Сняг

• 4 002
  • 76
  •   1
Отговори
# 30
И тук малко снимки от снега в София. Да си спомняме, че все пак тази зима е имало сняг:

# 31
Прекрасни снимки. А такива бяха целите зими някога.

# 32
Преди си бяха зими с обилен хубав сняг. За съжаление за любителите изглежда, че се очертава да вали все по-рядко. Този ще е последният за тази зима. Ето още малко снимки от днес от кътчета, където снегът беше запазен:

# 33
Обичам снега. Не обичам да ми създава неудобства, а напоследък такива неудобства не липсват. Като дете не съм ги забелязвала, защото някой е подготвял обстановката за мен, но като възрастен вече ги забелязвам.

# 34
Много обичам такива снежни моменти. А най-много ми харесва снегът нощем, на светлината на улична лампа.

Няма да забравя едно детско преживяване. Бях малка, връщахме се с  родителите ми от гости и вървяхме по малка, криволичеща уличка, с жълти улични лампи, като фенери. Беше натрупал хубав пресен пухкав сняг и то доста, в очите на малко дете. Дърветата бяха облечени в бели дрехи, по лампите висяха снежни натрупвания, всичко беше бяло и красиво. Прозорчетата на малките къщи светеха с мека, жълта, уютна светлина под затрупалия ги сняг. Тишина навсякъде, само снегът скърцаше под краката ни.  Валеше кротко и пухкави едри снежинки танцуваха и проблясваха на светлината на лампите. Всичко беше толкова нереално и красиво,  в тази игра на сенки в бяло и светлинки. Имах усещането, че съм малка героиня в хубава детска приказка.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 19:32 от Diorela

# 35
Като заваля сняг, сякаш и въздухът стана по-свеж. Спомням си и аз, когато бях малка и винаги, когато завали сняг, не можех да заспя почти цяла нощ от вълнение и непрекъснато ставах да гледам през прозореца дали е натрупал.

# 36
Винаги въздухът е свеж и чист, когато вали.

Снощи дъщеря ми се прибираше сама по един голям байр над Искърското дефиле. Говорихме си по телефона, докато се прибере. Чуваше се как скърца снегът под краката й, каза,че са 2 педи и имало следи само от една кола, никакви други. Кучетата лаеха, като минаваше покрай къщите. В по-горната част свърши уличното осветление, свършиха и следите от колата. Каза,че имало следи от диви животни, дори заподозря, че едните следи са на зайче.
Те живеят в най-горния, див край на стръмен баир, до гората, 40 минути прибиране пеша от гарата.

# 37
Как хубаво валеше тази сутрин:

# 38
  • Между гори и планини
При нас вали вече трето денонощие. Ситно, като пудра захар, но си натрупа. Много обичам да вали сняг, природата се е смълчала, въздуха е мек въпреки студа. Всъщност се очаква да стане много по- студено като спре да вали сняг. С подходящи дрехи и обувки, разходките са прекрасни когато вали сняг.
Слагам ви едно малко клипче да видите колко е прекрасно.
https://youtube.com/shorts/xziqSc-cdh8?feature=share

# 39
Ето, две снимки от мен с поздрав за Diorela, която ни насочи към тази тема.
Една от януари т.г.

И една от края на ноември миналата зима (2023), снимах защото от години не беше падал такъв сняг.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 15:43 от Кити Кет

# 40
Кити, много благодаря за споделения хубав, дълбок пухкав сняг. Simple Smile

Мечтая за такъв. Пред блока ни остана малко, стопи се. Тази зима, точно да ни зарадва и бърза да се разтопи.

# 41
  • Между гори и планини
Днешният изглед от прозореца ми. И продължава да се сипе 😊 Много обичам, че в България имаме 4 сезона.

# 42
Много красиви снимки! Най-много обичам зимата, особено със сняг. Жалко, че започна да се топи вече. От другата седмица се затопля и то не остана вече закога да вали.

# 43
  • Между гори и планини
Аз съм в балкана, при нас си вали и март, че и април. Преди 3-4 години палих камината и през юни, защото вън беше по топло пък вън. А старите хора помнят сняг и през май...

# 44
Доня Дафина, моля те, дръж този хубав сняг, пускай му климатик да се охлажда, идвам да се отъркалям като малко дете. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт