Магията на изтока - тема 75

• 24 667
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Той е - Ashura на Корееда. Голямо разочарование беше този сериал, но е от тазгодишните японски, направени с парите на Нетфликс и само за излъчване там, а не в Япония. Рекламират ги накуп за цялата 2025.
А филмът със заглавие Demon City е с Тома Икута и излиза на 27 февруари в Нетфликс. Поредната екранизация по манга, доста брутална история изпълнена с насилие, но комерсиална, за съжаление.

Джуничи Окада няма никакъв шанс с неговите 163 см. височина (нищо, че фалшиво го пишат 170 см.) до Шун, който е 184 см.
Никаква база за каквито и да било сравнения. От две различни галактики са.

Хапчета от Огури Сенсей, за да си лекувате хремата.

# 91
  • вятърничава
 Джуничи Окада и до Кентаро Сакагучи изглеждаше ..... дребен.

# 92
Сакагучи Сенсей е 183 см. Нормално е за Окада и до него да изглежда като гъба.

# 93
  • вятърничава
Йокохама Рюсей с награда за най-добър актьор за филма Shoutai (Faceless) на 79-ите филмови награди Mainichi, Meguro Ward, Токио.
https://www.instagram.com/dailyryusei0916/p/DGA7_UTzKsO/?img_index=3
Браво Hands Clap

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 10:07 от bb6

# 94
Браво на момчето.

А Махирчо не го ли гледате в Hotei no Dragon? Блиц го превежда и видях, че е пуснала преди малко и 4-и епизод.
Умишлено избягвам сериала, заради партньорката на Махиро. Не мога да я търпя и не искам да я гледам.

В очакване на снежната буря от североизток, за която ни предупредиха тук, си извадих лопатата за сняг, за всеки случай.
Ще имам усещане за японския север. А да видим дали нашите сини птички ще познаят.

Рюхей с неговата кралица Хикари.

# 95
Толкова много станаха самоубилите се популярни корейски личности, че и поредната не ме учуди.

Да почива в мир Ким Се Рон.

Още един погубен млад живот само на 24 години.
След случая преди три години, при който тя се блъсна с колата си пияна в един трафопост, така и не е успяла да се съвземе и да вземе живота си в ръце.
Работила е почасово, защото всичките ѝ пари са отишли за компенсации по дела.
Не е издържала...

# 96
  • MJF
За да видя кой е това избрах уикипедия и прочетох там за катастофата ѝ 2022. Пак добре че не пострадал човек от нейния акт. А и тя е оцеляла.
Темата за децата "звезди" е ....дълга. Прочетох че и другите 2 деца в семейството са ....
Сигурно съм я виждала като подрастващ актьор но не се сещам на прима виста в какво/ като какво от видяните в статията снимки.

Бел , ще попиша ама не сега, че то си трябва на спокойствие а такова уикенда не ми се отдава.

# 97
Се Рон е момиченцето с Уон Бин от филма The Man from Nowhere.

Ето ги двамата на постера през 2010 г.

# 98
  • вятърничава
Жалко за Ким Се Рон.
Хареса ми в Bloodhounds и това беше последния сериал в който снима. Заради инцидента имаше промени в сценария, нейната героиня изведнъж "замина" в чужбина и нищо не се спомена за нея повече, появиха се нови персонажи и сюжетът загуби ритъма си. Последните 2 епизода сякъш бяха от друг сериал. Беше ясно, че нещо се е случило и прочетох новината, че е шофирала пияна. Жал ми беше за нея, защото е ясно какво ще се изсипе по нейн адрес и какво ще последва.

# 99
Лицемерните корейци загубиха поредното талантливо дете Rage. Толкова омраза се изля върху нея, че нямам думи. Да, сбъркала е. Да, не е трябвало да кара след като е пила. Но не е имало пострадали и тя се извини много пъти за необмислената си постъпка. Просто не ѝ дадоха никакъв шанс, а продължаваха да я хейтят. Сбъркана работа Sad.

# 100
  • MJF
Култа към безпогрешност както и редица други култове ги ... То култа към пианството и запоите ли да подхвана , култа към красив и умен ли  да подхвана , то финансите наше всьо и загробването до девето коляно със заемите....
Ето прочетох, че е започнал този финансов тормоз до дупка/до смъртта.  А дори не се плаща кръвнина а само материални щети. ooooh!
Жалко , що животи на вятъра и що наранени дълбоко техни близки , познати и приятели. Пълна липса на конструктивност в  човешките отношения. Да не ми се обиждат.

# 101
Арата продължава да ходи по фестивали, където представя новите си проекти:

# 102
  • MJF
Рос, как ти е снегорина? Моя работи днес на пълни обороти.
Не мрънкам де. Не мрънкам. Wink

Ким Се Рон съм я гледала все пак предимно като подрастваща, в по - стари заглавия не в най - новите ѝ. Струва ми се че съм я и хвалила персонално като дете актьор. Мир на праха ѝ. На тези които продължават да допускат да се случва  това а могат да променят неща така че риска да намалее , всеки път при такова нещо им пожелавам да ги застигне.
И понеже ще попиша по японска human drama , имам риторичен въпрос към корийските продуценти на сериали. Психолози, психиатри, педагози  и сие по абсолютно същия успешен начин като герои могат да рекламират телефоните , автомобилите , чантите, парцалките и т.н. по ред както и "вечните герои" на корейските сериали. Та кога аджеба ще пуснат заглавия със сцениарии поне малко засягащи такива наболяли теми за обществото им като горния казус. И то не като събитие а  що годе регулярно. Щото нещата не са прости и има мегдан за много и различни гледни точки и фокуси.

Да се върна на Ryojin no Ono
Скрит текст:
То отлежа де и малко утихнаха впечатленията вече.
Хареса ми колко на брой големи теми повдигнаха и как ги "оплетоха" така че всяка получи своето екранно време. Хем направено не "право куме в очи" и не с излишни приказки. Така къде къде по-въздействащо и по-стойностно се получава. Особено финално и ретроспективно като се погледне.
Само ще маркирам:
Чрез героя на Арата и ментора му - старшия полицай. Двама бащи полицаи с деца дъщери. И двамата тип работата пред семейството , да де ама имат деца.Еле пък и съпруги. Ти да видиш. Какво и защо може да се случи, рискове. Всичко това показано.
Чрез казуса на самия нещастен случай м/у 2 сестри - поучително показано, всеки да си прави изводите от зрителите. То бива да си тинейджър и това непрекъснато повтаряне и оправдаване дето се случва в днешно време и за което аз съм много против. Та ей на , добре онагледено.
Историята на героя на Бандо също голяма. В нея / чрез нея намесиха и преплетоха още няколко житейски вечни обществено значими аспекти.
И всичко това плюс още , съумяха да го покажат в 6 серии. Въздействащо и смислено.
Е как да не ги хваля?!  

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 15:27 от Шошулчо

# 103
Шо, хубав разбор си направила на Ryojin no Ono. Мисля, че нямам какво да добавя към него. Първоначално не очаквах сериалът да ми хареса толкова, останах изненадана.

# 104
Дъжд имаше последните дни, но тази нощ вече и сняг. 1-2 сантиметра, не е страшно, но е замръзнало.
Гледам сега една репортерка по БНТ, качила се на Аксаковския баир и изписват Варна. Каква Варна е това?!
В града няма толкова сняг. Там горе винаги си навява, защото започват и равните добруджански полета.
От утре студено, но пък със Слънце, така че ще се оправим бързо. Трябва да внимавам като вървя.
Още седмица мраз и после пролет. Обикновено буча арпаджика и пролетния чесън в края на февруари, но тази година ще е по-късно. Каквото дойде. Природа.

Видях сега, че И Донг Ук има нов сериал, който ще стартира на 31 март. Ром-ком. Ох, майко корейска. Представям си трагикомедията още от заглавието The Divorce Insurance.

Общи условия

Активация на акаунт