За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 23 880
  • 765
  •   1
Отговори
# 75
Оризът няма ли арсен, който идва в повече на бебетата?
Оризовата каша е една от първите, с които се започва.

# 76
  • Пловдив
Никога не съм давала каши. Идея си нямам дали се различават като съдържание.

# 77
Водили ли сте бебета си на бебешко плуване? Ако да, как следва да е облечено бебето - само с водоустойчив памперс или и с банкси? Шапка необходима ли е?

# 78
  • до най-прекрасния мъж
Оризът няма ли арсен, който идва в повече на бебетата?
Ако е вредна, надали ще е първата каша, която се дава на бебето. Моето дете не ядеше дълго време каши, започна да ги отказва около три-четири месеца след началото на захранването. Предпочиташе плод, кашата я слагах колкото да се засити.

# 79
  • Пловдив
Водили ли сте бебета си на бебешко плуване? Ако да, как следва да е облечено бебето - само с водоустойчив памперс или и с банкси? Шапка необходима ли е?

Да, в края на втория месец, в Пловдив.
Пускаха я във вана, само за нея, така че беше гола.
След плуването жената я масажира, намаза я с олио (ходехме зимата) и после аз си я обличах.
Като навърши 6 месеца, я пуснаха в общия басейн с други деца на нейните години (бяха по групи). Тогава взех бански- гащички от самия плувен комплекс за нейната възраст.

# 80
Здравейте ,мами! Чудя се дали някога това нещо се е случвало на някоя от вас . Откакто беба се роди страдам от безсъние . Организма ми се програмира по такъв начин ,че самичка се събуждам към 3,4 и после не заспивам до сутринта . През деня също не си наваксвам. Другия вариант е ,че заспивам към 2,3 и така лоша работа . В момента пия от аптеката едни билкови хапчета “Хипнозан” ,добри са ,но снощи направих грешката да не ги пия и познайте . Вече не се търпя с това моето безсъние и раздразнителност . На денонощие от месеци наред ,ако спя по 3 ,4 часа съм герой . Не знам притеснявам се да отида на доктор ,защото ме е страх ,че ще ми предпише нещо ,което няма да е Ок за лекарства имам предвид . Постоянно си гледам часа трябва да си махна вече този часовник и така сън не ме хваща . Откакто се роди детето се побърках . Понякога си мисля ,че такива хора като мен изобщо не трябваше да стават родители ,а толкова исках …

# 81
  • София
Само с памперс бански. Шапка не съм слагала. Ако има изискване а шапка - платнените може би ще са по-подходящи.
Ние ходехме в басейн в една от болниците в Банкя. Имаше доста бебета.

# 82
Мами, ПОМОЩ. Бебчо се изхожда веднъж на 2 дни, но днес се изходи 4 пъти, като в 3 от памперсите имаше слуз. На какво може да се дължи и какво да направя, педиатърката не си вдига телефона...

# 83
Ако няма други симптоми, може да няма нищо притеснително. Цветът както обикновенно ли е? Понякога бебетата се запичат и после хапват нещо, което ги разхлабва и изкарват всичко. И ние сме имали периоди, в който 2-3 дни не ходи и после няколко пъти за ден. Колкото до слузта понякога когато човек има запек, червата образуват повече, за да може да излезе по лесно всичко. Разбира се, трябва да следиш как ще продължи да ходи. Колко пъти дневно, цвят, има ли слуз или нещо необичайно и ако има нещо притеснително се консултирай.

# 84
Само на адаптирано мляко е, сменихме го преди около 2 седмици и половина. Направи ми впечатление, че обичайно е зелено-жълто, а сега само първият път така, после само жълто. Температурата му е 36.9. Четох, че може да е алергия, но не знам дали щеше толкова късно да се прояви, ако е алергия. Поспива си повече днес, но когато е буден си гука, не плаче неутешимо

# 85
  • Пловдив
PB88 може и с водоустойчив памперс, може и с бански. По избор на родителя. Шапка не са искали.

# 86
Преди 2 дни синът ми докато си играеше изплака ,започна да куца . При пипане и масажиране не реагира. Куцащото краче има подута вена на здравото краче няма . Дали е нещо безобидно или да водя на лекар, на 2,4 години е

# 87
Здравейте ,мами! Чудя се дали някога това нещо се е случвало на някоя от вас . Откакто беба се роди страдам от безсъние . Организма ми се програмира по такъв начин ,че самичка се събуждам към 3,4 и после не заспивам до сутринта . През деня също не си наваксвам. Другия вариант е ,че заспивам към 2,3 и така лоша работа . В момента пия от аптеката едни билкови хапчета “Хипнозан” ,добри са ,но снощи направих грешката да не ги пия и познайте . Вече не се търпя с това моето безсъние и раздразнителност . На денонощие от месеци наред ,ако спя по 3 ,4 часа съм герой . Не знам притеснявам се да отида на доктор ,защото ме е страх ,че ще ми предпише нещо ,което няма да е Ок за лекарства имам предвид . Постоянно си гледам часа трябва да си махна вече този часовник и така сън не ме хваща . Откакто се роди детето се побърках . Понякога си мисля ,че такива хора като мен изобщо не трябваше да стават родители ,а толкова исках …

И двете съм ги преживявала.

Не Сте заспала, не защото хапчетата работят и Сте пропуснала прием, а защото Сте си внушила, че без тях няма да спите. Билковите хапчета не действат магически, както истинските.
Пила съм и съм пръскала какво ли не, не стигнах до истински сънотворни, просто ми се наместиха хормоните и успях да спя що-годе нормално…

Имате и натрупан стрес от постоянното следене на часовника. Дайте малко пауза. Детето само ще покаже кога има нужда от Вас (ако следите нощни интервали на хранене и тн). Просто легнете без часовник. Или го дръжте до Вас, но го гледайте само ако сметнете за наложащо. (При мен беше мнооооого трудно, но вече го поглеждам само сутрин, ако ми се стори, че е светло навън). А ако се отнася за изграждане на режим през деня, то в един момент тази мания със следене на часа, би следвало да отмине от само себе си или поне да стане като рутина, а не като стрес.

# 88
Преди 2 дни синът ми докато си играеше изплака ,започна да куца . При пипане и масажиране не реагира. Куцащото краче има подута вена на здравото краче няма . Дали е нещо безобидно или да водя на лекар, на 2,4 години е
Аз вече нямам думи. Как е възможно в БГ мама да кажат има ли нужда от лекар или не и то само по снимка. Щом куца значи има проблем. Дали ще отмине сам или не само лекар може да каже. Тук, ако ние кажем ще мине и после окуцее какво правим? Щом куца поне при личен го заведете.

# 89
Здравейте, това според вас зъбче ли е ?

Общи условия

Активация на акаунт