Банята - тема 48

• 28 165
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
A помислили ли сте колко осветяват подобни красоти? И че ако ги искате евентуално трябва да сложите огледало с осветление или нещо друго, което добре да осветява лицето?

# 511
Висящите отстрани лампи само за красота служат. Според мен даже не е много желателно силно да осветяват, защото при тези височини ще бие в очите, още повече пък и отразено от огледалото. Но е красиво, модерно. Нормално е на човек да му се иска да си сложи.

Ако банята е много голяма трябва огледало с подсветка. Но ако е малка даже само добро таванно осветление върши чудесна работа. На база личния си опит с малки бани. С 3-4 вградени в тавана лед панели никога не съм чувствала липсата на подсветка в огледалото. Липсва ми малко чисто естетически. Но инак като осветеност, видимост в огледалото... не.

# 512
  • София
ЧС, красотата преди всичко Joy

# 513
Аз съм по практичните неща. Освен това тези пендели се клатят и ако случайно ги бутнеш се блъскат в огледалото или в стената... Не бих искала да ми се моткат баш там.

# 514
Е, то за това са пък и теми като тази де. Ако случайно някой много иска, но никога не е разсъждавал за минусите, да има кой да го подсети.

# 515
Иначе и аз ги харесвам, но на безопасни места - над маса или барплот например. При това там такова спот осветяване е съвсем ОК.

# 516
Аз ей такъв фенер слагах над черно огледало
Не е спрямо търсеното, но за мен ip изискването трябва да се спазва

https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B0BZVJZ3RW?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title

# 517
Какво точно означава плочката да е "ратифицирана"?

# 518
Ректифициран гранитогрес знам какво е, моите са такива.
Плочките са с точни размери, ръбовете не са заоблени, а равни и фугата е наравно с плочката, ако е подходящ цвят и тънка, почти не се забелязва.

# 519
Трудно ли се полага? Плюсовете, доколкото разбирам, са естетически. А минуси?

# 520
Няма разлика в лепенето, само майсторът да не пляка, както е свикнал.
Само плюсове има, според мен. Еднакви плочки, равни фуги.

# 521

Само плюсове има, но трябва да се слагат много прецизно, защото ако има и част от милиметъра разминаване във височина се усеща, докато плочките със заоблен ръб са по-прощаващи дребни неточности.

# 522
За мен няма минуси. Май не съм виждала скоро със заоблени ръбове, поне големите размери мисля, че все са ректифицирани.

# 523
Здравейте,
Предстои ми избор на структура за вграждане и понеже имам ограничено място в банята плюс факта, че структурата ще се монтира на тънка стена (7см, панел), на която от другата страна ми е гърба на кухнята се насочвам съм слим структури и къси проекции тоалетни чинии.  Ще бъда благодарна ако може да кажете от тези две опции коя е по-добрия избор:
https://formabania.bg/paket-geberit-duofix-sigma-8sm-s-okachena- … &description=true
https://baniastil.com/%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BA%D1%82%D1%83 … s-(30)-31292.html

Исках също да питам плосък бойлер 80 л има ли с неръждаем водосъдържател? Всички които видях до момента Елдом, Аристон и тн. са емайлирани водосъдържатели и въпреки, че пише 80л реално са по 65 л. За моя случай и 65л е удачно, но трябва наистина внимателно да се чете описанието за да се разбере реалния обем.

# 524
Аз съм с плосък бойлер Атлантик 80, той е реално 60 или 65 л, но ни стига и остава вода (двама възрастни сме), хем аз съм разточителна. Не мога да кажа с какъв съдържател е, но може да видиш по описанието (ако не в сайт на продавач, в упътването), купувала съм го от Вимакс преди около 5 години.

Общи условия

Активация на акаунт