За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 23 157
  • 765
  •   2
Отговори
# 720
А искам да попитам кашата на Хип -оризовата понеже гледам , че в начина на употреба пише 2-3 суп лъжици да се мешат с 200 мл мляко адаптирано . Като за начало на даване на тази каша не би ли трябвало да е 1,2 чаени лъжици с 10 мл адаптирано мляко все пак е нова храна за нея . Да не говорим, че ние изяждаме 150, а не 200 мл мляко . Другото което е после предполагам се дохранва с ам до пълно изместване на следобедното хранене с каша , както беше с пюретата за обяд 😕

Първите 2/3 пъти правех 1 супена лъжица каша с 50мл АМ. Давах и по малко, между 5 и 10 нейни лъжички. Дохранвах с цялото мляко, което попринцип си пиеше.
След това започнах да давам по 1 супена лъжица каша и 50мл АМ, цялото, и да кажем дохранвах със 100мл АМ.
По нататък 2 лъжици каша и 100мл АМ. Дохранвах малко или давах направо половин плодово пюре.
Аз така си го смятах, ако попринцип пие 150мл АМ на ядене, а и правя каша със 100мл, останалите 50мл и ги давам в случай, че не се е нахранила.

# 721
Синът ми е на 9 месеца и искаме да отидем до Гърция на почивка. Имайки предвид влизането ни в Шенген, необходимо ли е да му правим паспорт и с какъв докъмент следва да пътува?

Задграничен паспорт, въпреки че не спират, може да имате случайна проверка. По спомен щяха да са първите 6м на случаен принцип, но човек никога не знае. Също така може да бъдете спрени от органи на реда в чужбина и следва да имате лични документи за всеки един от вас.

# 722
Синът ми е на 9 месеца и искаме да отидем до Гърция на почивка. Имайки предвид влизането ни в Шенген, необходимо ли е да му правим паспорт и с какъв докъмент следва да пътува?
Задължително е да има паспорт, след като дадено лице напуска държавата. Шенген се отнася за преминаването без проверка на границата, но не освобождава проверка в другата държава. Дори е хубаво да носите и копие на акта за раждане.

# 723
  • Поморие
Момиченцето ми (на годинка), всяка нощ се събужда в два и малко след два през последните седем месеца. Спи в бебешката си количка, защото в кошарата просто не искаше и не можеше.
Кърмя я все още, като се събуди нощем я взимам при мен в леглото и заспиваме и двете докато тя суче, а понякога не иска, рита и мрънка и я връщам в количката, след което приспивам с бутане напред-назад.
Консултант по сън ме посъветва постепенно да наналям времето на гърда, да не я оставям да заспива на гърдата, за да не свиква да заспива по този начин, използвайки сученето като асоциация за сън. Като намалям времето за сучене, следователно да я приспивам повече и то с гушкане, носене на ръце и опити да заспи в кошара или легълце.
Не мога да се реша на това, защото съм адски уморена и също имам нужда от сън. Синът се "излюпва" всяка сутрин в осем като часовник и който спал-спал!
През деня имам страшно много задължения, разкарвания, едва смогвам с всичко! Къпания, хранене (което е трудно и при двамата, той се лигави, тя приема трудно нещо различно от кърма и предимно давам каши), разходки, сменяне на памперси, нерви покрай сина и т.н., чувствам се смазана още от ранен следобед. Не мога да си позволя нощем да добавя към задълженията си и отучване на бебе от това и онова и гледам само и аз и тя да заспим с възможно най-малко прелюдия. Ако се разсъня много след събуждане или ще заспя малко преди да стане синът ми или изобщо няма да заспя.
Иска ми се дъщеря ми да спи по цяла нощ, но какво да направя като за начало, за да е удобно и за мен?

# 724
Момиченцето ми (на годинка), всяка нощ се събужда в два и малко след два през последните седем месеца. Спи в бебешката си количка, защото в кошарата просто не искаше и не можеше.
Кърмя я все още, като се събуди нощем я взимам при мен в леглото и заспиваме и двете докато тя суче, а понякога не иска, рита и мрънка и я връщам в количката, след което приспивам с бутане напред-назад.
Консултант по сън ме посъветва постепенно да наналям времето на гърда, да не я оставям да заспива на гърдата, за да не свиква да заспива по този начин, използвайки сученето като асоциация за сън. Като намалям времето за сучене, следователно да я приспивам повече и то с гушкане, носене на ръце и опити да заспи в кошара или легълце.
Не мога да се реша на това, защото съм адски уморена и също имам нужда от сън. Синът се "излюпва" всяка сутрин в осем като часовник и който спал-спал!
През деня имам страшно много задължения, разкарвания, едва смогвам с всичко! Къпания, хранене (което е трудно и при двамата, той се лигави, тя приема трудно нещо различно от кърма и предимно давам каши), разходки, сменяне на памперси, нерви покрай сина и т.н., чувствам се смазана още от ранен следобед. Не мога да си позволя нощем да добавя към задълженията си и отучване на бебе от това и онова и гледам само и аз и тя да заспим с възможно най-малко прелюдия. Ако се разсъня много след събуждане или ще заспя малко преди да стане синът ми или изобщо няма да заспя.
Иска ми се дъщеря ми да спи по цяла нощ, но какво да направя като за начало, за да е удобно и за мен?
Вместо кърмене, опитайте с биберон да заспива. Вместо в количка по-удобно ще й е в кошара, ще може да се обръща настрани и по корем. На 1 год трябва да й давате и по-твърди храни и месо, не може основно на кърма и каши да е. Бъдете по-уверена и смела, все пак Ви е второ дете, с първото как беше?

# 725
На една година е време за отказване от биберон, не за въвеждане

# 726
Биберона може и малко по-късно да се махне. На мен ми е бил в помощ при отбиване, никнене на зъби. Към 1.5 г. го махнах. По-добре да се ползва в този случай, отколкото да ползва майката за "биберон".  Иначе не мога да помогна със съвет. Първото ни дете се будеше и стряскаше по няколко пъти на вечер до 3-тата година. Бебето спеше по цяла вечер, а той се будеше. Беше дълъг период, но мина в един момент.

# 727
Използването на майката като биберон всъщност е най-естественото нещо и гърдите са съществували преди бибероните. Не разбрах от написаното, че на майката и пречи бебето да суче, за да заспи, а че просто така и е казал консултантът за сън. Не ми се вижда по-лесно да се носи на ръце детето посред нощ отколкото да суче

# 728
  • Поморие
Вместо кърмене, опитайте с биберон да заспива. Вместо в количка по-удобно ще й е в кошара, ще може да се обръща настрани и по корем. На 1 год трябва да й давате и по-твърди храни и месо, не може основно на кърма и каши да е. Бъдете по-уверена и смела, все пак Ви е второ дете, с първото как беше?
И с големия беше така, с разликата, че пиеше само АМ, отказа кърмене. До годинка и нещо не ядеше твърда храна, зъбите изникнаха късничко. От пюретата и кашите предпочиташе само по-сладичките, сега и тя е така. Тя има няколко зъба (около 6-7) и не може да дъвче хубаво, задавя се. Също е и доста капризна, като него. Храненето ни е голям проблем, затруднявам се, още повече и откакто ги гледам сама.
Биберона може и малко по-късно да се махне. На мен ми е бил в помощ при отбиване, никнене на зъби. Към 1.5 г. го махнах. По-добре да се ползва в този случай, отколкото да ползва майката за "биберон".  Иначе не мога да помогна със съвет. Първото ни дете се будеше и стряскаше по няколко пъти на вечер до 3-тата година. Бебето спеше по цяла вечер, а той се будеше. Беше дълъг период, но мина в един момент.
Тя отказва биберон, пробвала съм. Само като новородена още в болницата веднъж спа 1-2 часа с биберон и повече не се получи, това й беше.
Синът до преди месеца-два се будеше, а е на 2г.4м. Явно просто трябва да стискаме зъби докато се израсте всичко това, като всеки процес от развитието на едно бебе/дете, само дето недоспиването е мъчително най-вече за майките. Sad

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 07:29 от theblondeambition96

# 729
Напълно те разбирам, защото и аз  бях с породени деца. Трудно е особено, като не спят вечер, а и аз като теб не можех да спя през деня.
Щом е на годинка я мъчат зъбите още. С баткото беше голям рев, като никнаха кътниците и кучешките. Търпение, ще мине и този период.

# 730
Здравейте детето ми е на 6 месеца почти без една седмица . Все още даваме капки с лактаза за колики пробвахме за два дни да ги спрем , но коремът ни боли . Вчера към сладкия картоф съм и давала и морков ,обаче бяха зверски болки . Дали може да е от моркова

# 731
Здравейте, знаете ли дали БГ хлапета правят отстъпки както рая тойс/хиполенд от 20-25% за деня на детето?

# 732
Тези с мляко аз не разбрах точно с какво мляко са и ги избягвах. Вземете си чиста оризова. Към нея аз слагах плод, за да не е гадна. Предпочитам кашите на Holle, DM и Topfer.

А кога се започва с кашите.
Понеже аз започнах с пюрета преди 1 седмица

# 733
Месец след старта на захранването може да се започне с кашите. Седмица на пюрета, още е рано за каши.

# 734
Мамита
Имам проблем с бебчо
Свикна да заспива само в мен и то скачайки нс топката, сега се опитвам как ли не да го науча да заспива по друг начин и не успявам
Във баща му също не иска да заспива, в момента в който го гушне за сън, започва да плаче.
Вече се чувствам отчаяна, че ще иска само мен и ще е малко трудно всичко останало в бъдеще.
И не знам как да постъпя

Общи условия

Активация на акаунт