Естетични процедури за лице и тяло – 60 тема

• 50 535
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Здравейте, дами! Нова съм, от известно време чета последните две теми.
Скрит текст:

Да се представя – на 46г съм и никога не съм правила нищо по лицето си 😊 Честно казано ме е е страх от болката, макар че имам висок праг. Не мога да си представя да се подложа на нещо супер болезнено, което след това да няма почти никакъв резултат.
Досега дори не съм се интересувала от възможностите на естетичните процедури.
Все още не съм наясно нито с наименованията на зоните на лицето, нито с резултатите от различните процедури. Колебая се откъде да започна, имам някои въпроси и се надявам да ми дадете насоки.

Иска ми се да започна с някакъв тип почистване на лицето – от години не съм ходила на козметик по ред причини и реакция, която получих при последното почистване преди 4-5 години. Единственото, което използвам в ежедневието си, е висок клас козметика – кремове, серуми, лосиони, грим.
Като първоначална процедура съм харесала Hydfacial.

Видно от снимката устните ми са в ужасно състояние. Тънки, безцветни и супер дехидратирани. През по-голяма част от годината се пукат, цепят и са ужасно сухи. Не помагат никакви балсами и други продукти. Поради тази причина не мога да нося червило, защото изглежда ужасно. Като цяло пия изключително адски много вода, приемам витамини, но едва ли само това са факторите. Моля да ми препоръчате някакви процедури, с които да се оправи положението. Има ли смисъл от филър на този етап или трябва първо да се подобри състоянието им? Чета, че след 2 месеца ефектът изчезва – толкова често ли трябва да се слага, за да се запази все пак някакъв ефект? Каква марка да бъде – на пазара има много различни и не мога да се ориентирам каква е разликата.

Друго, за което съм се замислила, е някаква процедура на цялото лице, която да хидратира и да стимулира колагена, да има заглаждащ и лек лифтинг ефект на кожата. Нямам кой знае какви дълбоки бръчки, зоната около очите е добре, челото също,  и на този етап агресивни манипулации не са ми нужни. Не съм сигурна, че ще издържа иглени процедури, а по-скоро като начало търся вариант за безиглена и безболезнена стимулация (ако изобщо съществува такова чудо). Примерно безиглена мезотерапия дали би имала ефект? Искам да има кратък възстановителен период, защото нямам възможност да отсъствам от работа повече от 1 ден 😊 (Разбирам, че след някои процедури има отоци и синини - не мога да си позволя такова нещо).

Бузите са ми такива цял живот. Не мога да преценя дали има нужда от някакви корекции там, или пък в брадичката? Прочетох, че доста боли поставяне на филър в брадичката, та и за това не съм сигурна.

Като цяло съм се насочила към Skinline в Пловдив, но ако някой има впечатления от друга клиника, може да препоръча. Разбира се, ще отида на консултация с лекар, но искам първо да се ориентирам в процедурите като ефект и как преминават, за да имам конкретни въпроси.
Благодаря, че ме изчетохте!

# 631
  • SF
Какъв ефект постигнахте с СО2 лазер на клепачи и от колко процедури се забелязва промяна? Въпросът ми е към тези, които са го правили.

# 632
Моля ви момичетата, които сте доволни от радиес, при кого в София го слагахте за лифтиране? От вас разбрах, че в Дермаакт не работят с него... Пациентките на Трендафилова: какво предлага принципно тя за лефтиране особено на долна част? Ботокс?
Д-р Трендафилова предлага Скулптра, доколкото знам. Запазих си час при нея за средата на м. март за ботокс и ще я питам какво препоръчва за лифтиране на долната част на лицето.

# 633
  • в 1001-та нощ
lili_78, правилно си се ориентирала, че е хубаво да се подготви кожата - преди същинските процедури. Като тази грижа е хубаво да бъде и ежедневна рутина - така както се грижим за зъбите.

Освен почистването на кожата с Hydrafacial, Аз бих ти препоръчала да обмислиш и домашни пилинги с киселини. Аз използвам доста бюджетни на The Ordinary, както и много харесвам един продукт на Биотрейд с Азелаинова киселина и Ниацинамаид. Хубаво е продуктите да са съобразени с типа кожа.

# 634
Lili, пиша ви най- доброжелателно, без никаква цел да ви обидя. Вие вече имате видимо свличане на лицето, показала сте много малко, за да съм 100% обективна, но съм сигурна, че тази птоза е дала отражение и в зоната под очите и темпоралната зона. С две думи - не си губете парите и времето в мезотерапии, хидрафейшъли, безиглени нам кво си. Просто нищо няма да се случи. При вас иска комплексно лазери, филъри за образуване на колаген, филър в устни, това е само което виждам, за по нагоре със сигурност ботокс на 3 зони.
Всичко това ще е донякъде болезнено, зависи колко търпите. А също ще е не малка сума, защото сега започвате и ще има много процедури.
Ако в някоя клиника ви обещават промяна трайна с мезо и безиглени- лъжат ви.
Помислите искате ли да започвате, ако да намерете си добър лекар, за да работите цялостно:

# 635
Аз почистване не лице не правя.Не виждам смисъл.

# 636
lili_78 честно казано малко ме обърква поста ,не искате игли, но обмисляте филър в устни и брадичка .Търсите козметична процедура въпреки ,че имате реакция от такава.Със сигурност бих започнала с подхранване на кожата,,Правила  съм курс безиглена мезотерапия ,от нея не очаквайте кой знае какъв ефект,в предвид ,че и нищо не сте правили досега .Щом сте се насочили към козметични процедури започнете с терапии за подхранване ,лифтиране и масажи .Малко да съживите кожата .Скед това пилинги и микронидлинг,най-добре радиочестотен микронидлинг.И не ,филър в брадичка не боли ,а за устните само първия път се разгражда бързо след това се наслагва и се запазва за по-дълго време,За вашите устни задължително мек филър  0.5 мл за първия път ,после вие ще си прецените.

# 637
  • Варна
Lili, направете едно обикновено почистване и серия 2-3 пилинга с киселини. След това може апаратни процедури-лазер, RF лифтинг. И скинбустер. От там нататък ви е ботокс, колагеностимулиращ филър и хиалуронов за където се прецени. Намерете добър лекар и работете комплексно.

# 638
  • Пловдив
Много благодаря на всички за мненията! Не очаквах толкова бързо да получа насоки Simple Smile Да, малко объркващо звучи постът ми, но започвам да проучвам от нулата и ще ми трябва информация и най-вече впечатления от вас, защото лекарите може да обещават всичко, но със сигурност не всичко е такова, какво се описва. Отивам да чета за препоръчаните процедури.

a.l.e.n.a, използвам някои продукти с киселини, но не постоянно. Ползвам Ниацинамаид, бустери с Вит.Ц на Клиник, Alpha-H, ензимни маски. Продуктът на Биотрейд не съм ползвала, но харесва марката и ще пробвам.

JACKLIN, може ли да ме насочите какъв тип лазер и филъри за колаген например?

Shine76, Надявам се апаратната процедура за почистване да не е като механичната, от която имах реакция - ще пробвам.

# 639
  • в 1001-та нощ
Какъв ефект постигнахте с СО2 лазер на клепачи и от колко процедури се забелязва промяна? Въпросът ми е към тези, които са го правили.

Аз лично предпочитам волтаичната плазма, подобрява качеството на кожата. Ако има кожа за рязане - по-добре скалпел.

# 640
Каква марка да бъде – на пазара има много различни и не мога да се ориентирам каква е разликата.

За устните - "Restylane Kysse".

# 641
Насоки приемайте само от лекарят който си изберете, аз съм видяла само 1/3 от лицето ви на снимка, тургор на кожата, еластичност, плътност, има ли мазнини, всичко това ще повлияе на избор на лазер ( за лазери д-р Трендафилов в Дермакт, от скоро следя и д-р Атанасова от Аtaderm  Пловдив)  за филъри ще говорите след като вземете максимума от апаратни, ако изобщо решите да ги правите при консулатацита.
Иначе колагенстумулираши са - Радиес, Скулптра, Хармоника, но всичко заяви си от Вашата кожа о цели, доброто за мен може да не е ок за вас и обратното.

# 642
За мен лицето на Лили с това сериозно свличане е за оперативен лифтинг. Всичко друго ще има минимален до нулев ефект, а разходите ще са съпоставими с цената на един лифтинг. Пари хвърлени на вятъра. За състоянието на кожата също трябва да се направи нещо. Изглежда ми дебела, склонна към омазняване, третиноинът ще й подейства добре.

# 643
Лифтинг около 50 те или при добра кожа 55 е най- оптимален съпоставени цена и ефект и трайност, но Лили каза че иска безиглени, та реших да не отварям дума изобщо за лифтинг. Не всеки е сколнен на толкова инвазивна намеса:)
Та затова на въпросите и писах, иначе моето първо мнение като я видях беше именно за лифтинг.
Но не е питала за това, акъли не давам😂🤫
Аз имам предмостовото че ще видя как изглежда лифтинг след 10 години и ще реша дали аз самата да се подложа. Имам двама човека които да наблюдавам.

# 644
Видях, че не пита за лифтинг, но тук от кремчета и почистване полза няма да има, а всичко друго са си инвазивни процедури с бодене, евентуално горене и болка и период на възстановяване. Резултатите ще са минимални, а парите и неразположението - значителни.
Просто лифтингът тук е най-логичния вариант вземайки предвид състоянието на лицето. Парите вероятно ще са същите, както ако си направи куп безсмислени процедури.

Общи условия

Активация на акаунт