Банята - тема 48

• 28 209
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Новопоставен ли е? Може да има повече лепило наоколо, и пластмасата да се е натиснала и да го притиска. Или самата решетка да е слепнала
Иначе не би трябвало

# 466
Да, новопоставен е, т.е. на два месеца. Всъщност са два - единият е в по-малко мокро помещение, а другият в банята и не помръдват. Предполагам, че са залепнали ...

# 467
  • София
С шестограм и клещи с по яко дърпане ще излезе.

# 468
Здравейте! Може ли да помоля за вашето професионално мнение.
Харесахме плочки баня и направихме проект.
Съпруга ми избра РЕЛЕФНИ плочки за част от стените  на които ще бъдат окачен шкаф с мивка, шкаф-огледало и окачена тоалетна.
Дали тези релефни плочки ще направят проблем сега или в бъдеще при самото поставяне на горе изброените, ще има ли задържане на влага зад тях или някакъв проблем, които не предполагаме?
Благодаря предварително!🙏

Прилагам снимки

Иначе плочките са това
https://ac-at.net/portfolio_page/eternal-30x90/

# 469
  • София
С шестограм и клещи с по яко дърпане ще излезе.

Само внимателно да не нараните решетката

# 470
Шестограмът може да се обвие в лейкопласт/ изолирбанд, за да не наранява металс.

Избрани са релефни плочки за места, изискващи постоянно почистване - замърсяване със сапун, наслагване на варовик...Аз, като "обслужващ банята персонал" не бих си го причинила.

# 471
  • София
Може и с макетен нож или тънка игла да се мине през процепа, да се махне, ако има нещо, което слепва

# 472
Новопоставен ли е? Може да има повече лепило наоколо, и пластмасата да се е натиснала и да го притиска. Или самата решетка да е слепнала
Иначе не би трябвало

И аз питах преди време за същото. Не е слепнало, залепнало и т.н. Решетката я сложих доста след монтирането на сифона. Моята хипотеза е, че прави някакъв силен вакуум.

# 473
  • София
Man_darin_ka, при мен беше просто залепнало от прах + вода и препарати

# 474
Здравейте! Може ли да помоля за вашето професионално мнение.
Който е избрал релефните плочки, да си ги чисти.
Това е моето професионално мнение на чистачка😆

# 475
Това са моите плочки в банята. Белите са гланцирани, червените матови с грапава повърхност. В майчинство с току що проходили дете съм и не успявам да мия банята често, признавам си. Доста време отнема, за да се  натрупа мръсотия по плочките, като естествено е по-видима на белите плочки. На другите не си личи. Чистя ги с четка и не е нещо чак толкова трудно, но все пак предполагам, че ако бяха гладки щеше да е по-лесно. Тези ще ги махаме сега и ще слагаме гладки в бежова гама.
Честно казано по-голям зор виждам с фугите и стъклото на паравана, отколкото с плочките. Стъклото в долната част е някакъв ужас и пада голямо търкане. И да не пропусна, в сухата част плочките са като чисто нови. Нищо не се трупа по тях.

# 476
  • Пловдив
Към тези сифони има кука, с която се вади решетката. Ние имаме 3 такива - и трите ги прибрах на толкова скрито място, че не ги откривам Simple Smile. Само единия ми се налага да чистя /имам по един под шкаф и в перално, които са за застраховка/ и вадя решетката с отварачка към тирбушон.

# 477
Подобен недостиг на площ наложи решението с:
https://vimax.bg/airelec/ventilatoren-konvektor-za-banya-airelec … -2000.html?page=2,
монтирана над вратата на банята. Направен е малък метален подстамент, под печката (между нея и стената, с трапецовидна форма), който отклонява струята от запалими предмети в близост. Малко помещение се затопля много бързо; заради циркулацията на въздуха огледалата не се изпотяват, а след ползване помещението се подсушава бързо (имаме и прозорец, така че не само печката има принос).
Така се зарадвах на идеята, докато не се прибрах и не видях , че и там място няма, едва 15-20 см е до тавана . Нямам полезен ход. Или в пода или в окачения таван трябва да измислям

# 478

Така се зарадвах на идеята, докато не се прибрах и не видях , че и там място няма, едва 15-20 см е до тавана . Нямам полезен ход. Или в пода или в окачения таван трябва да измислям
[/quote]
А не може ли печицата да е към най-отдалечената от душа стена, като кабелът "пълзи" над окчения таван и се спуска до мястото на монтажа. Посоката на струята е надолу, така че и да е близко до тавана, няма да нагрява.

# 479
Търся читав моноблок с добро отмиване. Насочил съм се към Roca и Ideal Standart. Искам да избегна турски, китайски, румънски и т.н. марки. Бюджет 300-600лв, според зависи колко си заслужава. Това което ми прави впечатление е, че някои моноблокове са с 3/4,5л казанче, а навремето бяха 3/6л. Ясно е че е за икономия на вода, но дали е ефективно или да търся 3/6л, ако е по-ефективно? Някои от моделите, които що годе ми допадат са:
- Roca The Gap Round Rimless
- Roca The Gap Square Rimless
- Roca Debba Rimless
- I.Life B - Ideal Standard
- Ideal Standart Connect Cube

Отворен съм и за други предложения. Ако има някой с такъв модел, моля да сподели мнение!

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 17:34 от solo5

Общи условия

Активация на акаунт