Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 19 893
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • пустинята Гоби
Детето като беше болно от грип, аз не се разболях, спях с него. Нищо не съм пила. Отдавна не си предаваме бацилите вкъщи един на друг, а имам две деца.  Проветрявайте често и това е. При него протече криво - ляво - 5 лежа с температура, появи се кофти кашлица, накрая пи антибиотик и се оправи. Усложнения не бих казала, че е имал. Следващата седмица беше здрав, но се уморяваше бързо и си лягаше рано. После вече си беше ок.

# 646
Мадам Тиква, има ли антибиограма?
Не се шашкай, ще я уморите тази гад с подходящите лекарства. Като приключите курса и починете след АБ направете една контролна микробиология.
Не знам дали имате нещо изписано за промивка на носа, но Куикс имат много хубав продукт - Куикс Акют. Солен разтвор, под налягане, отмива и издърпва всичко.

# 647
  • Бургас
Направо започвайте антибиотика по антибиограмата.
Всъщност не помня той предния път пи ли антибиотик?

# 648
Привет на всички!

Малко съм се наплашила тези дни и реших да пиша тук. Ще се радвам, ако мога да получа отговори/разяснения от опит.

Имам 2 съмнителни бенки, които ме смущават. Записах си час за дерматолог идната седмица, но, предполагам знаете как е, притеснила съм се много и треперя, чакайки.

Едната бенка я имам откакто се помня — на шията ми е, не е претърпявала кой знае какви промени, но доста често се закача за дрехи (от тениски до ризи), на специфично място е и е „издигната нагоре”. Миналата седмица, докато спортувах, усетих, че тениската ми „мина през нея”, поогледах я вкъщи и ми се стори съмнителна; издигната черна част и по-розова около нея. Снимка: https://imgur.com/a/XV9R9Z1

Другата е сравнително новообразувала се, на челото ми е. На около година и половина е, като ми се струва, че е променила размерите си, малко по-голяма е. Снимка: https://imgur.com/a/t1BckHf

Доста съм се стреснала и все си мисля за най-лошото… не си помагам и с постоянното четене в Интернет, гледане на снимки и т.н. Стреснала съм се, че и двете са сериозни и не са от „добрите”.

Някой преминавал ли е през нещо подобно?

# 649
На мен и двете (особено първото) ми приличат на брадавички.
Не съм специалист. На това ми приличат.

# 650
  • Burgas, Bulgaria
Направо започвайте антибиотика по антибиограмата.
Всъщност не помня той предния път пи ли антибиотик?

Ог 5 до 15 02. - 10 дни Левофло@сацин + м@кситрол в ушите

Преди това 7 дни - Азитро@ицин

Сега е Ксим@бак  казаха 10 дни .
Доста по - добре е ама още е отслабнал  😤 той и не е започнал да се храни като хората и с това се успокоявам

# 651
Вмомента пия Антибиотик Амоксиклав и Пробиотик ПРОФИЛАКТ ПРОТЕКТ.

Хубав ли е пробиотика? След спирането на антибиотика да продължа ли да пия Пробиотика?

# 652
  • пустинята Гоби
УНГ гърло лекар е казвал за детето ми - при бактериална инфекция промивките на носа не са добра идея, защото се разнася бактерията.

# 653
  • Бургас
Преди това 7 дни - Азитро@ицин

Направо се потрисам от компетентността на някои лекари. Азитромицин се пие само 3 дни. За това се и продава в опаковка по 3 хапчета (по 1 на 24ч), или по 6 хапчета (по 2 но 24ч или по 1 на 12ч). Започва да действа от първия прием. Ако се налага да се пие още, се изчаква 4 дни и се прави нов тридневен курс, или се взима по една доза на седмица (но това е предимно за кожни инфекции).
7 дни направо си е отрова.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 19:05 от Irene Adler

# 654
На мен при КОВИД ми беше изписан 2 опаковки по 3. Тогава така беше, по протокол, а според мен щях и без него да мина.

# 655
  • Burgas, Bulgaria
Влязах в Ел досие -
6 декември- 6 дни под името Сум@мед
8 януари - Бес@птол 7 дни
5 февруари  - Ад@флокс 7 т
22февруари - Ксим@бак  2 по 7

🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Горкия ,не ще слабее ми не знам ....дано това беше ключа за палатката и до свърши сагата

# 656
4 антибиотика за 3 месеца ? правилно ли ли чета ? ЗАЩО ТРОВИТЕ ДЕТЕТО ?

# 657
  • Mediterraneo
Леле, Тикве, за 70 дни детето е било 34 дни на АБ...

# 658
  • Burgas, Bulgaria
4 антибиотика за 3 месеца ? правилно ли ли чета ? ЗАЩО ТРОВИТЕ ДЕТЕТО ?
Нарочно !!!!

Леле, Тикве, за 70 дни детето е било 34 дни на АБ...
И въпреки това ,тая гад явно го разболява . Направо не искам да мисля ,ако след 10 дни пак е с температура.  Наистина се моля и вярвам, че този бацил , изолираният е виновникът за всичко и сега като се знае ,ще го приспят .
Лекарката ми писа Резиста 1 месец и пробиотик 1 месец ,освен АБ 10 дни .

# 659
Стига сте плашили жената! 4 АБ. Щом се налага, ще ги пие. Моето дете като новородено беше на 3, едновременно, за да бъде спасено.

Общи условия

Активация на акаунт