Банята - тема 48

• 28 201
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
# 451
Имаше едно видео на Алекс Ковачев, в което даваше пример как по банята може да кажеш  дали мъж или жена са взимали решенията.
Едното беше , че мъж никога няма да избере мивка върху плот с разстояние от стената защото като ползва електрическа самобръсначка и всичко става в косми и няма чистене.
Другото беше , че жена рядко ще избере голяма душ пита монтирана на тавана защото е трудно да избягваш струята ако не искаш да си мокриш косата докато си взимаш душ или трябва слушалката на душа да е на нивото на рамото.
В общи линии всеки си знае домакинството и си преценя баланса между визия и колко иска да слугува за чистене.
Аз лично много се кефя на мивка купа върху голям плот, но идеята колко по- трудно се чисти от нормална мивка ме отказва.

# 452
Здравейте момичета , след дълго ровене из "мъжките " форуми , където темата завършва във вид на обиди и мерене и никаква полезна констатация спрямо четящата блондинка Grinning , се надявам тук да разбера аджеба , кокошката или яйцето. Става въпрос за отоплението в банята. Тя е съвсем малка и не мога да събера лира. Единствената ми стена от душ зоната , до вратата е 20 см , за това много ми се е заискало подово , на ток , нямам друга опция. Страхът обаче вода -ток е голям. Разглеждах рогозки за  подово , които се монтирали в слоя лепило . Уверяват ме , че ако няма наранен кабел , не може да те удари ток , но кой да знае . Сградата е стара и ел инсталацията е двупроводна . От там до колкото успях да разбера , не може да се постави дефектнотокова защита . Също така , няма и топлоизолация на пода (замазката е положена и нивата и наклоните са направени). Безумна ли е идеята за подово (а така си мечтая за топъл под и бързо съхнеща баня)

# 453
  • София
Има дълги алуминиеви радиатори .Мисля,че 2 ребра ще ви свършат работа.

# 454
Никога не съм ползвала отопление в банята и никога не ми е било проблем. Имам една лира и я ползвам общо взето за закачалка, слагам на нея килимчето за пред душ кабината, когато не се къпем.
Толкова ли пък е студена една баня?

# 455
  • София
Студена е първата минута докато не я затоплиш с душа, пода може да е студен. В София банята е без отопление, има една духалка, която един-два пъти пускам на зима, като беше детето малко за него затоплях.
На къщата  сме с подово, но не на ток, да има разлика и е мн по-приятно.
Иначе, на майка една приятелка си сложи подово на ток в старата къща, доволна е, много за сега.

# 456
  • Пловдив
Някой слагал ли е плочки Keros?
Днес видях мостри в голям магазин около Пловдив, но онлайн не видях предлагане.
Искаше ми се алтернативен и по-удобен магазин, отделно, че и цените варират.

# 457
Изобщо няма проблем с ел.подово, но то не затопля въздуха особено, просто пода е приятно топъл като стъпиш на босо. Имам лира в банята, честно нито веднъж не е пускана, като се сетя какво търсене я търсих да е хромирана, пък малка, пък нам-каква-си...
мога да ти препоръчам това https://www.danfoss.com/bg-bg/campaigns/dhs/devi-by-danfoss/#tab-overview

# 458
Черна станция , студена е , също е и в студената част на жилището и прибягването до първото затоплено помещение през две стаи и коридор. А и си представях как бързо изсъхва и по малко търкам Heart Eyes
Керос се прави в България , имат два три наистина испански модела , но са доста по скъпи и са със заявка и доста чакане. Иначе ефектна визия , но покритието си е за цената . Вече малко съжалявам че ги взех за кухня

# 459
Здравейте, предстои ми ремонт на банята. В търсене съм на подов точков сифон. Мислех да заложа на някоя от препоръчаните тук във форума марки (попрочетох стари теми и дискусии) - Viega, HL или ACO. Обаче съвсем случайно попаднах на сифон, който е в същия цвят като душ системата и аксесоарите ни - цветът е Hard Graphite на Grohe.
Скрит текст:

Марката не ми е известна и цената е по-ниска в сравнение с горните марки - около 90 лв. Притеснява ме, че дебитът му е много нисък - 28 л/мин. Според вас това проблем ли е при условие, че този сифон почти няма да се използва? Имаме висок праг при входа на банята и не си позволявам да я поливам с вода в сухата зона. Чистя с четка с препарат и попивам с моп, иначе всичко ще се излее в коридора. Реално вода в него почти не се излива. Имаме още един точков сифон в банята, който е при душ зоната, а тя е затворена с параван. Това е сифонът, който харесах - Подов сифон с клапан против миризми MAGdrain DUO WC02G60-K Сив мат.

Доколкото съм чела, има проблем при точковите сифони поставени в центъра на банята и плочки тип паркет. Ако изберем по-къси такива (60 см. дължина, а не тези от 90 см. нагоре) пак ли би имало проблем? Все още не сме намерили фирма за ремонта и затова няма кой майстор да попитам. Искам да закупя всичко и чак тогава да се разбирам с фирма. Искам всичко да изпипам този път и да не се налага да правя ремонт скоро. Банята ни е правена преди 12 години и не е зле, но изби влага на стената на стаята, която ще е детска и решихме изцяло да я реновираме. Благодаря предварително на тези, които ще се включат със съвет.Blush

Ще ви досаждам и с други въпроси тези дни, че мъжа ми хич не го влекат ремонтите и се налага аз да избирам всичко, а нищичко не разбирам от някои неща. Grinning

# 460
И аз съм в търсене на отоплител за баня, AuroraBB. Е, при вече изградено помещение в нашия случай естествено не може подово, а докато се правеше не исках. Мен също, колкото и глупаво да звучи, не ми харесваше идеята за комбинация от ток и вода. Та сега търся отоплител. Нищо не ми допада. Малко се дразня и от изобилието на разни Tedan, Climastar. Даже не мога да разбера какви са. Извън сайтовете на бългаски online магазини тези Тедан например никъде ги няма.

Чисто естетически харесвам вертикална визия. Такъв тип.
Скрит текст:

Понеже и на мен мястото, където може да се постави, ми е малко. Но едната от харесаните е с някакви 175 вата за 1500 лева и ми се струва базумно (Pax). Другата въобще я няма.

След като няма да е красивко както аз го искам взех да гледам просто конвектори - Adax, Bosch. Адаксите са все много ниско разположени и в хоризонтал, на Бош пък много не им вярвам, че са Бош. Но малък по-тесен в ширина Бош намерих иначе. цък

Изобщо пълен тупик.
От конвекторите най-надеждни май все пак ще се окажат Adax.

# 461
Бях харесала преди време Terma Rolo ел. лира.
Скрит текст:
Цените във Франция бяха по-добри от дизайнерските, предлагани тук.
Скрит текст:

Изобщо за тесни пространства пускам един превод до френски и търся там.
Някога в темите тук го прочетох това във връзка с едни казанчета - тогава търсех за вграждане в колона 15 см. - еми съществуват, а майстора ми казваше, че съм луда.
За едни врати за ревизии пък рових в естонски сайтове и така.
Воден харесах този за кухнята - https://www.haandklaedetoerrer.dk/shop/radiatorer/flat-vertikal- … le-radiator-hvid/, ама с грозните датчици на топлинният счетоводител, дето трябва да са в средата не знам какво ще измисля.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 22:59 от Jolinar

# 462
Ох , дори да избера нещо тънко до 20 см , то ще стои между отвора за душ зоната и вратата за банята . Самата баня се получи с широчина 110см . Параван 50 см и вход 60 см . Ако точно там стоят и кърпите , лира или радиатор , ще трябва да гълтам корема и странично да влизам .

# 463
Подобен недостиг на площ наложи решението с:
https://vimax.bg/airelec/ventilatoren-konvektor-za-banya-airelec … -2000.html?page=2,
монтирана над вратата на банята. Направен е малък метален подстамент, под печката (между нея и стената, с трапецовидна форма), който отклонява струята от запалими предмети в близост. Малко помещение се затопля много бързо; заради циркулацията на въздуха огледалата не се изпотяват, а след ползване помещението се подсушава бързо (имаме и прозорец, така че не само печката има принос).

# 464
Здравейте, обръщам се с един може би глупав въпрос, но след несполучливи опити да се справя сама Flushed
Как се премахва решетката на роговите/точковите сифони на Viega? Имам ето този модел и не успявам да премахна решетката чрез повдигане с отвертка или шестограм. https://bg-maistor.com/podovi-sifoni/viega-advantix-podov-sifon- … f50-583217-detail

Общи условия

Активация на акаунт