Ремонт на стар апартамент или закупуване на нов

• 2 475
  • 52
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте! Имам нужда от съвет. Купихме с мъжа ми апартамент старо строителство. Стаята ни е 17 кв. Искаме да я направим кухня с хол и където е прозореца малка тераса да изградим, колкото да се сложи една пералня само и да има къде да се простира. Знам че е много малко мястото ,но с това разполагаме на този етап. Моля за идеи как да станат нещата.

# 46
  • София
Аз и не съм искала да имам част от неговият апартамент. Satisfied Нито ще тръгна да си броя парите за това, което съм купила и да си ги искам, ако се разделим…

Голям залък хапни, голяма дума не казвай. И също така бай бабо да не те среща мечка.

На 20 и аз мислех така, сега на 50, с видяно доста повече - съм доста по-практична и пресметлива.

# 47
Здравейте! Имам нужда от съвет. Купихме с мъжа ми апартамент старо строителство. Стаята ни е 17 кв. Искаме да я направим кухня с хол и където е прозореца малка тераса да изградим, колкото да се сложи една пералня само и да има къде да се простира. Знам че е много малко мястото ,но с това разполагаме на този етап. Моля за идеи как да станат нещата.

Разгледайте например този пост в инстаграм, съдържа много изображения от различни ракурси:
https://www.instagram.com/p/DDALvhtNvCm/
Без последните 5 визуализации, които са от антрето.
Помещението не е голямо и според мен е доста подобно на вашето. С тази разлика, че позицията на вратата е на съседната страна на същия ъгъл.

Заповядайте в тази тема, където се обсъждат полезни съвети по различни казуси: Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски

# 48
  • Out of the Mix
Сега виждам темата, всичко не съм чел, прехвърлих, но гледам някакви сметки и спорове пак се разиграват.

От мен - наличното старо се ремонтира, ако си струва, и е добро, като локация и разпределение.

100к лв. няма да стигнат за среден клас всичко труд + материали и обзавеждане от-до цялостно.

Но собственикът си прави ремонта, плаща и каквото иска, както иска обзавежда. Другият може да съдейства с коментари, идеи, цветове и т.н. Най-много момичето накрая да купи перденца, килимче, табуретка, кошче и четка за банята, примерно, да не е баш "капо", чинийки, това-онова.

Ремонти, заеми, кредити, и пари по чужди имоти, не се дават, това си е закон.
Всеки си разполага и оправя, поддържа собствеността. Това е.

Ако искат "общо", може да се заиграят с ипотека на ново 50/50 на двамата в НА, и по равно плащат за всичко.
Но при налично, не виждам смисъл от такива хамалогии.

# 49
Аз и не съм искала да имам част от неговият апартамент. Satisfied Нито ще тръгна да си броя парите за това, което съм купила и да си ги искам, ако се разделим…

Голям залък хапни, голяма дума не казвай. И също така бай бабо да не те среща мечка.

На 20 и аз мислех така, сега на 50, с видяно доста повече - съм доста по-практична и пресметлива.
Точно така е. Аз познавам жена, която вложи спестяванията си да ремонтират и обзавеждат неговото жилище, щото щяло да е общо. След няколко години само той я изгони и влезе нова жена  на оправено и обзаведено, а тя пи студена вода.
Кой  се е минал тук?
Има ли брак трябва да е общо.
Щото времената се менят. Но пък всеки да си чупи главата. Нейна си е.

# 50
Ремонт на толкова голям стар апартамент ще излеза 80-90 000лв и то сега.Апартамента е наследствен,т.е. дамата няма да има дял ,независимо имат ли брак или не. Да си прави хубаво сметката,да не налива пари в чужд имот и след години да пие една студена вода.

# 51
Моят първи въпрос е - собственикът кой е? Бъдещият съпруг, или семейството на бъдещия съпруг? Ако е семейството на бъдещия съпруг - колкото и по-изгодно да е да се ремонтира, отговорът ми е: оженете се и си купете свое общо.
НЕ си струва разправянето с роднини, нарязването, издребняването. Не си струва, ще си скъсате нервите, може и да се разделите. Не ви познавам, но дъртите - те не се променят лесно. За тях ти винаги ще бъдеш пришълец и готованец, каквото и да казват друго..
Другият вариант за да се избегнат конфликтите, ако той не е единственият собственик, е да изплати дължимото на роднините си. И да стане негово, или да стане ваше общо. И тогава, щом имаш участие след брака, действайте. И преди брака, може да действате, ама е рисковано.
Много съм гледала и слушала покрай имоти. Никоя тухла не си струва нервите, ако има замесени роднини

# 52
Мило момиче, много съвети ще получиш, но ще ти кажа аз какво съм научила до този момент - винаги мисли няколко стъпки напред и недей да бъдеш лековерна. Ще ти дам и пример, много жесток, но много реален.
Моя приятелка живя десет години на семейни начала с нейния партньор, който имаше собствено жилище. Направиха заедно мащабен ремонт, по-голямата част плати той. Но и тя участваше, финансово и всякак. После обаче мъжът почина, изненадващо и без никакви индикации, че има проблем. Сега в неговия апартамент живее майка му, която му е наследница, а моята приятелка е на квартира и не знае на кой свят се намира.
Надявам се, че ме разбра добре.
Без значение дали имате брак или нямате, градете всичко заедно и да е на името и на двама ви. Изтеглете ипотечен кредит, изплащайте си го двамата, ако пък сключите и брак преди това, най-добре.
Наследствения апартамент може да го пуснете под наем, за да си подпомагате вноските. Ще се справите, млади сте, животът е пред вас. Но ще имаш сигурност, гаранции и ще знаеш, че си допринесла равностойно. Не всичко в този живот е любов и доверие, за съжаление.
Ако пък въпросното жилище не е и на приятеля ти, а на неговите родители, флагът е не червен, ами и аз не знам какъв. Мисли и се подсигури, за да сте доволни и двамата.

Общи условия

Активация на акаунт