Нямам приятели

• 3 790
  • 64
  •   1
Отговори
# 60
Аз разбира се пак на обратно, но за мен Субстанцията не ставаше дума за себеприемане, самочувствие и фикция във външния вид. Ставаше дума за работохолизъм и превръщането на РАБОТАТА в наше семейство и живот и когато я загубим не остава нищо. Става дума за НАТИСКА НА ОБЩЕСТВОТО към жените да изглеждат млади и фикцията в сочната красота.
Самата героиня не е търсила подмладяване, не опитва 101 неща, не се е правила на по-млада, отколото е. За да си върне загубения живот - заради "Работата" и "средата" бе въвлечена в това.
Идеята на филма е, и че младостта е опиат!

# 61
  • София

Съгласна съм, но ние не знаем от кой тип е авторката. Лично аз имам по-различен прочит за нея от "егоцентрик" с чувство за превъзходство, разбира се на база какво тя е споделила. Прилича ми по-скоро на интровертно момиче, без особено голямо самочувствие, опит и социални умения, което не е упрек към нея,  произтича от липсата на самочувствие. Нормално е във връзката й да е била концентрирана повече върху мъжа, и сега, свободна, да й липсва мрежата за сигурност, която дават приятелите, и да се чувства самотна. Нищо егоцентрично не виждам, от моя прочит, разбира се.

А, че на 21 не може да посочи точно с пръст какво негативно в поведението на другите не й харесва, с конкретика, но все пак да усеща неестественост, също за мен е разбираемо.

Всички млади са егоцентрични, това не е патология, а просто характерно за възрастта. Егоцентричното е, че отнася всичко към себе си, включително възможната завист. Другите не се занимават толкова с нас, имат си свои проблеми. Ако си поразсъждава малко за тях и това какви са техните проблеми ще и е по-лесно, ще и падне товар от очаквания. Многократно писах, че е от възрастта, на 20 в наши дни са си деца буквално.

# 62
Е все пак явно тук си имаме младежи/деца, които се опитват да разсъждават върху някакви неща, щото повечето изобщо не се и напъват за нищо.

# 63
  • Out of the Mix
Бриджит, и двете, дядо Попе, мъжче съм все пак, да не ми стане нещо. Mr. GreenSmile

# 64
  • Обран бостан ;)
Не я пращайте да се учи от книги и филми. Съвсем ще я закъса.

Общи условия

Активация на акаунт