Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 27 603
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Ако си сменя само адреса по местожителство в общината без да сменим личната карта, ще запишат ли детето на новия ми адрес или пак ще гледат личната карта. Утре влизам вх8 месец,  да знам дали да сменя личната карта, че не остана време

# 646
Личната карта ще ви я гледат така или иначе, вписаният на нея адрес ще бъде постоянния адрес на детето. А вашият настоящ адрес е и също нстоящ адрес на детето.

# 647
Здравейте, момичета! Извинявайте, може да ви се стори глупав въпрос, но поради тревожността ми, не ми се яде нищо, само течности приемам и си пия фолиевата киселина и другите добавки за бременност, но не влиза много храна в корема ми засега, а съм в 5г.с. Може би е доста рано да ми мисля за това, но според вас нормално ли е да нямам апетит? С предното ми дете ми се хапваше доста.. Благодаря предварително!
Аз от 6 до около 15г.с. не ядях почти нищо, повръщах от всичко, свалих 6кг. Резени ябълка, няколко парчета крекери, солети, толкова. Също си пиех само добавките. Трудно ми беше и вода да пия, това стана около 10г.с., там нямах и 300мл вода на ден, консултирах се с АГ, каза ми, че е по-важно да не се обезводня в този период и да се насиля поне течности да приемам, защото още ден или два с толкова количество на ден ще трябва да лежа на системи. За яденето ми каза, че не е чааак такъв проблем, защото плодът ще си вземе нужното от запасите на майката, но обезводняването е опасно (дори не можаха да ми вземат кръв за пренаталния, защото ми бяха колабирали вените и кръв не потичаше почти час, караха ме да изпия едно шише вода), защото може да наруши кръвотока към плода. Смуках и пиех всякакви неща за гадене и повръщане - с много кратък ефект бяха, изкарах си два три месеца на изброеното по-горе. После повръщането отмина, но още ми се гади от време на време, тази седмица влизам в 31г.с..

# 648
genome, Благодаря Ви за отговора! Честита 31ва седмица:)) И аз се опитвам да пия повече водя като цяло, дано да дойде и апетитът скоро, мерси и лека бременност! Simple Smile)

# 649
genome, Благодаря Ви за отговора! Честита 31ва седмица:)) И аз се опитвам да пия повече водя като цяло, дано да дойде и апетитът скоро, мерси и лека бременност! Simple Smile)

Ако обикновената вода не ви понася (от нея ми се гадеше на мен, като бях бременна), газираната помага

# 650
О, страхотен съвет, не се бях замисляла! Да, идва ми малко тежичко това наливане с обикновена вода, но ще пробвам и с газирана, много Ви благодаря!:))

# 651
  • България
Ако майката и бащата имат сключен брак, но по лична карта се водят на различни адреси, бебето на кой адрес се записва?
На адреса на майката.

Мен ме питаха след раждането и избрах адреса на бащата. Раждах в Майчин Дом София.

# 652

Ако обикновената вода не ви понася (от нея ми се гадеше на мен, като бях бременна), газираната помага
На мен газираната ми е отвратителна от преди бременността, опитах да й дам шанс и пак не стана 😹 но пробвах различни видове. В момента от месец и нещо съм на банкя, като гледам да е студена. Взимах диня, защото аз и под 300 мл на ден бях, също и актимел детските плодови млека. Сега пия малко по малко вода, но още не съм вдигнала количеството.
Има и едни сокове от лидъл с ябълка, те също ми помагат.
Всичко друго газирано, сладко, кисело ми дразни адски много и почти винаги повръщам. Чай също може, но аз чай не обичам по принцип, така че не си правя и труда да пробвам вече😹
Общо взето гледам да приемам някакви течности.
Пък когато мога пия повече вода. Плодове и зеленчуци, които са по-сочни също.
Проблемът при мен е, че аз преди да забременея пиех 90% в ежедневието си само вода и единствено вода. Изключително рядко си взимах нещо друго и това гадене сега от водата ми дойде туу мъч. Ама много неща пробвах😹 всеки ми казва пробвай това, пробвай онова.. всичко пробвах, нищо не става.
Бих казала, че може да пробваш и плодовите води на девин. Някои са наистина добри.

# 653

На мен газираната ми е отвратителна от преди бременността, опитах да й дам шанс и пак не стана 😹 но пробвах различни видове. В момента от месец и нещо съм на банкя, като гледам да е студена. Взимах диня, защото аз и под 300 мл на ден бях, също и актимел детските плодови млека. Сега пия малко по малко вода, но още не съм вдигнала количеството.
Има и едни сокове от лидъл с ябълка, те също ми помагат.
Всичко друго газирано, сладко, кисело ми дразни адски много и почти винаги повръщам. Чай също може, но аз чай не обичам по принцип, така че не си правя и труда да пробвам вече😹
Общо взето гледам да приемам някакви течности.
Пък когато мога пия повече вода. Плодове и зеленчуци, които са по-сочни също.
Проблемът при мен е, че аз преди да забременея пиех 90% в ежедневието си само вода и единствено вода. Изключително рядко си взимах нещо друго и това гадене сега от водата ми дойде туу мъч. Ама много неща пробвах😹 всеки ми казва пробвай това, пробвай онова.. всичко пробвах, нищо не става.
Бих казала, че може да пробваш и плодовите води на девин. Някои са наистина добри.

О, при всяка жена е различно. Аз преди да забременея (и след като родих) не обичах изобщо газирана вода, гадна ми беше. И аз пиех само вода, но като бях бременна, не можех просто. Интересно как като излезе бебето, и вече нямах проблем.

Друг вариант - айрян. Също и си взех едни овкусители за вода, ама не беше лесно да открия такива без изкуствени подсладители и оцветители, че тях бременна или не не мога да ги понасям

# 654
Да, мерси за отговорите! Аз като цяло не пия много вода, но с първата ми бременност имах около 3 пикочни инфекции и пих АБ и ми казаха буквално да се наливам с вода или със сок с червена боровинка, което и направих, но само докато бях бременна, и така и не ми се превърна в навик. Ще опитам и с вашите предложения също:)

# 655
Води с подсладители и захар, колкото и да не са най-полезното нещо, понякога са по-добре от никаква течност (освен нали ако няма гестационен диабет). Аз пиех по няколко глътки кола за повръщането всяка сутрин.
На Девин сладките води, които са безкофеинови също от време на време на време пия.
В Икеа (във Варна и София със сигурност ги има) продават газирани води с вкус на бъз, червена боровинка, портокал, лимон - не са лоши, защото и аз по принцип не обичам и ми става гадно от чиста газирана вода. За киселините в момента от време на време пия и от тях.
От последния месец съм с проблеми с бъбреците, песъчинки, та още повече трябва да наблягам на водата, но поне 2л на ден успявам да изпия.

# 656
Да ви попитам вие какво добавки вземате. Към момента съм само на фолиева киселина в 6 г.с. съм, но се чудех мога ли с нещо да се подсилвам допълнително

# 657
Каквото Ви е казал АГ. На мен ми каза до 14та ФК и после ми даде комбинирани, не държи на марката. Но аз така или иначе имам затруднения с приема на таблетки, не ги приемам всеки ден ако не мога, иначе ги повръщам веднага, но ако се чувствам добре си ги приемам. Сега съм на пренатал +, те са една капсула и една таблетка. Но пак казвам АГ ми каза кога да ги започна. Има смесени мнения, някои ги дават от началото, някои - по-късно.

# 658
Води с подсладители и захар, колкото и да не са най-полезното нещо, понякога са по-добре от никаква течност (освен нали ако няма гестационен диабет). Аз пиех по няколко глътки кола за повръщането всяка сутрин.
На Девин сладките води, които са безкофеинови също от време на време на време пия.
В Икеа (във Варна и София със сигурност ги има) продават газирани води с вкус на бъз, червена боровинка, портокал, лимон - не са лоши, защото и аз по принцип не обичам и ми става гадно от чиста газирана вода. За киселините в момента от време на време пия и от тях.
От последния месец съм с проблеми с бъбреците, песъчинки, та още повече трябва да наблягам на водата, но поне 2л на ден успявам да изпия.

Изкуствените подсладители и при диабет не са проблем, но аз лично не мога да ги понасям, а като бях бременна, съвсем. Оставят ми ужасен вкус в устата. Но други нямат проблем с тях.
Да ви попитам вие какво добавки вземате. Към момента съм само на фолиева киселина в 6 г.с. съм, но се чудех мога ли с нещо да се подсилвам допълнително

В общи линии, само фолиевата киселина е задължителна. Може и витамин Д. Другите добавки са по желание

# 659
Бих посъветвала фолиевата киселина да е метилфолат, поне и без генетични тестове за мутация на фолатния цикъл, се усвоява от  всички, докато ако не усвоявате нормалната, до бебето не стига а и е токсична. Аз пиех Елевит от преди да забременея и двамата АГ казаха да си го продължа без прекъсване, тоест и в първите седмици си го пиех. Добавихме вигантол но по изследвания не го усвоявах, затова го сменихме с 3000 единици Витамин Д3 на Бетър ю но по 3 впръсквания, тоест 9000 единици. Сега по свое усмотрение добавих от 14 седмица и омега 3 за бременни с повече DHA спрямо ЕРА.😊🤍

Общи условия

Активация на акаунт