Чувствам се объркана

• 8 766
  • 260
  •   1
Отговори
# 75
  • пустинята Гоби
Това не е частен случай. Да си прекъснеш кариерата в пика също не е лесно и като се върнеш хем имаш да догонваш, хем да съчетаваш с майчинството. Теорията не е като практиката.

# 76
  • Варна
Изобщо кой знае каква кариера до 30 малко жени правят. Дай да чакат до 35 или 40 да направят " големи пари и кариера" , че тогава да се сетят, че искат деца .. По скоро да имаш постоянна работа е важно или поне хубаво преди да излезеш по майчинство на която да се върнеш. Но нищо сигурно няма в днешно време.

# 77
Като се ожениш на 23 къде отивате  да живеете в малкия град, че и в големия? Ако отговорът е у техните, или у вашите...

Момичето много хубаво си е описало приоритетите за момента и те са точно такива, каквито форумът обикновено съветва :

В момента уча, работя, издържам се сама,
Скрит текст:
но от около 3 години не съм обвързана. Преживях тежка раздяла, и за тези 3 години е имало мъже, с които съм излизала, не като да съм си сложила “анатема” да страня от мъжкото съсловие. Но…все още не съм готова да се обвържа и да деля себе си, дома си, чувствата си с някой друг. Все повече си заобичвам компанията си и свободата си. Не знам дали това е от самостоятелното живеене или просто имам някаква защита от предходната си връзка.
И просто ми прави впечатление, че колкото минава времето все повече чувам, че ми е време за мъж, задомяване и деца.
В момента съм се ориентирала към учението и работата, и да си създам един спокоен живот, без да се притеснявам. В никакъв случай не разбирайте, че съм кариерист или пък егоист. Напротив, отделям време да излизам, да се забавлявам, да се запознавам с нови хора, разбираща и подкрепяща съм.
Мисля си, че когато аз самата съм готова за тази стъпка, човекът ще се появи. Просто в момента не чувствам пълния си потенциал за подобни неща.

Сега само от дух на противоречие някои я съветват да бърза да се жени, че отидЕ...

# 78
За съжаление, нито подходящият човек за връзка, нито последващо забременяване стават по поръчка. Кога е хубаво да се ражда, кога е по-трудно, кога е рано и кога е късно нямат никакво значение, ако няма с кого. Мантрите за това как е хубаво да се ражда преди 30, защото след това е по-трудно, са само в хорските глави. Не познавам жена, която е тръгнала да ражда ин витро и без стабилен партньор (или пък от някой случайно преминаващ през живота й), само защото “закъснява”.

А кариерните амбиции са нещо индивидуално и е възможно и семейната ситуация да не позволява тези амбиции да бъдат преследвани след появата на деца.

# 79
  • Melmak
Ох, да я убием с камъни, защото на 25 не е срещнала мъж. Тя ако имаше мъж, можеше да мисли за бебе. Сега се е фокусирала на друго. Сле две години може да срещне партньор и да мисли за деца.

Какво лошо има в момента да си поживее? Пътувай, общувай… самолетни билети има и по 20€ за Европейски държави, забавлявай се, учи… другото няма да избяга!

# 80
Дано има късмет да срещне читав мъж, да се влюби в нея и тя в него. Че това не става по поръчка - сядаш в сладкарницата и  - готова съм с поръчката. Тия,  дето ръчкат, обикновено тоя момент не го отчитат.

# 81
  • София
Не познавам жена, която е тръгнала да ражда ин витро и без стабилен партньор (или пък от някой случайно преминаващ през живота й), само защото “закъснява”.

Аз познавам една такава. Супер готин човек, но така и мъж не си е намерила и на 43г роди от донор. Сега наближава 50-те, още е без мъж, но с много лъчезарно дете.

# 82
Не го разбирам това на 25 години да нямаш връзка. Аз съм била или омъжена, или във връзка. Не може да няма подходящи мъже и липсата на връзка показва някакви дефицити. 25 години е идеална възраст за семейство и деца. Понякога се налага човек да положи усилия, да поработи върху себе си. Годините летят много бързо.

# 83
  • Варна
За съжаление, нито подходящият човек за връзка, нито последващо забременяване стават по поръчка. Кога е хубаво да се ражда, кога е по-трудно, кога е рано и кога е късно нямат никакво значение, ако няма с кого. Мантрите за това как е хубаво да се ражда преди 30, защото след това е по-трудно, са само в хорските глави

Биологичния часовник е факт обаче,  и на 24-28 години да се лекуваш успешно е много по вероятно от на 32-35  , както и да нямаш намален яйчников резерв. Но разбира се, да срещнеш партньор е много  важно. И този шанс с годините намалява също,  ако човек все отлага или намира все недостатъци у партньорите.

Иначе момичето от поста е младо, но за да пише тук във форума у нея вероятно има някакви съмения. Иначе нямаше да и пука кой какво и подмята.

# 84
Аха, всички, които са били/са без връзка на 25 са за лудницата...

Личи си, че някои ви дели цяло едно поколение с авторката...

# 85
Оставам с впечатлението, че хората, които са в дългогодишни връзки мислят, че хора, подходящи за връзки навън с лопата да ги ринеш. И ако не харесаш някой от морето от предложения, значи нещо в теб не е ок. Дано никога не изпаднете в ситуация да се простите с тази вяра.

# 86
Аз точно това написах в началото на темата, че ще има много хора, които ще наливат акъл, ама да й предложат подходящи мъже, да й помагат после с бебето... няма да го направят. Wink то отстрани е най-лесно...

# 87
Е какво можем да направим друго отстрани? Казваме си мнението, като е грешно и лошо, не му се обръща внимание и толкова.

Аз как да кажа на момичето да си стои сама с години, че е супер. И да градяла кариера. Ами не мога.

# 88
По-добре сега да седи сама и да гради кариера, да има финансова независимост и опит, отколкото да се хване с първия свляндур и след 5 години разведена с малко дете... че да не е сама.

Всяко нещо с времето си е казал народът.

# 89
  • Варна
"Подходящи мъже " за всяка жена е нещо различно. То не пречи и да изглежда най-подходящия и след  няколко години да се окаже , че изобщо не е такъв , а и хората понякога много се променят. Както писах по-горе няма нищо сигурно в този живот.

Общи условия

Активация на акаунт