
Нищо няма да стане, но в дългосрочен план не е ок. Получавах контракции от гняв и напрежение. Simple Smile
Майната му на колегата ти, не се занимавай на този етап с неандерталци и стой далеч от спорни ситуации.

# 443
Здравейте, момичета
В 23 г.с. съм и след последните изследвания се оказа, че съм с хемоглобин 106 и доктора ми изписа Феротон. Аз обаче искам преди следващия преглед да си пусна пак изследвания, за да може да проследим дали има полза от това, което ми изписа. Тъкмо и ще е минал месец откакто приемам добавката...
Въпроса ми е какво друго освен ПКК да пусна, което да даде по - ясна представа? Кои са изследванията свързани с хемоглобина - желязо, В9 и В12 има ли смисъл да пускам?

# 444
Здравейте, момичета
В 23 г.с. съм и след последните изследвания се оказа, че съм с хемоглобин 106 и доктора ми изписа Феротон. Аз обаче искам преди следващия преглед да си пусна пак изследвания, за да може да проследим дали има полза от това, което ми изписа. Тъкмо и ще е минал месец откакто приемам добавката...
Въпроса ми е какво друго освен ПКК да пусна, което да даде по - ясна представа? Кои са изследванията свързани с хемоглобина - желязо, В9 и В12 има ли смисъл да пускам?

Здрасти, и аз съм в 23та седмица и докторката ми коментира че в близките седмици се случва бременните да развият анемии. На мен ми е назначила: ПКК, глюкоза, общ белтък, албумин, желязо, ЖСК, феритин. Не знам за всички, но последните 3 със сигурност се отнасят до това

# 445
Момичета, как се отразява яда и гнева на плода в ранна бременност (8 г.с. съм)? Преди час един колега се държа толкова нагло с мен, че направо побеснях, чак се разтреперих от яд. Беше за 1-2 минути, после пих вода, подишах малко и се оправих, но още се присещам от време на време де. Ужасих се, че и бебчето може да го и изживяло Triumph

Буквално днес претърпях ПТП. В 10 седмица съм, нямаше удар при мен, но от стреса ме заболя зверски корема и ходих на лекар. Както каза тя, бебето дори не е разбрало Simple Smile но каза, че в такива ситуации може да се взима мента, глог валериана, не вредяло на плода.

# 446
Здравейте, момичета

В тези седмици бебето черпи доста желязо и е съвсем възможно да сте изчерпали запасите.
Аз си пусках желязо + феритин.
Може да пуснете и б9 и б 12, за да видите дали са ви в добрите граници, т.к без тях желязото не се усвоява добре. Освен тях се усвоява по - добре ако се приема заедно с вит. Ц. Ако в предписаната добавка няма вит ц ви препоръчвам да си гълтате заедно с желязото и вит ц.
Взимайте предписания препарат с желязо, отделно от магнезий и млечни продукти, както и кофеин. За най - сигурно 2 часа преди прием и 2 часа след прием, аз не приемах нищо друго ( таблетки и храни)
Понякога, в зависимост колко е дефицита покачването става бавно.

# 447
Много благодаря за изчерпателния отговор.
Сутрин рано го пия и пак лягам, за да може докато стана да закусвам и да пийна кафе да е минало време. Магнезия ми е след закуската.

# 448
  • Благоевград
От коя седмица започват прегледите с коремен ехограф?

# 449
От коя седмица започват прегледите с коремен ехограф?
При мен от 13та,тогава ми се падаше прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт