Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 27 587
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
От притискането на бебето е. И аз бях така накрая.

# 676
Здравейте, малко общ въпрос и може би изненадващ, но усещали ли сте някакво дистанциране и отдалечаване от близките и празнота в себе си по време на бременността, дали ранна или на по - късен етап? Извинете ако ви е странен въпроса ми, но аз изпитвам такова нещо - празнота, и доста треперя, защото ми е ужасно отвътре. Консултирах се с фармацефт и лекар, те казаха, че е хормонално и че с правилните АД ще отмине това усещане. Някой друг да се е усещал по този начин? Ще съм много благодарна, ако споделите, мерси много!

# 677
Не бих съветвала да се консултирате с фармацевти. Те не са лекари, още по-малко психолози. Те имат за цел да си продават препаратите за жалост, а дори да нямат такава цел, това им е работата и се очаква, че щом питате тях, трябва да ви препоръчат препарат. АГ също не е психолог. Потърсете такъв, има и онлайн. И споделяйте с близките си как се чувствате, без обвинения и истерии, просто говорете. Олеква.🤍

# 678
Много благодаря за съвета!

# 679
DimBZah, като разбрах, че съм бременна казах на мъжа ми, че ще трябва много да ме прегръща и целува. На следващия ден минах в другата крайност и не исках никой да ме пипа. Той сега много ми се смее, че съм заявила, че искам близост, а съм започнала да се дърпам.

Всеки си го изживява по различен начин, но момичетата правилно са казали, че трябва да се говори по темата и ясно да заявим какво искаме, дори и да си променим мнението на следващия ден. Simple Smile

Понякога наистина искам приятелите и близките да проявяват по-голям интерес към състоянието ми, но пък част от тях са ми казвали, че не искат да досаждат с непрекъснати въпроси, а не че не ги интересува как съм.

# 680
Здравейте, предварително предупреждавам, че е гнусна темата!

В края на 13 гс съм, като цяло от началото на бременността до сега бях със запек. Изхождах се през 5-6 дни, не изцяло и изобщо… Запичане зверско, колкото и да ям фибри, плодове и тн. От вчера обаче като се отпуших и ходя по 4-5 пъти на ден и то обилно и облекчението след това е страхотно. Но преди малко като посетих за трети път днес тоалетната консистенцията беше вече по-кашава, тъмна и най-вече - миришеше на боклук. Смрадта беше наистина отвратителна! От тогава само ми къркори корема и имам чувството, че всеки момент пак ще посетя тоалетната. Започнах да се тревожа за бебето - дали не се случва нещо и трябва спешно да посетя лекар? На преглед съм в понеделник.

# 681
  • Варна
В момента май има стомашен вирус.
Може да е нещо такова.
Освен това превъртете лентата какво сте консумирали последните 24-48 часа.
Може да сте консумирали нещо развалено или недобре сготвено.
По всяка вероятност е стомашно-чревния вирус.

# 682
В момента май има стомашен вирус.
Може да е нещо такова.
Освен това превъртете лентата какво сте консумирали последните 24-48 часа.
Може да сте консумирали нещо развалено или недобре сготвено.
По всяка вероятност е стомашно-чревния вирус.

Благодаря за отговора! И аз върнах лентата с храненето, не мисля, че е храна. Не съм сменяла нищо като продукти и се храня само вкъщи. Дано само да не е с бебето нещо! 🙏

# 683
Според мен е нормално след толкова време със запек, първо че казвате 13 г.с. , прогестерона и естрадиола са нараснали, в началото още са по ниски, което понякога предизвиква запек. По скоро би било ненормално ако продължите да се храните, а се освобождавате на 5 6 дни. Спокойно, метаболизма се променя, с бебето всичко е наред. 😊🤍

# 684
Здравейте Бременна съм в 21 седмица .. Гинекологът каза , че може да е инфекция както винаги много обеснения няма… и да приемам макмирор вагинално .. Имам подути срамни устни със сърбеж … В урината си имах бели частици и усещам дискомфорт. Течението е по обилно от нормалното ..Може ли някой да ми каже дали някой е имал различни такива стойности и каква може да е инфекцията ..

# 685
Съветвам ви да си пуснете стерилна урина плюс още една нормална. Аз лично намирам уранитата за най-ненадеждното изследване и винаги пускам на две отделни места. Два пъти си изкарах акъла с резултати, които при повторно изследване ден по-късно не се потвърдиха.

# 686
Съветвам ви да си пуснете стерилна урина плюс още една нормална. Аз лично намирам уранитата за най-ненадеждното изследване и винаги пускам на две отделни места. Два пъти си изкарах акъла с резултати, които при повторно изследване ден по-късно не се потвърдиха.

Тоест още една урина в друга лаборатория така ли .. Със сигурност ще излезе пак, защото имам симптомите , много ми е дискомфортно и болезнено на моменти ..

# 687
А урокултура пусната ли е, за да се установи каква бактерия е? Защото на изследването на седимента показва завишени бактерии.

# 688
Момичета, имам питане
Може ли в седми месец да се отиде на ехограф за гърдите? Не знам дали обяснявам правилно. Не рентгенов, а такъв, с който гледат всички органи, същия като при АГ (примерно). И до колко е показателен предвид, че гърдите в този период са по - различни, отколкото при не бременни жени...

# 689
Момичета, как спряхте Дуфастона 3х1? От веднъж или по схема?

Общи условия

Активация на акаунт