За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 24 140
  • 765
  •   1
Отговори
# 450
  • България
Здравейте, мами, моето бебче навърши месец наскоро и скоро сме при педиатъра. Но има време до тогава, забелязах, че има обрив по бузките и около вратлето. Някои пъпчици само като го пипнеш се усещат мънички, тук там има с бял връх. Идея от какво може да е? Чудя се дали е от млечните продукти, които консумирам напоследък и му дразни с кърмата (само на нея е). За момента като съм яла люто и кисело не му е понасяло и си мисля, че има чувствителен корем като баща си.

Изглежда да е бебешко акне, напълно нормално е и няма нужда да се прави нищо. Или пък обрив от претопляне

В началото имаше по тялото точно от претопляне, докато нагодим температурата. От тогава не е имал там пъпчици. Но ме изненадаха тези нови пъпчици, сами ли ще се махнат?

# 451
  • до най-прекрасния мъж
Бебешко акне, чисти се само, не се маже с нищо. Ще отнеме известно време да се изчисти, обаче, не е от днес за утре.

# 452
здравейте!

имам дъщеря на 5+.
преди две седмици за един ден се обърна от гръб по корем около 20 пъти за един ден.
преди това е имала 1-2 спорадични обръщания.
от тогава няма никакво желание или намерение да се обръща, но за сметка на това иска постоянно да се изправя и отстрани изглежда, че прави коремни преси. помагаме й, побутваме я, стимулираме с играчки, но се обръща само до странично положение и на двете страни, и дотам.

звучи ли ви нормално? първо дете ми е нямам много впечатления от поведението на бебетата до момента.

благодаря на отзовалите се!

# 453
Здравейте, мами, моето бебче навърши месец наскоро и скоро сме при педиатъра. Но има време до тогава, забелязах, че има обрив по бузките и около вратлето. Някои пъпчици само като го пипнеш се усещат мънички, тук там има с бял връх. Идея от какво може да е? Чудя се дали е от млечните продукти, които консумирам напоследък и му дразни с кърмата (само на нея е). За момента като съм яла люто и кисело не му е понасяло и си мисля, че има чувствителен корем като баща си.

Изглежда да е бебешко акне, напълно нормално е и няма нужда да се прави нищо. Или пък обрив от претопляне

В началото имаше по тялото точно от претопляне, докато нагодим температурата. От тогава не е имал там пъпчици. Но ме изненадаха тези нови пъпчици, сами ли ще се махнат?

Да, сами се махат. Жалко, че педиатърът не ви е предупредил

# 454
  • Поморие
11 месечната ми дъщеря е с лека хрема и я заведохме на педиатър. Изписаха й сироп и.. капки за очи?!? Доста съм объркана каква връзка имат тези капки (Тобрекс се казват). Пише в листовката, че са за инфекции, но свързани с очите, а тя няма проблем с очи. Аз ли съм в грешка или педиатърката, не знам, странно е.

# 455
  • Пловдив
11 месечната ми дъщеря е с лека хрема и я заведохме на педиатър. Изписаха й сироп и.. капки за очи?!? Доста съм объркана каква връзка имат тези капки (Тобрекс се казват). Пише в листовката, че са за инфекции, но свързани с очите, а тя няма проблем с очи. Аз ли съм в грешка или педиатърката, не знам, странно е.

При съмнения за бактерия в носния секрет, докторите изписват точно капки за очи (антибиотични), които да се капят в нослето, за да се изчисти бактерията и да спрат хремата, преди да слезе надолу и да е станало по-сериозно.
Предполагам за пръв път се разболява?

# 456
Tobrex понякога са ни изписвали за носа,въпреки че са за очи.Те са антибиотични. Но ако е лека хрема не виждам причина. Попитайте педиатъра.
Аз също ползвам павловича мас и съм доволна,но ако тръгне да се зачервява минавам на бепантен или судокрем.
Ползвам мокри кърпи от ДМ с 99% вода, без аромат.

# 457
Здравейте. Искам да попитам от кой сайт за Термо килимчета сте доволни. Искам да купя за детето, което тепърва се учи да пълзи и да си играе на него, но имам спомен, че не от всеки сайт бяха добро качество..

# 458
Здравейте. Искам да попитам от кой сайт за Термо килимчета сте доволни. Искам да купя за детето, което тепърва се учи да пълзи и да си играе на него, но имам спомен, че не от всеки сайт бяха добро качество..

Teddytoys.bg много сходни като на екоплей, но на вторите цената бе значително по-висока. Нашето се използва всеки ден и не е мръднало вече близо година.

# 459
  • Поморие

При съмнения за бактерия в носния секрет, докторите изписват точно капки за очи (антибиотични), които да се капят в нослето, за да се изчисти бактерията и да спрат хремата, преди да слезе надолу и да е станало по-сериозно.
Предполагам за пръв път се разболява?
Да, за пръв път е, близки също ме информираха. Започнахме с лечението.

# 460
здравейте!

имам дъщеря на 5+.
преди две седмици за един ден се обърна от гръб по корем около 20 пъти за един ден.
преди това е имала 1-2 спорадични обръщания.
от тогава няма никакво желание или намерение да се обръща, но за сметка на това иска постоянно да се изправя и отстрани изглежда, че прави коремни преси. помагаме й, побутваме я, стимулираме с играчки, но се обръща само до странично положение и на двете страни, и дотам.

звучи ли ви нормално? първо дете ми е нямам много впечатления от поведението на бебетата до момента.

благодаря на отзовалите се!

Нормално е, и моят син искаше да се изправи от легнало положение преди да е пропълзял. Правих различни упражнения и игри с него, с които да му помогна да разбере как да седне сам, да започне да лази и да се изправя. Има доста информация в интернет как да помогнете на бебето, аз харесвам видеата на педиатърката Emma Hubbard по темата.

# 461
Emma Hubbard е супер, но не е педиатърка, а  pediatric occupational therapist, което мисля, че в Австралия е нещо като кинезитерапевт за деца. Не е лекар и няма претенции да е. Но са и много полезни съветите.

# 462
За подсеченото дупе- смяна марката памперси, без мокри кърпички, а измиване след акане, крем на цинкова основа, малко “дишане” и ще се оправи за нула време дупето. Моето дете почервенява от всякакви кърпички по принцип

# 463
  • Поморие
За подсеченото дупе- смяна марката памперси, без мокри кърпички, а измиване след акане, крем на цинкова основа, малко “дишане” и ще се оправи за нула време дупето. Моето дете почервенява от всякакви кърпички по принцип
При нас смяната на марката помогна. Pufies спарвят и подсичат ужасно. Веднага щом ги спряхме, кожата на децата се оправи.

# 464
  • до най-прекрасния мъж
Нека детето играе повече на пода. Така се учат да се обръщат по-лесно. За дете на 5+ не е притеснително, че не се обръща, моето се обърна на 6 м.
Доста от капките за очи се изписват и за нос. Обратното не е възможно.

Общи условия

Активация на акаунт