Всичко за дамските чанти – 4

• 67 745
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
NiaV, благодаря за отзивите за Tod's! И обувките им са много хубави, но там вече ще чакам да меря в магазин. От gadamer сега разбирам, че има вече и в БГ. Miu Miu имат много добри на външен вид модели напоследък, но наистина ако ще се харчи такава крупна сума, аз бих предпочела Picotin или Evelyn (не че мога да си ги позволя де, но да си кажа). Какво ви е мнението за In The Loop - много подобна на Picotin, а защо цената е по-висока? Париж звучи обещаващо: наскоро четох, че ще пускат 6 нови модела, включително нов размер на Evelyn 23 - не знам дали е вярно, това е статията:

veka, благодаря за споделеното! Ако поръчам, ще е директно от сайта на марката или от MyTheresa и ще има опция за безплатно връщане. Моделите, които заглеждам са от порядъка на 1500 лв (след 30-40% намаление), което е приемливо, ако ще се ползва 5-10 години като се сметне cost per wear. Не ми омръзва да нося едни и същи чанти и логото не ми е важно, а на Tod's не е и много разпознаваемо, освен ако човек не е наясно с чантите. В средата, в която съм, никой не се интересува от луксозни стоки и каквото си купувам, си го купувам за собствено удоволствие и за ужас на мъжа ми Laughing То затова и си търся с кого да обсъждам по форумите такива теми, че около мен няма никой заинтерсован (аз самата едва от скоро се интересувам също), а ето тук има доста хора с информация от първа ръка Simple Smile

etomira, да със сигурност е индивидуално, идеята ми беше, че уж по-достъпните, но в никакъв случай ниски, цени на тези марки увличат, и човек накрая може да похарчи доста. Например в момента има намаление в MyTheresa и имаше страхотен за мен модел на Ferragamo (Small East West Tote), но за съжаление само в бяло. Много бързо го купиха, цената беше около 1800 лв, което влиза в бюджета за 2 mid-luxury чанти. Иначе нямам нищо против тези марки, всички имат хубави модели, от моите на Strathberry даже ми е любимата чанта Simple Smile

# 616
Много, много харесвам Aventure на Miu Miu, но няма начин на тази цена. Също Rodeo на Balenciaga, но по същата причина и тя отпада.

# 617
  • София
Аааа не, мен не ме увличат. Виждам чантата, ако мога да си я позволя в този момент, купувам; ако не мога, но много я искам - изчаквам или дебна за намаление; ако е много над възможностите ми - приемам, че не е моята. В крайна сметка светът не се върти около чантите. Най-хубаво ми е като си харесам чанта в Зара (например) и не се налага да мисля и да смятам.

Колкото до качеството - гледам Гучи, гледам Полен - аз разлика не виждам. Предполагам, че Ермес е друга бира, но аз това имам, това сравнявам.

# 618
На мен ми витаят из мислите няколко чанти, но понеже имам подобни и не бързам с покупки.

# 619
Etomira, Ермес са качествени, обаче за цената си- не бих казала. Аз купувам, защото ми е по-изгодно. Ако нося чантата няколко години и ми писне- продавам я за същата сума, за която съм я купила. Ако оставя някоя неносена- продавам я и покривам останалите. Girl math.
Има страхотно качествени чанти не на такива цени.

# 620
etomira Аз няколко години бях "no buy" за дрехи и аксесоари и миналата година като си вдигнах забраната малко се поувлякох, та затова така пиша, явно съм само аз Laughing И аз всичко чакам на намаления, няма смисъл да се плаща пълната цена. Иначе съм съгласна за сравнението Gucci - Polene. Мисля, че и всяка марка има по-качествени и по-малко качествени модели. Pазбира се, че не всичко се върти около чантите, не ми е стремеж да притежавам голям на брой такива или на най-известните марки, не бих и изхарчила толкова. Ще чакам "the one" да се появи и до тогава пак съм "no buy" Simple Smile

# 621
Ермес са качествени, обаче за цената си- не бих казала.
Има страхотно качествени чанти не на такива цени.

Ния, дай някои примери, моля те! Аз повечето марки няма къде да ги видя на живо, като ли да събера впечатления от ползване. Ако някой ден се прежаля за такива суми, да знам какво да си купя. Кажи какво може да се купи страхотно качество, дето да не е на цената на Ермес?

# 622
От тези, които напоследък (година-две) купих за мен със страхотно качество са The Row и Botega (Andiamo ми е в топ 3 на най-любимите чанти някога, във всички размери) в скъпия клас, а в по-човешкия: Toteme, DeMellier (имам само една велурена красота обаче), Ferragamo много са си подобрили качеството и Loewe, които носят такъв ужасен бой у нас, без нито една следа. На другата страна на везната за мен са ЛВ, които наистина много са скапали качеството на изработката и явно суровини, защото и добре направени чанти не изкараха без сериозни щети при мен повече от 3-4 носения. Специално Go-14 толкова внимателно пазех за лятото, а се обели на места за отрицателно време. Същото е и с Шанел в последните години- продадох всички и си оставих 1 бабичка. И да, Ермес са много, много по-добре направени и с много по-добра кожа от повечето други, но цените им просто са безумни, както и на MiuMiu и Loro Piana .

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 17:25 от NiaV

# 623
Танер,  който реже чанти, много похвали тези чанти

https://www.tqingofficial.com/?srsltid=AfmBOop_9ChlMjHdPAm3W46WL … -vX1TYll4IGM3--4x

Кожата е того, като на Ермес. Ръчен шев с восъчен конец. Не са скъпи. Някой да има лични впечатления? Или да е чувал нещо?

# 624
Сега ги разгледах и са доста симпатични според мен. Бих си поръчала една голяма за проба, виждам че има и къстъм цветове. Ще им пиша да видя как става това с различния цвят и ще дам отзиви.

# 625
Към марките, изброени от Ния, добавям Alaia и Savette.

# 626
  • Отвъд алеята зад шкафа
Някои модели чанти, ако са от агнешка кожа, тя е изключително финна. Аз имам кожена чанта на LV, но там кожата е бая дебела и трябва голям зор, за да й стане нещо. От агнешка кожа имам една чанта на YSL, още ми е нова, освен това е бяла. Въпреки това съм сигурна, че ще даде щети много бързо, но бях наясно като я купувах. Моя приятелка си купи Шанел, изрично избра вариант не с агнешка кожа. Иначе на моята Демелиер кожата й е дебела и здрава, много добре е направена. Имам едно Fendi,  също съм доволна от качеството, но то е от плат, с кожени дръжки. Аз съм голям фен на марката, много им харесвам нещата. Иначе кожената чанта, която е отнесла най-много носене, търкане, пълнене и изобщо употреба на макс е на Живанши.

# 627
Права си, абсолютно. Просто за 6+ бона е буквално неносима. Носила съм я 3 пъти на вечеря и 1-2 пъти за дневна чанта и е неприятно издрана/обелена по ъглите, но това ще ми е за урок. А за Шанел- преди години и агнешката им кожа не се белеше толкова лесно, докато последните самата кожа се обелва доста лесно.

# 628
За китайските чанти от кожа того имайте предвид, че цената не включва мито и ДДС, за съжаление... защото това променя нещата.

Ужас, да си купиш чанта за 6-10 хил и да ти се обели на 3-тото носене... Странно ми е това, все пак да не е пазара в Димитровград през 93-та? Има чанти за по 70 лв, които изкарват по една-две години и на другата крайност най- висок луксозен клас да се скапва за дни.

Ния, ако се сдобиеш с чанта от тези tqing,  сподели впечатления. Танер така ласкаво се изказа за качеството им... на такава цена мога да си купя.

# 629
Агнешката кожа е тънка.

на T.Qing ми харесаха чантите, но искам да видя и пипна. Извън ЕС е малко тегаво.

Общи условия

Активация на акаунт