За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 23 259
  • 765
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Здравейте , моля за съвет в последно време бебка прави номера . Ставя по два пъти нощем да яде , а сме на 5 месеца започнахме 6 ти преди не беше така . Отделно от това е научихме да спи на бял шум от новородена , заради колики и сега няма отказване , а мен супер много ме дразни да ми бучи вечер и не мога да спя като го спра се събужда . Отделно от това и на шум не можем да спим , а от съседите ни много се чува и до 24:00 часа когато тропат и постоянно се буди . Децата на нейната възраст не са така поне от майки с които съм говорила . Не е нормално за мен всяка вечер да не можем да поспим с мъжа ми повече от 2 или 3 часа . Постоянно са хранения , едночасови оригвания и приспивания , будения , гласения с този пуст шум . Ама явно ние сме виновни , че злоупотребихме с него и е направихме зависими

А можете ли да смените стаята за няколко дни? Т.е. да сложите бебето да спи в стая, в която съседите не се чуват толкова много? Белият шум може да го намалите сега, когато се стопли и започнете да отварят прозореца, от вън ще влиза "бял шум" и може да помогне. Simple Smile

Относно хранененията, не знам кои са тези майки дето не си хранят децата през нощта хахахах и аз съм чувала за тях, ама не съм ги виждала на живо хахахахах Моят син от ден едно си яде вечер и до днес не е спрял (вече е на 8 месеца), нямам намерение да му спирам храненията все пак расте, тегаво е, но ще оцелея хаххаха Единствено сега, започна да пълзи и не се спира по цял ден и вечер е мега изморен, съответно веднага щом се нахрани заспива, не го оригвам защото той се върти и често се оригва сам.

Нашата бебка отдавна няма нощно хранене, може би от втори месец. И то сама си го махна, не сме се опитвали ние да го махнем. Даже навивахме часовник да се будим, но няколко пъти не се събудихме дори от него, и понеже тя си спеше, решихме, че няма защо да се напъваме.

# 571
  • Пловдив
Събират ли се над 5-8 часа сън, без хранене си няма нощно хранене.

# 572
На какво ви прилича това? При събуждане го видях в устата на бебето. Другата седмица навършва 3 месеца. Твърдо е. Вчера беше много кисел, имаше лека температура, но не е болен. Мислех си да не е зъб, ама толкова рано ли? Ще се изстреляме днес на преглед.
Скрит текст:
изтрих снимката

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 20:52 от Le Strange

# 573
Здравейте! Захранвам беба от една седмица досега само с домашно картофено пюре . Днес реших да пробвам от консерва на гербер марката. Някоя мама има ли впечатления от тази марка ?

# 574

Моята редовно спи по 5 часа, даже и 7 и отгоре е откарвала, ама като заспи в 20 часа, значи, че пак се буди през нощта за нощно хранене.

# 575
Здравейте! Захранвам беба от една седмица досега само с домашно картофено пюре . Днес реших да пробвам от консерва на гербер марката. Някоя мама има ли впечатления от тази марка ?
Бях чула, че не са за предпочитане.

# 576
Здравейте
Нормално ли е на бебе на 4м. фонтанелата да е леко хлътнала при пипане и понякога когато се храни, вече е на АМ изцяло
Видимо мисля че няма хлътване

# 577
  • София
Здравейте
Нормално ли е на бебе на 4м. фонтанелата да е леко хлътнала при пипане и понякога когато се храни, вече е на АМ изцяло
Видимо мисля че няма хлътване
Ако е глътнала, може би е леко дехидратирано, щом е на АМ ,пробвай да предложиш малко водичка може би.

По отношение темата за антибиотика в по-заден пост, като цяло преди да се включи е хубаво да се пусне пълна кръвна картина с ЦРП.

marina , като цяло са една от добрите за бебешки пюрета и доста предпочитана от децата (включително и от големият ми син).
За малкия също взимам от месните заготовки.
Имаше наскоро някакъв скандал с техните детски храни, но колко има истина, не знам.Няма гаранция за нищо в днешни дни.
Пюренца на големия давах Hipp,Gerber, Holle ,сега малкия не ги яде и взимам само месните заготовки и му правя домашни.
Само плодови взимам, като ми харесва също и ДМ-ската марка, защото имат разнообразие.

# 578
  • до най-прекрасния мъж
На Гербер не са никак лоши пюретата. Аз ползвах много еднокомпонентните им. На Бейби Био също са добри.

# 579
На Гербер на нас ни допадат. Изчистени са откъм състав, особено еднокомпонентите. Нямат кой знае какво разнообразие. Нямат пащърнак, но той е изчистен състав на всички марки. Но пък имат карфиол, които рядко се среща. Иначе ако сравняваме да речем броколи на Гербер и Хип - огромна разлика в полза на Гербер.

# 580
  • София
При събуждане го видях в устата на бебето.
На зъб прилича.
Направете консултация със стоматолог. Според мен е хубаво да се направи снимка, но само стоматолог ще каже кога и дали може.

# 581
При събуждане го видях в устата на бебето.
На зъб прилича.
Направете консултация със стоматолог. Според мен е хубаво да се направи снимка, но само стоматолог ще каже кога и дали може.
В понеделник ще отидем на стоматолог да разберем повече, днес бяхме на спешно при педиатър, който направи консултация с колега стоматолог, казаха ни кератиново образувание/кистичка.

# 582
  • Пловдив

Моята редовно спи по 5 часа, даже и 7 и отгоре е откарвала, ама като заспи в 20 часа, значи, че пак се буди през нощта за нощно хранене.
Малко са децата, които да спят 10-12 часа. Голямото ми дете последно ядеше към 23-00ч., вече не помня сутрин кога търсеше.
Сега малкото към 1ч яде и след това в промеждутъка 6:30-8:30 /всеки ден е различно/. Реално се събира достатъчно време сън и време, в което стомаха почива. Като и двете ми ядат на поискване.

# 583
Стомахът няма нужда да почива, това са някакви остарели разбирания.

# 584
Мами, относно поникването на зъбките имам някакво вътрешно притеснение, че последно когато беше на 8 месеца и поникна зъбче, след това нищо (вече е на година и 2 седмици). Общо зъбките са 6. Да се притеснявам ли или това е нещо нормално?

Общи условия

Активация на акаунт