За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 24 128
  • 765
  •   1
Отговори
# 435
Мийте винаги след като е акало детето, слагайте и крем против подсичане при всяка смяна на памперса. Ние сме с Павловича мас и сме доволни.
Привет мамчета! Моля ви за съвет. Бебчо е на месец и от около две седмици му е подсечено дупето, поне това ми е логично да е. Пратих снимката на док, тя каза джинджира алба х3 на ден. Е да, но няма подобрение за 10тина дни. Мажа и павловича мас, имам и судокрем, но не съм пробвала с него от ккато така се разрани. Какво мислите, дали е нормално подсичане, защото имаше и капка кръв, и все едно е като рана, като прежулена седи кожата и ярко червено. И какво да мажа според вас?

Чак на 4ти сме на преглед, но ме боли да го гледам така. И защото преобладава кърмата в храненето, ака често по шепа и съответно, не винаги го разбирам и сменям веднага и честно не си представям как ще с оправи. Оставям го и по дупе да му диша малко кожата през деня, но за кратко..все пак е зима. Не знам какво мога да направя Frowning1

Скрит текст:

# 436
С памперс премиум сме, не знам дали е от тях, мина ми идеята да ги смениме

Миеме го, макар че в началото повече кърпички ползваме, може от там да е тръгнало и мажа на всяко смяна.

# 437
  • до най-прекрасния мъж
Дъщеря ми се подсичащи така, когато излизаха зъбки. При вас е рано за зъби, но мисълта ми е, че в такава степен беше. За два-три дни със Судокрем се изчистваше перфектно. Аз винаги мажех Судо нощем и Бепантен на всяка смяна. Миех веднъж на ден, просто нямаше как на всяка смяна. Тя акаше веднага след хранене и повръщаше, ако я държа през корема, за да я измия сама на мивката.

# 438
Здравейте, мами! От няколко дни бебо е със страх от водата. Пищи, реве, тресе се целия и къпането е кошмар за него. Скоро беше подсечен и не знам дали се дължи на това, но вече плаче и когато го мия на смяна на памперса. Започвам да мисля, че развива страх. Дали се е случвало на някоя мама и как да процедирам? Временно ли е? Опитах с играчка, песни, приказки- не помага

# 439
Благодаря за съвета! Намазах със судокрем последната смяна. И аз се чудя как да стане със миенето, то и водата изсушава, а пък и ние сме сс сондаж и дооста твърда вода, а по 10 пъти на ден да топля минерална не знам как ще смогна. Иначе обсолютно същото и при нас. Преди хапване ако сменя  докато се храниме или малко след това пак се е изакал. И ако го сменя и мия после често ще повърне

Дано му мине скоро. Ще го държа и по дупе аксимално да диша
Дъщеря ми се подсичащи така, когато излизаха зъбки. При вас е рано за зъби, но мисълта ми е, че в такава степен беше. За два-три дни със Судокрем се изчистваше перфектно. Аз винаги мажех Судо нощем и Бепантен на всяка смяна. Миех веднъж на ден, просто нямаше как на всяка смяна. Тя акаше веднага след хранене и повръщаше, ако я държа през корема, за да я измия сама на мивката.

# 440
Благодаря за съвета! Намазах със судокрем последната смяна. И аз се чудя как да стане със миенето, то и водата изсушава, а пък и ние сме сс сондаж и дооста твърда вода, а по 10 пъти на ден да топля минерална не знам как ще смогна. Иначе обсолютно същото и при нас. Преди хапване ако сменя  докато се храниме или малко след това пак се е изакал. И ако го сменя и мия после често ще повърне

Дано му мине скоро. Ще го държа и по дупе аксимално да диша

Аз мога да препоръчам кремчето срещу подсичане на Алтея. С цинк и натурални съставки, поне така пише уж. Има го в Зоя. Скоро го купих и съм доволна, макар че съм го ползвала само за леки зачервявания. Дъщеря ми се подсича понякога и като я намажа, на следващия ден кожата вече е добре. Не знам обаче как би действал при по-силно подсичане. Другото кремче, което искам да купя, е на Wooden spoon. Не съм го ползвала, затова не мога да кажа дали е добро, но пък може да се опита.
Общо взето и аз се придържам към другите съвети- миене само с водичка, без мокри кърпички и оставяне по голо дупе.

# 441
  • до най-прекрасния мъж
По принцип всички кремове, съдържащи цинк, правят едно и също. Конкретно Судо препоръчвам, защото съм ползвала и продължавам да ползвам. Той си работи и за други неща. Навремето имаше един крем Здраве в тъмно синя опаковка, той върши същото. Не съм го пробвала за детето, обаче.

# 442
Бих препоръчала Македонска крема. Много съм доволна от нея!

# 443
Линимента на Мустела за почистване при смяна на памперса е също топ покупка. Аз не ползвам мокри кърпи, за да няма подсичане. Само линимента и крем изчолзвам.

# 444
+1 за линимент, страхотен продукт. Аз винаги ползвах него и слагах судокрем. Кремът на мустела за против подсичане излезе крайно некачествен, той и като консистенция не е като судокрема.
С времето поразредих употребата на линимента, защото памперсите не се сменят толкова често и предпочитам да го измия на мивката. Но навън винаги имам в малка кутийка сложен.

# 445
  • България
Здравейте, мами, моето бебче навърши месец наскоро и скоро сме при педиатъра. Но има време до тогава, забелязах, че има обрив по бузките и около вратлето. Някои пъпчици само като го пипнеш се усещат мънички, тук там има с бял връх. Идея от какво може да е? Чудя се дали е от млечните продукти, които консумирам напоследък и му дразни с кърмата (само на нея е). За момента като съм яла люто и кисело не му е понасяло и си мисля, че има чувствителен корем като баща си.

# 446
Имам няколко питания моля за съвет.
Смятате ли за нормално понякога изхождабията да не са както били (като на топчета... Дронки ако ме разбирате)?
Зависи кайво е яла но преди и с тези храни си е имала нормални изпражнения.
Другото ми питане е сега от няколко дни при нас е по нормално времето но чистия въздух с кайво помага на бебе?
Витамин Д ми е ясно, прощавайте за тъпия въпрос.

# 447
Здравейте, мами, моето бебче навърши месец наскоро и скоро сме при педиатъра. Но има време до тогава, забелязах, че има обрив по бузките и около вратлето. Някои пъпчици само като го пипнеш се усещат мънички, тук там има с бял връх. Идея от какво може да е? Чудя се дали е от млечните продукти, които консумирам напоследък и му дразни с кърмата (само на нея е). За момента като съм яла люто и кисело не му е понасяло и си мисля, че има чувствителен корем като баща си.

Изглежда да е бебешко акне, напълно нормално е и няма нужда да се прави нищо. Или пък обрив от претопляне

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 14:38 от Zimk02

# 448
Малкият един път така се беше подсякъл, че Судокрема изобщо не помагаше. Накрая го намазах с гентамицин и за 2 дни се оправи. Миех и мажех дупето веднага след като се изходи.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 11:07 от Tessaria

# 449
  • до най-прекрасния мъж
Имам няколко питания моля за съвет.
Смятате ли за нормално понякога изхождабията да не са както били (като на топчета... Дронки ако ме разбирате)?
Зависи кайво е яла но преди и с тези храни си е имала нормални изпражнения.
Другото ми питане е сега от няколко дни при нас е по нормално времето но чистия въздух с кайво помага на бебе?
Витамин Д ми е ясно, прощавайте за тъпия въпрос.
Нормално е, ако е хапнала солети, може и да са я позапекли. При нас се случва понякога. Или ако не е пила достатъчно водичка.
Как с какво е добър чистият въздух? Вие все между четири стени ли стоите, та и бебето така?
Ние сме във всеки удобен момент навън, стига да не вали силен дъжд, да няма буря или мъгла (въздухът не става за дишане, в голям град сме). Аз не пропускам ден без разходка с изключение на горните условия.

Общи условия

Активация на акаунт