Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 19 920
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Chamae, по-добре пий както са ти казали. Подуване на езика не е шега.
На мен ми се е случвало след урбазон в спешното, на другия ден пак да се наложи да ходим до там за още. Има такива повтарящи се рекции, все по-затихващи.
Предполагам и антихистамин са ти изписали. И се пази от този алерген.
Цитат
Бифазна анафилаксия
При бифазната анафилаксия в резултат от лечението симптомите изчезват напълно, но след интервал от 6-8 часа се появяват отново.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 14:57 от Diorela

# 541
Яйца, риба, ядки, такива алергени също трябва да се избягват поне няколко дни. Имунната система се претоварва при тежките алергични реакции и не се знае дали няма да повтори от нещо. Пийте си хапчетата, които са изписани. Никой не се презастрахова.

# 542
Херпангина  ли е?? Това се появи лявата ми буза, Имам темп. и болки в гърлото?

Какво да правя

Може да е всичко - вирус, бактерия, гъбички, афта. Изчакайте да видите как ще се развият нещата.
днес бях при личния лекар.вече 4 дни с t⁰ и болки в гърлото силно зачервено! Много боли... каза че няма да мине без антибиотик..изписа ми Амоксиклав

Но аз съм против антибиотици .незнам какво да правя..

Иначе каза че било афтичка

# 543
Намажи афтата с домашен мед или със хлебна сода.

# 544
Но аз съм против антибиотици .незнам какво да правя..

Ох, това - "против" еди какво си, ми напомни как наскоро попаднах в една група на дискусия, озаглавена "За или против колоноскопията". Joy Все едно че този въпрос зависи от нечие одобрение... Simple Smile

Нали разбираш, че когато съществува обективна медицинска нужда от дадено нещо, дали го приемаме, или - не, не е от особено значение? Simple Smile

Това е, все едно да кажеш: "Аз съм против операциите.". Mr. Green

# 545
И се пази от този алерген.
Лошото е , че не знам от какво се случи. В един ден изядох нова храна и изпих добавки нови, а те бяха много хубави, бих искала да ги повторя.
За първи път ми се случи...  на почти 50г.....  беше страшно.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 18:07 от Chamae

# 546
Ако решиш да повтаряш добавките, имай предвид, че всяка следваща алергична реакция към даден дразнител е по-тежка.
Обясни ми го лекар в спешното, след като по грешка пих лекарство, към което реагирах като теб, подуване на гърло, език, цялото тяло беше червено и сърбеше зверски. Първия път се оправих за ден. За втория ми трябваха 4 дни, урбазон в спешното и медрол по схема за две седмици имах изписан.
И двата пъти имах опашка с антихистамин за 14 дни.

# 547
Добър кожен лекар в Пловдив , работещ с направление?

# 548
Има ли някакъв тест, който мога да си самонаправя за да видя дали е от добавките,  примерно да сложа малко върху кожата както се пробват кремове , защото новото, което ядох е соеви кълнове, но почти съм сигурна, че не е от тях защото изяждам много ядки и съм яла соя преди пържена в България освен, ако кълновете не са нещо друго.

# 549
  • Бургас
Може да не са от самите кълнове, а да са обработени с някакъв химикал, към който да е била реакцията. Зелениите в опаковка ги обработват с химикали за да издържат повече. Иначе истинските кълнове не биха издържали толкова време. Още преди да стигнат до магазина и ще са леш.

# 550
  • София
Включвам се с въпрос към какъв специалист е по-добре да се насоча. Случаят ми е следният: от 6 януари при вървене започнах да усещам болка в областта на едната бедрена става; само при ходене, при раздвижване в седнало състояние- нищо. Случвало ми се е преди около 3 години, като тогава болката беше по-силна, но продължи по-малко от седмица. Тогава ортопед ми прави рентген, който не показа нищо особено. Сега обаче, месец и нещо по-късно болката все още се усеща, една идея по-слаба е, но като че ли вече имам усещания и към коляното, и понякога дори в покой..Въпросът е дали да се насоча към преглед при ортопед или може би при невролог? Мислех си да направя и един ЯМР предварително, дали е уместно?

# 551
  • София
Ако може да ми помогнете в разчитане на холтера, взех го и не попитах нищо, а едно изречение не ми хареса - Регистрирани кратки епизоди на предсърдна тахикардия с кратки епизоди 3 с

# 552
Здравейте,група!
В окото на мъжа ми видях нещо като чуджо тяло,но той казва,че нищо не усеща,нищо не го дразни.На цвят е светло жълтеникаво ,изпъкнало е и си личи,че е като неравност по повърхността на окото.Със сигурност ще направи консултация при лекар тези дни,но все пак някой има ли представа какво може да е?

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 21:02 от believe_

# 553
Консултирай се с кардиолога си. Твърде специфична материя е това.

# 554
Здравейте,група!
В окото на мъжа ми видях нещо като чуджо тяло,но той казва,че нищо не усеща,нищо не го дразни.На цвят е светло жълтеникаво и си личи,че е като неравност по повърхността на окото.Със сигурност ще направи консултация при лекар тези дни,но все пак някой има ли представа какво може да е?

Аз също имам такова петно от години, забелязах го след като си снимах веднъж окото. Ако разбереш какво е, пиши. Не ми е създавало дискомфорт иначе.

Общи условия

Активация на акаунт