Сняг

• 4 342
  • 84
  •   1
Отговори
# 75
  • Somewhere far away
И аз съм така. Мразя жегите, особено тези в Бг последните години.

# 76
Тези жеги от последните години са си вредни. Освен това екстремните бързи покачвания на Т докарваха кажи-речи всеки ден яки бури. Нещо като из Африките или някои далечни дестинации. Тотално се опорочи тук времето.

# 77
Който обича сняг, да заповяда в Норвегия. На мен ми се повръща от сняг след толкова години и чакам лятото всяка година да се попържа на испанските плажове.

Но щом харесвате сняг, ето ви пилешка супа за душата от Норвегия.

https://www.facebook.com/reel/841782235345858

Отговорът на въпроса ви е - GPS.

# 78
  • Между гори и планини
Еха! Браво на норвежците!
Нека и тук има сняг, че голяма част от язовирите кв да на критичен минимум. Ако трябва да се пълнят с дъждове, трябва пък да ни издави.
Иначе снегът в града и сред природата са две различни неща. Аз заобичах зимата, когато заживях в планината.
Тази зима е изключително безснежна, хубав и голям сняг не е имало, но на Коледа заваля точно като по филмите ❤️

# 79
Тази зима е студ без сняг. Норвежците не могат ли да го мятат по-далеко, че да стигне до нас. Simple Smile
Имам едни снимки от първия сняг през декември, но не мога да намаля файловете, за да ги кача тук.

А като казваш коледен сняг, миналата зима бяхме на гости при свеки, на Бъднивечер. Тръгваме си през нощта, навън вали прекрасно, снежинките танцуват под лампата отпред, всичко покрито със сняг, по улицата няма никакви следи. Беше като в приказка.

# 80
Да, тия които чистим колите си сутрин, сигурно ни е много забавно. Поне половин час по-рано ставаме сутрин, само заради това. Да не говорим пък как не се взимат и навременни мерки в наща скапана държавичка. Все изненадани от снега, все неподготвени с пътищата. Изобщо не обичам сняг, само като дете го обичах. Предпочитам дъжд да вали. Нека вали сняг от време на време, но да е рядко и ако може е 2 санта, и да се топи бързо. Майка ми обича сняг, само че тя не ходи на работа, не чисти коли, стои си предимно вкъщи. Така е лесно. Ако излиза, е с баща ми, с колата, а тя стои в гараж. Лесно им е на всички, които не са засегнати от подобни неща, и от шофиране по заснежени, неизчистени пътища. Добре че почти няма сняг последните години. Да си вали по планините. Който иска сняг, там да ходи.

# 81
Цитат
Добре че почти няма сняг последните години.
Всъщност това е много лошо. Защото точно снегът захранва подземните води, натрупва се, топи се бавно и попива дълбоко в земята. Колкото повече сняг има през зимата, толкова повече вода ще има през лятото.

Как ли се справяха хората навремето, когато по цяла зима имаше много сняг, чистеха и тротоарите пред жилищата, стълбища в дворовете? А колите им бяха някакви скапани. Със сигурност майка ти е чистила много повече и по-дълбок сняг в живота си от теб.
На мен ми се е случвало на няколко пъти да съм при нашите и да навали огромен сняг през нощта. Сутринта входната врата едва я отваряхме и съм чистила над 4 часа дълбок сняг по външните стълбища, за да имаме достъп до улицата.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 12:23 от Diorela

# 82
  • Между гори и планини
Оф, само вие чистите сняг!
Аз живея в планината и тук истинската зима има минимум 50-60 см сняг. И не чистя само колата , а и двора и до пътя. Супер фитнес и загрявка.
Ако няма сняг и земята не поеме достатъчно вода. Защото при топенето др получава равномерно и в дълбочина, докато при дъжд, водата минава и заминава, лятото ще ядете камъни!
Не сте ли чували - дебел сняг - дебел комат. В момента житото е жълто от измръзване, докато снега го топли. А лятото като ударят жегите и язовирите са изпразнени, половин България е без вода.
Но Борянчето трябва да си чисти колата, за това нека не вали!

# 83
Тук в София почти никакъв сняг тази зима. Направо завиждам на всички страни, в които е валял обилен. Падна малко мижав по Коледа и след това, но то брои ли се.🙁

P.S. Преди, когато си валеше порядъчно, редовно вземах участие в чистенето пред блока. Толкова хубава гимнастика си правех и ми действаше освежаващо. Затова, хич не ми пречи това да чистя сняг, а напротив.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 13:52 от Sun_Shine016

# 84
  • София /Абсурдистан
В София няма сняг, но затова пък има кал в изобилие. И аз съм от мразещите студ и сняг, ама снегът е нужен, трябва да имаме вода.  Само да не беше тази отчайваща мръсотия и мизерия след него.

Общи условия

Активация на акаунт