Чувствам се объркана

• 8 768
  • 260
  •   1
Отговори
# 90
Оставам с впечатлението, че хората, които са в дългогодишни връзки мислят, че хора, подходящи за връзки навън с лопата да ги ринеш. И ако не харесаш някой от морето от предложения, значи нещо в теб не е ок. Дано никога не изпаднете в ситуация да се простите с тази вяра.

Не, просто беше обичайното, след гимназия си хващат някой от тези, които проявяват интерес към тях, които са крайно число, със съзнанието, че трябва да са със  някого и понякога се получава. Друг път не се и търсиш следващия.

Преди години страхът да останеш стара мома без деца, беше много силен мотиватор.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 14:39 от Iris04

# 91
  • Melmak
Ама ние не й казваме да седи сама. Тя може да си излиза, да си среща хора, да общува. Ако след 1 г. срещне нормален мъж и се залюбят, ще забрави, че е писала тая тема.

Ние не й казваме да седи сама, а да се възползва от времето си в момента.

Вие вече я сдобихте с 20 котки…

Иначе има жени, които никога не срещат партньор, да, така е. Някои си мислят, че са велики принцеси и никой не е достоен, други с техните си характеропатии. Съдби всякакви. Тук имаме един млад човек, който се притеснява от чуждото мнение.

# 92
Много дълго време бях сама, дори без по дълга връзка преди да срещна ММ. Направих го точно защото всички очакваха да се задомя, да родя поне 1 дете и т.н. Това е великата мантра за благополучие и доказване за всяка жена - мъж и деца. Нищо друго няма значение. Ако не го направиш значи нещо ти има. Някакъв ходжа ли какво беше и това беше казал на позната, че съм сбъркана нещо.
От днешна гледна точка считам, че човек сам трябва да определи какво е щастие за него. Ако това е на 45 с 20 котки така да е. Никой друг няма да живее нейния живот.

# 93
Не прави една жена по- добра кариера, ако е сама. Един подходящ партньор е много добро вдъхновение.

# 94
Най добре е да намери мъж да го обича и той нея, разбира се, а не да се хваща с някакъв, само защото е наличен и е проявил интерес. Това никак не е лесно обаче и шансът играе голяма роля.

Иначе хората винаги ще ръчкат, особено в малък град, или пък роднините.  Сега поне са се променили малко времената от преди, когато на абитуриентски бал трябваше непременно да отидеш с кавалер.

# 95
Аз на годините на авторката бях със сериозно гадже в продължение на 9г и не завърши с брак и деца. 1,5г по-късно,вече на 32г,след година гаджета се ожених и след още година родих дете, така че и да има гадже сега, не означава ще е с него и ще има дете. Аз поисках дете със сегашния си мъж,с бившия за толкова години не пожелах. Така че не я отчайвайте,ще срещне своя човек и нещата ще се случат естествено. Като ти е писано да се обесиш,няма да се удавиш Simple Smile

# 96
Жената има цели да се развива кариерно. Няма нищо лошо в това. Сега и моментът да се развива в професионален план, когато още е млада и умът й е свеж да учи и усвоява нови неща. Да се обвърже и дете да създаде, това вече ще я спре да се развива професионално. Всичко ще се върти около мъжа й ш детето й. Но когато минете 30 години, трябва да създадете едно детенце и да имате сили и време да го отгледате. Не чакайте да наближите 40 години. Тогава вече сте изморени и става безразличен живота. Най-добрата възраст за създаване на дете е между 30-35 години.
Рече и отсече. А едно дете на 35 няма ли да й пречи да се развива професионално? Щото от 25 до 30 ако не стане топ мениджър, никога няма да стане?

# 97
От днешна гледна точка считам, че човек сам трябва да определи какво е щастие за него. Ако това е на 45 с 20 котки така да е. Никой друг няма да живее нейния живот.
Да, ама тя сега е на 25 и представа си няма като стане на 45 за какво ще съжалява, че не е направила.
Кажете й вие по-възрастните жени коя за кое повече съжалява - че не е направила голяма кариера, или че не е родила деца?
П.П. Моята жена преди 30 вече беше родила 2 деца. Кариера си има и сега, мястото й се пазеше по време на майчинството, както е по закон. Всъщност оттогава смени 2-3 работни места и никъде не са отказали да я вземат защото има две деца. Ми те повечето жени имат, или ще имат - работодателите да се лишат от половината работна сила в страната ли (която и без това недостига)?

# 98
Да, ама тя сега е на 25 и представа си няма като стане на 45 за какво ще съжалява, че не е направила.
Кажете й вие по-възрастните жени коя за кое повече съжалява - че не е направила голяма кариера, или че не е родила деца?
П.П. Моята жена преди 30 вече беше родила 2 деца. Кариера си има и сега, мястото й се пазеше по време на майчинството, както е по закон. Всъщност оттогава смени 2-3 работни места и никъде не са отказали да я вземат защото има две деца. Ми те повечето жени имат, или ще имат - работодателите да се лишат от половината работна сила в страната ли (която и без това недостига)?

Прав си. Но само донякъде - в момента ходя на доста интервюта за работа. Въпреки, че не е редно често питат имам ли деца и планирам ли такива в близко бъдеще. Разбира се, че това не ги интересува понеже е лична информация, но какъв според теб е шанса да ме наемат, ако им кажа, че планирам деца (което си е и истина),
не сега веднага, но в близко бъдеще?
Ами естествено, че няма да ме вземат - аз съм над 35 със съпътстващи заболявания, което означава, че от положителният тест за бременност, аз няма да стъпя повече на работа. Мечтата на всеки работодател - сещаш се.
Е кой би ме назначил при подобни изгледи?

# 99
Да, една жена си развива акъла до 30, после вече само деградира. Щото мисли единствено за мъжа си и детето. Жени с деца не правят кариера. Само бездетни и млади.
Зависи в коя област е кариерата, обаче 🤣

# 100

Прав си. Но само донякъде - в момента ходя на доста интервюта за работа. Въпреки, че не е редно често питат имам ли деца и планирам ли такива в близко бъдеще. Разбира се, че това не ги интересува понеже е лична информация, но какъв според теб е шанса да ме наемат, ако им кажа, че планирам деца (което си е и истина),
не сега веднага, но в близко бъдеще?
Ами естествено, че няма да ме вземат - аз съм над 35 със съпътстващи заболявания, което означава, че от положителният тест за бременност, аз няма да стъпя повече на работа. Мечтата на всеки работодател - сещаш се.
Е кой би ме назначил при подобни изгледи?
Да, и аз като ходя на интервюта за работа ми задават подобни въпроси. Също дали имам приятел в момента.

# 101
  • пустинята Гоби
На десетки интервюта за работа съм ходила като млада, никой не ме е питал имам ли мъж, деца, котки. Преди 3 години също смених работата, пак не са ми питали нищо подобно.

# 102
  • София/Севлиево
А мен като ходех на интервюта за работа са ме питали неведнъж имам ли мъж и деца.Тогава нямах деца,но винаги ставах и си тръгвах...В моя случай понякога даже ме е  яд че учих като идиот ,изкарах 3 дипломи за висше с отличен успех и накрая единствено обучението за учител ми помага донякъде в грижите за голямото дете.Но никога не бих избрала кариера пред семейство (зодия рак съм и за нас семейството е над всичко и имаме постоянна вътрешна потребност да полагаме грижи за някой).На 25 бях щастливо омъжена с новороден син(точно година след приключване на образованието ми).На 38 родих второто дете и ако има нещо за което да съжалявам,то е че няма да мога да родя още един път.

# 103
Не са ме питали, но и аз разследвам и разпитвам какво е мнението на компанията и какво е от още името към бременни. То не се е и налагало да ме питат, аз си вървя с пръстените, а и фамилията ми е сменяна, та не е голяма тайна.

# 104
Не познавам жена, която е тръгнала да ражда ин витро и без стабилен партньор (или пък от някой случайно преминаващ през живота й), само защото “закъснява”.

Аз познавам една такава. Супер готин човек, но така и мъж не си е намерила и на 43г роди от донор. Сега наближава 50-те, още е без мъж, но с много лъчезарно дете.
Имах предвид жени на по-ранна възраст, защото ширещият се тук наратив е, че след 30г жената едва ли не вече е драматично закъсняла за първо дете.

Иначе познанам бегло една дама, която направи опит за ин винтро след 40г, но, уви, неуспешно.

Общи условия

Активация на акаунт