За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 23 880
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, това според вас зъбче ли е ?
Според мен да. Скоро ще излезе, но като чели още не е пробило.

# 91
Здравейте, мнения за пантофи/обувки Froddo barefood имате ли? И на сайта по номер на артикул виждам същия цвят и номер, но накрая пише -S или -M, което предполагам е за ширината на стъпалото, мисля, че М трябва да е за по-широко, поне от прочетеното онлайн, но да питам и вас за мнение. Simple Smile

# 92
Момичета, днес си взех книга за захранване, качвам таблици, може и да са полезни на някого

# 93
Здравейте мамита
Силно объркана съм и вече не знам как да постъпвам
Със свекърва ми не живеем заедно.
Но от скоро се премести при нас уж за да помага при отглеждането на бебето, на почти 3месеца е
Но тя има проблем с ръцете и ужким се опитва да поддържа добре главата но все имам чувството че не я държи правилно, когато главата например при оригване му се килне леко напред и назад или се удари в рамото и при рязко вдигане и спускане на главата му и при забележка от моя страна все се отговаря, че това бебе не е от стъкло, че нямало да го счупи или така на татък. Аз ли съм параноична и прекалявам в това отношение.
И наистина няма смисъл толкова да се тревожа  или опасенията ми са напълно основателни
И е време да и събера багажа за обратно

# 94
Здравейте мамита
Но от скоро се премести при нас уж за да помага при отглеждането на бебето, на почти 3месеца е
Но тя има проблем с ръцете и ужким се опитва да поддържа добре главата но все имам чувството че не я държи правилно, когато главата например при оригване му се килне леко напред и назад или се удари в рамото и при рязко вдигане и спускане на главата му и при забележка от моя страна все се отговаря, че това бебе не е от стъкло, че нямало да го счупи или така на татък. Аз ли съм параноична и прекалявам в това отношение.
И наистина няма смисъл толкова да се тревожа  или опасенията ми са напълно основателни
По-спокойно наистина бебето не е от стъкло. Плаче ли при нея? Ако не плаче, то значи не го боли. Не знам какво означава да има проблем с ръцете, ако не е нещо фрапантно аз не виждам проблем. Бабите все пак са гледали деца и знаят ако се държат. Ако не искаш да живееш с нея е напълно разбираемо. Аз също не искам да живея с баби. Може това да е причината за твойте притеснения.

# 95
  • до най-прекрасния мъж
Ако имаш притеснения да се занимава с бебето, нека бабата помага за домакинството, а ти си гледай детето. Това също не е никак малка помощ. По принцип бебетата са доста устойчиви, а и на 3 м вече си държат прекрасно изправена главата. Не мисля, че има за какво да се тревожиш. Моята майка (лека й пръст) също имаше проблеми с ръцете. Гушкала е бебето под мой надзор, но самата тя не се чувстваше уверена и предпочиташе да я сложа в шезлонга и тя да я занимава, докато аз хапна, например. Но до 5-ти месец много ми помагаше в домакинството - да сготви, да помогне с чистенето, да изхвърли боклук. Мъжът ми пазаруваше, а аз си гледах основно детето. Много съм й благодарна за помощта, не знам как бих се справила в първите месеци без помощ, предвид че спях по 2-3 часа в денонощието.

# 96
Ох, и аз много се дразнех на свекито, ама като замина ми залипсва. 🤣
Друго си е да имаш помощ, моята чистеше, готвеше и с детето се занимаваше. А като замина аз кое по-напред, с това ревливото дете, което ми се падна познай - нямах време да ям дори. Но ако детето е от спокойните не е нужна толкова помощ според мен. Ти си знаеш, но може и да искаш да я върнеш после. И да прекалено издребняваш, едва ли го друса като в каручка, то щеше да заплаче, ако нещо не му е комфортно.

# 97
  • Пловдив
И според мен се вторачваш прекалено. Обикновено просто ни дразни присъствието им и си търсим причина да се самонавиваме /не винаги има си и проклети свекърви/.
И моят така правеше стои примерно изпънат като струна и си забие челото в рамото ми.

# 98
Здравейте мамита

Свекърва, която помага е рядко срещано явление (поне в моите среди), така че не й убивай ентусизма. Реално детето не е от стъкло, както казаха и в предходните коментари ако не плаче или киселее, значи нищо му няма.
Не мисля, че прекаляваш, все пак бебето е с теб едва от 3 месеца, нормално е да се притесняваш, но просто се успокой и дай една крачка назад, когато е с баба си, тя едва ли ще иска да му навреди. Опитай се в моментите, в които бебето е с баба, ти да се погрижиш за себе си и ако е възможно да порелаксираш. Simple Smile

# 99
Здравейте. Дочух от познати с деца, че за да се запишат за ясла и градина, родителите трябвало да имат платени данъци (имоти,коли и т.н.), глоби, някаква такива неща. Търсих из интернет и не намирам такава информация. Има ли наистина такова нещо?

# 100
  • Пловдив
За Пловдив има такова нещо, да.
Както и за данъчното облекчение  важи същото.

# 101
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте. Дочух от познати с деца, че за да се запишат за ясла и градина, родителите трябвало да имат платени данъци (имоти,коли и т.н.), глоби, някаква такива неща. Търсих из интернет и не намирам такава информация. Има ли наистина такова нещо?
Да нямат просрочени задължения или такива, подлежащи на публично събиране.

# 102
По колко капки вигантол даавате ? До сега съм давала по 1 капка ,но днес като питах педиатърката дали да добавя вигантол през студените месеци и тя каза 2 капки . На 2,4 години е детето

# 103
  • до най-прекрасния мъж
По 2 давам от септември докъм юни. Лятото почиваме и после отново го включвам. Това е по съвет на педиатърката на детето.

# 104
Хей, мами, някоя правила ли е кисел и как с адаптираното мляко? Знам, че то не се вари, изварява и пр. Добавям го към готовия крем или...?

Общи условия

Активация на акаунт