За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 23 159
  • 765
  •   1
Отговори
# 705
  • до най-прекрасния мъж
Стартирахме с НАН Комфортис, сменихме с Аптамил Комфорт и след като се установи, че има киселинен рефлукс, ни препоръчаха Аптамил АР. Пи го до около 1.6 г някъде. След това започнах да купувам Аптамил Пронутра и го пи до края него.

# 706
Blue angel, 3-ката ли беше взела? Синът ми е на почти 1г8м и досега беше на Аптамил АДЦ 240мл вечер, но искам да премина плавно към млякото.
Имам няколко неуспешни опита покрай детската кухня, където е все още на алергично меню без мляко и яйце. Пробвахме декември 24-та да минем на обикновено меню и застроените супи с кисело мляко му бяха окей, но тези крем супи, застроени с прясно не, получаваше диария (не силна степен). Интересно, че от кашите, които съдържат сухо мляко няма проблем.
Бях купувала Пронутра много отдавна (1-ца), но не му понесе, а тогава и не бяхме открили бактерията, която му причиняваше разстройството. Но може би от страх си останах на АДЦ.
Сега ми се иска да сменя вече, тъй като цената е почти двойна на обикновеното, а изгледи няма да се откаже скоро. Не знам другите как ги отбиват, но моето си чака и нарежда на дивана в очакване на бутилката и се опиянява, докато пие, определено не е от глад. 🙈
Тази 3-ка отворих и снощи добавих само 1 лъжица към останалите от АДЦ, но бая на ванилия ми замириса. 🙄

# 707
  • до най-прекрасния мъж
3-ка, да. Кутията е двойна на същата цена. Дъщеря ми беше отдавна спряла да повръща и аз не знам защо ѝ давах АР, трябваше още около годинката да започна с Пронутра. Но пусти страх. Иначе, да, и при нас нямаше изгледи да спре. Но един ден започна да го бута и да не иска да пие. Помислих, че е нещо временно, затова още седмица правех и предлагах, но тя плачеше и не го искаше. Отказа го наистина от раз. До предния ден си изпиваше 200 мл до дъно. Започнах да предлагам водичка, първоначално и нея отказваше. После взе да пие по няколко глътки и си ѝ остана навик и до днес.

# 708
Благодаря ти, ще пробвам и при нас, дано имаме късмет. 🫶

# 709
  • Пловдив
Това на обрив или подсичане ви прилича? Ситни пъпчица са.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 14:29 от Tatti

# 710
На малкия излизат такива пъпчици на дупето винаги когато излизат и нови зъбчета. Мажа го с крем за подсичане на Weleda.

# 711
Здравейте ! Подходяща ли е кашата на Слънчо с мляко и ориз за начало на захранване с каша на бебе . Пише , че е без глутен

# 712
Тези с мляко аз не разбрах точно с какво мляко са и ги избягвах. Вземете си чиста оризова. Към нея аз слагах плод, за да не е гадна. Предпочитам кашите на Holle, DM и Topfer.

# 713
Тези с мляко аз не разбрах точно с какво мляко са и ги избягвах. Вземете си чиста оризова. Към нея аз слагах плод, за да не е гадна. Предпочитам кашите на Holle, DM и Topfer.

Все още не съм въвела плодове . Само със зеленчуци захранвам дотук . Чакам разрешение от педи за плодове

# 714
Аз давам на Хип или Holle оризова каша. Тe са 100% оризово брашно. Приготвям ги с АМ. Харесват се.

# 715
По принцип педиатрите са да ни лекуват, а не как да гледаме децата, но всеки както иска да постъпи. Аз веднага след оризовата каша дадох плод. Просто нямаше как да е без нищо, защото е много гадна. Някои изчакват с плодовете, защото можело да им хареса сладкия вкус и да откажат друга храна. При мен не се случи така. Яде си всичко въпреки плодовете. Варианта е, ако е на АМ да добавяш от него. Или пък с тиква, тя е по-сладка на вкус. Според мен няма нищо страшно в плодовете, че чак разрешение да чакаш. Ябълка, круша, банан, действай смело. Щом си на кашите, значи захранваш поне от месец.

# 716
  • до най-прекрасния мъж
Аз дадох след първите 10 зеленчука първо основните плодове - ябълка, круша, банан, синя слива, за да са вкусни кашите след това. Чиста каша рядко би се харесала. Дъщеря ми предпочиташе основно да е плод и малко каша. Постепенно започна съвсем да ги отказва и предпочиташе само плод. И сега често яде за СЗ само плод/плодов пауч. Не съм имала никакви проблеми с приема на зеленчуци след плодовете.

# 717
Синът ми е на 9 месеца и искаме да отидем до Гърция на почивка. Имайки предвид влизането ни в Шенген, необходимо ли е да му правим паспорт и с какъв докъмент следва да пътува?

# 718
А искам да попитам кашата на Хип -оризовата понеже гледам , че в начина на употреба пише 2-3 суп лъжици да се мешат с 200 мл мляко адаптирано . Като за начало на даване на тази каша не би ли трябвало да е 1,2 чаени лъжици с 10 мл адаптирано мляко все пак е нова храна за нея . Да не говорим, че ние изяждаме 150, а не 200 мл мляко . Другото което е после предполагам се дохранва с ам до пълно изместване на следобедното хранене с каша , както беше с пюретата за обяд 😕

# 719
Аз дадох след първите 10 зеленчука първо основните плодове - ябълка, круша, банан, синя слива, за да са вкусни кашите след това. Чиста каша рядко би се харесала. Дъщеря ми предпочиташе основно да е плод и малко каша. Постепенно започна съвсем да ги отказва и предпочиташе само плод. И сега често яде за СЗ само плод/плодов пауч. Не съм имала никакви проблеми с приема на зеленчуци след плодовете.

Точно така направих и аз. 11-тата храна беше оризовата каша и след нея дадох няколко плода. Аз и сега не съм вкарала особено много плодове (на 9 месеца е), защото просто не ми остава време да ги вмъкна от всичко друго - та жълтък, та месо, та глутен, та млечни и плодовете стоят малко изоставени. Но съм дала ябълка, круша, банан, синя слива, манго и авокадо (май се води плод 😃).

Грамажите аз не ги гледам отзад. Правя я на око, да има някаква нормална гъстота. Да, в началото давах по-малко. Тегля на кантарче колкото съм решила да дам и другото го хвърлям. То така или иначе тия каши са със срок на годност 1 месец и после се изхвърлят.

Общи условия

Активация на акаунт