Банята - тема 48

• 28 112
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
И ние сме с чекмеджета с водачи, нямам проблем 15г вече с тях.

# 706
  • В.Т.
Щом има чекмеджета, ясно е че има и водачи. Но на снимките, които виждам в нет-а не се виждат и предположих, че има специални за баня. Тези са като на скрина в спалнята.
Има неръждясващи панти, които се ползват в баня. Има ли специфика и при водачите е чуденката ми.

# 707
Щом не са ръждясали моите, явно има такива, подходящи за баня.

# 708
Тези от вас, които са поръчвали шкаф за баня от Триано, знаете ли там предлагат дали предлагат опция с плот върху който да се монтира мивка тип купа към всичките си модели шкафове.
Отделно си търсим и душ кабина ММ иска да е със 135 градуса ъгъл, аз искам 90 и се колебая дали да е тип хармоника или с плъзгащи врати. Имате ли отзиви за душ кабините и ако сте поръчвали с определени размери от кои фирми сте доволни?

# 709
Някой има ли опит с такива водачи на чекмедже на шкаф за баня?
При поръчката не сме коментирали с какви трябва да бъде, но днес като получих снимка, малко се притесних дали ще издържат. 

В баня не съм виждала да се ползват от този тип. Решението на мебелиста е било да избере най-евтиния механизъм - съчмени водачи се водят това. По-евтини от тях са само ролковите. Няма да може да ги смени с тип Тандем, защото трябва да преправя чекмеджетата. Имат едно предимство - изискат по-малко място при монтаж, т.е. самото чекмедже става по-голямо с няколко милиметра.

# 710
  • В.Т.
Може ли да помоля за линк към такива, които са подходящи?
Опитах да потърся в нета, но са твърде многообразни и не се ориентирам. Flushed

# 711
Той шкафа е малък, ако не го товарите(то за баня е ясно че чинии и тенджери няма да има 😅 ), надали е толкова сериозен проблем

# 712
  • В.Т.
Със сигурност ще издържи товара. Притеснява ме само ръждясване/клеясване или подобно затруднение в плъзгането.

# 713
Моят шкаф в банята е с такива сачмени водачи. За седем години не са ръждясали, не са клеясали. Малко не функционират съвсем добре - не се прибират безпроблемно сами, но не ми пречи, побутвам и толкова. Може да им трябва смазване, ама не ми се занимава. А ако се развалят - все пак са стандартни, купувам нови и завинтвам в същите дупки.

# 714
Нямам опит в баня, но щом другите дами пишат, не бих се притеснявала. Това, което предлага ЧС е супер решение. При проблем много лесно се сменят и наистина са евтини.

Нашите са Blum модел Tandem предлагат ги Интериор-и.

# 715
  • В.Т.
Да, това  исках да прочета - някой ползва такива и няма проблем с тях.
Много ви благодаря за отговорите!

# 716
Здравейте,

Идвам с въпрос за вентилатор за баня. Харесала съм един модел на Bosch. Има го в 2 варианта. Единият модел пише, че се включва чрез ключ - мисля да поставя такъв в тоалетната.
https://www.bosch-homecomfort.com/de/de/ocs/wohngebaeude/fan-190 … -w100-20984098-p/
За вторият модел обаче не намирам информация освен чрез сензора за влага, с който се включва автоматично дали мога и аз да си го пускам когато преценя чрез ключ. Идеята ми е ако може да се включва и по двата начина, да поставя такъв в банята (помещението е баня с тоалетна). Свикнала съм и аз да мога да си ги контролирам. Blush Имате ли представа вентилаторите със сензор могат ли да се включват и чрез ключ?
https://www.bosch-homecomfort.com/de/de/ocs/wohngebaeude/fan-190 … -w100-20984100-p/
Стават и за стенен, и за таванен монтаж, което за мен е важно, тъй като в тоалетната ще е на стена, а в банята на таван.

П.С. Да използвам случая да похваля една варненска фирма, от която поръчах 2 броя дъска и седалка със забавено падане на Roca за серията им Ona - Досев Импекс ЕООД. Наистина не знам как при условие, че почти навсякъде 1 брой такава дъска е 195 лв., а самата препоръчителна цена на Roca е около 165 лв., аз платих за 2 броя такива дъски + доставка от Варна до София 199 лв. общо. Отделно, поръчах в неделя, в понеделник в 9.50 ч. са ми звъняли, но не съм чула. Писали са ми на вайбър, че ми изпращат проформа фактура и договор. Платих и след 2-3 часа ми писаха, че дъските са изпратени. Във вторник сутринта бяха в Спиди, перфектно опаковани. Много бързо и коректно обслужване.
За сравнение, Керамо от които поръчах 2 тоалетни чинии Roca Ona, първо ми казаха 2 седмици доставка. После на следващия ден ми изпратиха имейл, че са налични и да отида да си ги взема. Мъжът ми отиде и се оказа, че е тяхна грешка и тоалетни няма. И после пълно мълчание от тях 25 дни. Като им писах да питам какво става се оказа, че тоалетните са там, но никой не ме е уведомил.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 16:23 от Bobby®

# 717
  • В.Т.
....Имате ли представа вентилаторите със сензор могат ли да се включват и чрез ключ?...

Ние имаме Pax, който е със сензор и е свързан през ключ. Изключвам го понякога да му покажа кой е шефът. Simple Smile
Изглежда да работи нормално в останалото време - вдига и сваля оборотите, когато има влага или светне лампа.

# 718
Вентилатор Bosch не е моето. Има толкова марки на пазара, които с това се занимават. Нито бих купила техен климатик. Предните няколко страници пак имаше обсъждане на вентилатори: Pax, Cata, MMotors, Fresh - това са предпочитаните/препоръчваните марки.

# 719
Няколко пъти съм хвалила моя вентилатор - Интеливент. Та той стои перманентно включен, но си тръгва когато усети влага. Това обаче не е единствената опция, има си и едно шнурче и ако искаш да го пуснеш принудително дръпваш шнурчето и готово - работи някакви минути в зависимост за колкото е настроен. Аз съм настроила на 30.

Общи условия

Активация на акаунт