Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 19 852
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
Предвид че е консервант и че е погълнато по-сериозно количество, бих взела за известно време и някакви пробиотици.

# 16
Обади се на личен лекар, или на 112, ще те свържат с дежурен лекар да кажеш какво си изпила. И аз не знам какво, но дозата е висока. Това не е като да си препил или преял с храна.
Направи нещо, вместо да чакаш последствия. Не че е ясно какви може да са. Доктор сигурно знае.
Тия странични ефекти не са посочени за изпита опаковка, а за евентуално предозиране с консерванта. Тия 15 грама отговарят на 3000 кг човешко тегло.

# 17
https://echa.europa.eu/registration-dossier/-/registered-dossier/14966/7/1

Нищо няма да ви стане от натриевия бензоат. Прикачил съм страницата на европейската химическа агенция за токсикологичните свойства на натриевия бензоат. За остри отравяния са написали "no hazard identified", тоест нищо няма да ви стане. Иначе доза от 16 мг/кг/ден се смята за доза при която няма здравословен ефект при хората. Просто избягвайте туршията за няколко седмици, ако се притеснявате.

# 18
lavender, в старата тема вчера пишеш за лимфен възел и главоболие.
Какво каза лекарят - личния лекар или УНГ?

# 19
Появила ми се е нещо като раничка на езика. Някой да знае дали е от липса на някакви витамини или е нещо по сериозно?
Записах час за УНГ за другия месец, но доста се притесних.
Ако някой знае, моля да сподели.

# 20
Множествена склероза диагностицира ли се на ямр без контраст обаче

# 21
Множествена склероза диагностицира ли се на ямр без контраст обаче
Да, ако има МС с ЯМР и без контраст се диагностицира.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 23:21 от bubeto80

# 22
Здравейте,защо никога не вдигам температура? Това нещо свързано с неправилно функциониране на имунната система ли е ?

# 23
Прищипах си нерв на врата май. Имам Волтарен ретард и детски сироп с ибупрофен. Дали ще помогне? Волтарен мисля да взема едно хапче, че ибупрофена не знам как да го дозирам? Предполагам, че утре ще съм по-схваната, ако не взема нищо...

# 24
Не ги пий двете. Само волтарен е достатъчно. И двете са НСПВС.

# 25
Да, да, само едното. Предпочитам Нурофен, но не съм взела със себе си. На почивка сме и този път реших да взема по-малко лекарства. Сега видях, че срокът на Волтаренът е изтекъл март 2024 и беше останало последно хапче. Пих го, пък да видим

# 26
Сега видях, че срокът на Волтаренът е изтекъл март 2024 и беше останало последно хапче. Пих го, пък да видим

Нищо му няма.

# 27
Здравейте,защо никога не вдигам температура? Това нещо свързано с неправилно функциониране на имунната система ли е ?

Как ти е щитовидната жлеза?
Майка ми цял живот не вдига температура, само 2-3 пъти при много сериозни инфекции вдигна. Тя е с хипофункция и автоимунно Хашимото, казвали са й, че вероятно от това. Нямам идея дали е вярно, защото аз също ги имам, но си вдигам.

# 28
  • София
За бременна в 5 месец,запушен нос ?

# 29
Физиологичен разтвор или готовите солени разтвори на нос от аптеката. Примерно този https://remedium.bg/tonimer-hipertonik-beybi-sprey-za-nos-h100-ml-11264/p

Общи условия

Активация на акаунт