Банята - тема 48

• 28 108
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
Да, аз чета темата и знам какво се препоръчва, но се опитвам да намеря вентилатор, който хем да е тих, хем да не е много слаб, хем да става за таван и стена, хем да ми харесва визуално. Blush По последния критерий повечето марки, които се обсъждат отпадат. Знам, че това не е най-важното, но за мен и това има значение.
Pax не мога да си го представя на таван, а и за 2 помещения ми идва доста скъп. Брат ми имаше на ММ Моторс (не знам какъв модел е) и не беше доволен, смени го с Pax Norte. Cata и Fresh (сега разгледах Fresh за първи път) не ми допадат като дизайн.
Този Bosch със сензора има добри отзиви в немския Амазон и e номер 2 в тяхната класация за вентилатори за баня. Не че това е някаква гаранция. Иначе климатик и аз не бих си взела техен. Grinning Вкъщи сме фенове на Daikin. В Емаг и Амазон има някакви Turbionaire, но не знам нищо за тях и не съм срещала отзиви.
Току що се сетих да попитам chat gpt и според него може да се включи и с ключ, но изисква специфично окабеляване. Ще го помисля още малко и ще поразгледам още гореспоменатите. Благодаря, че се включихте. Hug
Скрит текст:
The Bosch 1900 DH W100 Quiet Bathroom Fan with a humidity sensor can potentially be activated with a light switch, but this depends on the wiring setup. Here's how it works:

Humidity Sensor Functionality: The humidity sensor in this fan allows it to turn on automatically when it detects high humidity levels in the bathroom (e.g., after a shower). The fan will continue running until the humidity level drops to a preset threshold. This is ideal for automatic ventilation.

Light Switch Control: If you want the fan to be controlled by the light switch as well, it can be wired to do so, typically with a manual override feature. This means that the fan can either:

Work automatically based on the humidity sensor, or

Be manually activated via the light switch (with the humidity sensor still active in the background).

However, this setup requires specific wiring and configuration. It may be necessary to have a dedicated switch or a combination switch (for both light and fan) for full functionality. Additionally, some models may allow for the humidity sensor to be manually disabled if you prefer the fan to only work when the light is on.

Important note: Wiring the fan to the light switch and using the humidity sensor together requires proper installation by an electrician to ensure the fan works as intended and complies with local electrical codes.

# 721
За германците №1 е винаги цената. Моето предположение е, че дизайнът не им е приоритет №1. Хубаво или грозно е въпрос на вкус, мен този Бош не ме впечатлява като красота. ММ моторс, например, имат по-приятни за мен дизайни. Но това е моето мнение. Иначе мощен, тих, красив и да не е много скъп е търсенето и за аспиратори/абсорбатори. Обикновено отговорът е, че мощен и тих едновременно няма как да стане.

# 722
Нашите Паксове са на тавана. Там ми харесва, там ги монтирахме.

# 723
  • Пловдив
Момичета,
Моля, за препоръка, за сифон за малка мивка.

# 724
  • София
Те не са ли стандартни?
Каквото ти харесва като дизайн.
Виж само дължините на тръбите, могат да се скъсят или да се удължат като си купиш само тази част която ти трябва - при нас едната тръба я сменихме защото ме стигаше с 1 см, а другата скъсихме.
Смесителят беше в комплект с клик-клак запушалка.

# 725

Здравейте! Тази серия шкафчета удачни ли са за баня ,където няма да се мокрят директно.Няма да са в отделна суха част,но са разделени от душа с панелна колона.

# 726
По принцип ПДЧ-то се раздува. Зависи дали търсите краткотрайно решение или искате да направите промяна и да не се занимавате в близко време. ако е второто, не са подходящи - влагата в помещението действа.

# 727
Моля, поставилите бойлер 50л. във баня да се включат. Достатъчен ли е за сам човек? Ще се ползува временно. Имате ли препоръки за марка? Благодаря ви!

# 728
  • София
Моля, поставилите бойлер 50л. във баня да се включат. Достатъчен ли е за сам човек? Ще се ползува временно. Имате ли препоръки за марка? Благодаря ви!
Ако нямате място за по-голям.
На мен и 100л не ми стига понякога. Нямаме топлофикация.
Ако сме бързи, за 2ма стига, третият вече чака.

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 16:24 от Desem

# 729
  • София
На мен не би ми бил достатъчен.

# 730
  • София
50л бойлер е малко.Поне 80л трябва да е.

# 731
50 (или 60) литров Аристон за случаи на аварии/временни спирания на топлата вода от ТЕЦ-а са достатъчно за сутрешен душ на двама възрастни. По думите на единия възрастен (жена).

# 732
  • София
Да  попитам тези от вас, които имат шкафове за баня с големи изтеглящи се чекмеджета - доколко са удобни за съхранение? Да, стоят много красиво, но особено при липса на горен шкаф, всичко в долния ще стои в насипно състояние. За четки, пасти и дребни неща не е проблем. Но препарати разни, шампоани и т.н? Дори да се съберат прави, при всяко отваряне ще падат.
Картинката е примерна.

# 733
има достатъчно много разделители и кутийчета за какво ли не.
Иначе препарати не могат да стоят прави.

# 734
А при алтернативата на чекмеджетата, т.е. с рафтове и вратички, какво се случва - редиш прави разни препарати и като ти потрябва нещо от заден ред, вадиш всичко от предните. Наведена или клекнала.
Горното чекмедже на практика е разделено на 2 части, заради отвора по средата за сифона.
Иначе Секънд даде разумно предложение - Джъмбо, Юск, Икея, дори в обикновени магазини за домашни потреби се предлагат всякакви кутии и разделители. Като сложиш 2-3-4 шишета с препарати в една пластмасова кутия, това ще пречи те да падат при отваряне и затваряне. Дори и за дребните неща има варианти с кутии с различни отделения, за да не са насипни.

Общи условия

Активация на акаунт