Сняг

• 3 999
  • 76
  •   1
Отговори
# 15
Спомням си, че като не се затопли времето, след като е валял снегът, а се задържи по-дълго студено, няма поледици. Образуват се утъпкани пътеки и снегът хрущи под краката. А отстрани камари сняг, който хората са разринали.

# 16
и целите в жълто и кафяво. Съжалявам, но това са ми асоциациите със снега. прекалено за кратко е красиво и приятно.

# 17
  • София /Абсурдистан
Като дете обичах, сега не. Какво следва като започне да се топи, всички знаем.

# 18
Обичах снега само като дете, сега вече не. Сутрин трябва да стана половин час по-рано и също толкова време да мръзна на студа, за да си изчистя колата. Голям кеф, няма що! Отделно в какъв сняг съм газила, до преди няколко години, когато пътувах с автобус. Беше на място, което не се почистваше редовно от снега, и едвам се добирах до спирката. Ако си стоях само вкъщи сигурно нямаше да ми прави впечатление, но няма как.

# 19
  • Между гори и планини
Аз живея извън града, в Балкана. При нас е нормално да има сняг, понякога и март, пе и април. Аз лично му се радвам много, защото напоява земята. Дебел сняг - дебел комат! Язовира до нас е ужасно пресъхнал. Ние сме на каптаж с изворна вода, в краен случай на кладенец. Но миналата година беше невероятно сухо у горещо. Последните години са сухи. Молете се за сняг! За да няма режим на водата, проблем има в цялата страна.
Иначе при нас е бяло, красиво, тихо и прекрасно. Чистят снега редовно и много обичам да се разхождам докато вали, или ако грейне слънцето и започва да блести като посипан с хиляди диаманти.
това е моят заден двор.
А това е на нашата улица.

# 20
Доня Дафина Черешова, прекрасни снимки си качила. Чак завиждам благородно за тази прелест, която те обгражда. Действително, когато има сняг, звуците са някак приглушени, тишината е по-различна.

# 21
Доня Дафина Черешова, голяма красота! И аз  завиждам. Как ми се иска да съм на място с такъв сняг. Тук в София едва ли повече се види сняг. Освен това и сега се очертава февруари топъл, както миналата зима, а това едва ли е на добре. Със сигурност пак ще доведе до суша и нетърпими дълги горещини лятото.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 09:59 от Sun_Shine016

# 22
Много обичам сняг и да е снежно! Обожавам като вървя, да се чува хрущене от обувките. Страхотно!
Когато детето беше малко, всяка зима имаше хубав сняг, който се задържаше за дълго, и при всяко натрупване на сняг сме били около блока да се въргаляме, замеряме, копаем, правим снежни човеци...всичко! Обувахме скиорските панталони, аз също имах такъв който ползвах само и единствено за тези игри в снега с детето...и се почваше великото въргаляне в преспите. Много се забавлявах и то искрено...добре че беше и детето, че покрай него и аз да си поиграя в снега Simple Smile
Липсва ми това.

# 23
Не обичам сняг.
Както се видя тази година - където има сняг, няма ток. Мерси от такива зимни приказки...

# 24
Не виновен само снегът, а по-скоро инфраструктурата. Чак такова бедствие да е да има сняг през декември в Балкана.

# 25
  • Между гори и планини
По- скоро снегът беше много мокър и тежък и начупи много дървета. Поне в моят Балкан. На по- високо от нас, не ми се мисли какво е било. Миналата година имахме 3 денонощия без ток, но това по- скоро е изключение, отколкото правило. Хората които живеем на такива места не бедстваме, имаме и с какво да ни е топло, светло, винаги имаме храна. Бедстват градски хора, дошли на почивка без да са гледали прогнозата, без зимни гуми, вериги, нормални за сезона дрехи и обувки. Нали я видях една туристка - с якенце до кръста, клинче и токчета. Така в планината не се ходи!

# 26
Само минавам да отбележа, че напоследък Клюкарника много ми харесва! Темите се очовечиха и ми напомниха за едно отдавна изминало време тук...

# 27
Доня Дафина Черешова, съгласна съм. Много туристи не са подготвени за планината, дори и през лятото. Не са наясно колко опасно може да стане. А както казваш, хората, живеещи на такова места, са виждали много по-големи снегове и са подготвени.
В градинарската тема такива хубави снимки със сняг пуснаха, а тук, само ти ни зарадва.

# 28
  • MT
Къде е? В гр. Кубрат винаги е било кучи студ и уникален сняг.. Тази година, след почти десетилетие в чужбина.. снега го няма. Топло е, 19 градуса, все едно е в средата на пролетта. Няма наченки да завали въобще. Направо съм в шок! Исках детето ми да играе, да направим иглу, снежен човек и да се целим със снежни топки, а то - избиха кокичета и лалета.

Тъжна съм.

# 29
Една снимка от предишни години, когато валеше повече сняг:

Общи условия

Активация на акаунт