Сняг

• 3 997
  • 76
  •   1
Отговори
# 45
И на мен ми иде дойда и да се отъркалям хубаво в този разкошен сняг. Как си мечтая да живея в Балкана или в страна със снежна няколко месечна зима и хладно лято.

# 46
  • Между гори и планини
Идвай! До края на седмицата ще е -17° нощем и -5° денем, няма да избяга!

# 47
Поддържай температурата, тръгвам. Simple Smile

Хайде, любителите на снега, да си направим снежно търкалящо събиране  при Доня. И бой със снежни топки, снежни човеци. Еееех, мечти... Laughing

# 48
Изглежда, че любителите на зимата и снега сме "рядък вид". Много хора се мръщят. Вече са се настроили за запролетяване, аз пък - никак Disappointed За съжаление и отпуската ми свършва,иначе бих се вдигнала до Балкана близките 5-6 дни. Ако можехте да запазите тази приказка поне до май:snowflake:Nature Snowman, та евентуално малко по-нататък ако имам късмета да дойдем да му се порадваме.

# 49
  • Между гори и планини
А, до май ми иде в повече! Тогава искам да пеят птици, цъфтят цветя и да садя градини!
Иначе, не се учудвам, пе в градовете на хората не им харесва. И на мен не ми харесваше като живеех в София и Варна. То парализиран градски транспорт, то заледени улици в коловози, опастност да не свършиш в травматологията. От колите черен сняг, киша, локви ..
При нас вали ли сняг снегорин минава всеки ден. Ако е слаб, веднъж дневно и според силата на снеговалеж - по обяд и вечер! Като в моето село живеем 7 души! Като спре да вали се насипва и пясък ( преди и сол и сърните излизат да ближат). Няма бедстващи, деца които да не ходят на училище и т.н.  А когато снегът започне да се топи, бавно попива в почвата ( което е прекрасно), захранва извори и реки, а не тече по улиците.

# 50
Доня, прекрасно е при теб!
 Diorela, благодаря за поканата. 🤗
Аз живея в малък град във Варненска област. Сняг не е имало много отдавна. А много харесвам снежни зими, толкова е красиво!
В понеделник валя сняг, не натрупа много, но тази сутрин се събудихме в зимна приказка. Градинарската ми душица беше на върха на щастието. 😊
Малката ми дъщеря (р. 2012г) не беше виждала толкова сняг. Голямо щастие и за нея. В голямото междучасие играели на двора.
Ето снимка от сутринта

Пред работното ми място (има стълби, които снегът беше затрупал)

Ходихме по обяд на село, където градинарствам

За съжаление скоро ще се стопи снегът, но поне ни зарадва.

# 51
Момичета, благодаря ви, че ни направихте съпричастни към тази зимна приказка! Heart

Доня, сякаш ходех до теб и съпреживявах това прекрасно чувство! Обичам такава зима, когато всичко е затрупано и побеляло, обичам когато вали кротко и природата е притихнала. Обичам и печка на дърва, която бумти уютно...
Имам много мили младежки спомени от тази част на Балкана, направо се върнах в младостта...
В ученическите години много ходехме по хижите в Балкана. Вече не помня къде, но като се качихме в хижата, нямаше никакъв сняг. Вечерта заваля и на сутринта беше натрупало до средата на бедрата. Такова забавление падна! После всичките мокри, се сушихме до печката. Много хубаво си прекарвахме на хижите.
Вече одъртели, още се събираме съучениците, направо неразделни.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 02:32 от Diorela

# 52
  • Между гори и планини
Голям студ е днес, но е толкова красиво! Снегът блести като хиляди диаманти!

# 53
Доня Дафина, благодаря за споделените красоти. Божествено е!

# 54
  • Между гори и планини
Още малко снимки от леденото кралство.

Това е в град Елена, да видите как се чисти снега тук

И през нощта

# 55
Вчера ходихме на село.
Има още сняг. Изчистили са нашата улица.

От двора

Църквата, ние сме до нея.

# 56
И аз да пусна малко снежни снимки. Simple Smile Дъщеря ми е снимала, докато се прибираше миналата вечер по баира, 40 минути пеша и сама. Става все по-диво, извън цивилизацията. Не е като при вас, с изчистените улици. Joy

Уличното осветление свършва

Все още се забелязват човешки стъпки

Вече има само следи от диви животни

И една сутрешна

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 14:25 от Diorela

# 57
  • София /Абсурдистан
Благородно завиждам на всички, които си имат село! Чудесни снимки показвате, момичета!

# 58
Така е, но в случая на дъщеря ми, да пътуваш куп време с влак, после още 40 минути пеша по баира, височината си личи на сутрешната снимка и ако си натоварен с пазарлъци, не е лесно. А и нали виждаш как свършва цивилизацията, дори човешките следи свършват. А снегът става по-дълбок. На първата снимка в по-ниското, си личи, че е доста по-малко. Вярно, много е красиво, но и малко страшничко.

# 59
Все още има сняг на село (и в града има, но не съм снимала).
Все така красиво!

Общи условия

Активация на акаунт