Банята - тема 48

• 28 902
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте. Ще ми препоръчате ли етажерка за Баня, която няма да ръждяса след 2-3 месеца ползване?

# 331
Няма да ръждяса етажерка със стъклен рафт/керамика, пластмаса (ПВЦ), натурално дърво/бамбук. Не е ясно вложеното в "етажерка" - колко рафта, какъв размер, висяща, стояща..... Като съобразите посочените материали, които не ръждясват,  задавате търсенето си онлайн или го конкретизирате в магазин.

# 332
Здравейте. Ще ми препоръчате ли етажерка за Баня, която няма да ръждяса след 2-3 месеца ползване?
Българските Kapitan. Например тук виждам различни модели снимани
https://baniastil.com/%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%BE%D0%B0 … n-(10)-32654.html

# 333
Аз ползвам тази вече няколко години. Няма ръжда.
https://shop.jilishta.com/17598-etazherka-za-banya-camargue-pari … -stomana-mat.html
Закачам я на стъклото. А за кукичките купихме подходящ диаметър прозрачен шлаух и го надянахме за да не допира метал стъклото и да е по-меко.

Иначе онези телените ръждясват на заварките, може би електродите не са неръждаеми. Едно доста скъпичко WENKO ми направи този номер.

# 334
  • Пловдив
Някой правил ли е баня/ тоалетна с бели плочки Метро 10х20 см?
Има ли нещо което трябва да се съобрази?

# 335
Имам положителен опит с BROGRUND и LILLASJÖN на Икеа. Ако съдя по тях, предполагам и другите им модели не ръждясват.

# 336
Глас и от мен за икейски те. Имах като първата, директно под душа и не ръждяса за пет години.

# 337
Някой правил ли е баня/ тоалетна с бели плочки Метро 10х20 см?
Има ли нещо което трябва да се съобрази?

Че майстора ще ти иска повече пари. Иначе пльока 5-6 плочки на стена от големия формат и приключва, а така ще се презори да мери, да поставя отстоянията..

# 338
  • Варна
Miraluba, според мен проблем би било фасетът на метро плочките. Как ще се оформят ъгли. Но най-добре би било да питаш майстора, който си избрала. Иначе имам приятелка с баня с малки бели плочки 10×10 или 15×15 с черни фуги. Готино е, но е по-еклектично и си трябва определен стил интериор.
Аз май си намерих майстор за баните. Дойде на оглед, каза че всичко, което искам няма проблем да го направи. Изглеждаше спокоен и уверен. Обяви ми и приемлива цена за труд. 5000 лв за 4,5 кв.м баня и 4500 лв за 3,5 кв.м баня. Изглежда ми ок.

# 339
  • Варна
Аз съм с Метро плочки, но не в банята, а на кухненския гръб. Иначе съм виждала бани, тоалетни и всякакви сервизни и обществени помещения с такива плочки навсякъде. Имам един външен ъгъл на кухн. гръб и казах да ми го направят с изпилени на 45 градуса плочки, защото крайчетата им са с релеф и не ми харесва как става с лайсна. Но не е невъзможно - много хора си слагат. Повечко фугираща смес заминава, освен ще ще е по-скъпо лепенето.

# 340
  • София
Лейди, тези цени за труд са уау, поне за мен. Банята от 4.5 м2 има 28м2 плочки, не са 280 хммм.... Това са 10 хил. само за труд.
И нашите бани са с точно такава квадратура.
Не познават явно парите вече плочкаджиите.
Само за сравнение, в момента брат ми слага ТП моноблок на къща 200 м2, два етажа, само конвектори (не е ново строителство). Залага се инсталация за двата етажа, слага се машина, съобразена за отопление и охлаждане на цялата площ. В момента ще се ползват осем бр. конвектори. Общата сума, с машина, трасета(работата ще бъде доста повече, отколкото на новопостроена), всичките там разширителни съдове, бойлер, 8 конвектора - 25 хил лв.
Та мисълта ми е, че това е доста голяма инсталация, с много компоненти. И се изгражда от хора, които са учили и разбират доста повече от плочкаджията.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 19:26 от sofyia

# 341
  • Пловдив
Аз имам идея банята и гърба на кухнята да са с Метро плочки.
За жалост квадратурата на санитарното помещение е едва 1.35 кв.м. и започвам да се чудя дали наистина на майстора няма да му се стъжни в тая теснотия.

# 342
  • София
Това с по-скъпото не знам. Имам гръб на кухня метро, не бели, има комин, обикаля го, без лайсна  става. Исках за банята бели метро мм в последния миг се отметна, не щял(банята е минижупна, и от това не се е оплаквал плочкаджията) .. Но бях събрала мн снимки от пинтерест с чудесни бани с бели метро и с бяла и с черна фуга, аз предпочитам май с бяла. Нищо по-специално иначе не съм чула от майстора за тях, в едната ни баня плочките са среден размер, в другата доста смесени, като има и 10 на 50май бяха... Ами никога не ми е взимал различно за по-дребните плочки.

# 343
Е, те плочкаджиите са така. Не знам за кой град говори Ladi April, но да потвърдя, че и на нас толкова ни искат, малко градче в Пазарджишко, Родопите.

# 344
В една от баните ни имаме половин стеничка (около вградената структура) с метро бели плочки. Не бих казала, че има нещо кой знае колко специфично. С такива плочки лепихме и цяла стена в кухнята, което вече си е играчка, но за малка баня... стана бързичко и на мен много ми харесва.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 18:29 от vanesa_georg

Общи условия

Активация на акаунт