ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 230
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Dana, голямо вълнение с новата система….и не се получи снощи 🙈

Реално мога да я храня на границата на двете легла само от едната, в случая лявата гърда, не и стигна в 00:30 и се започна, извадих я при мен, върнах я в 3ч, тя се събуди в 5, както обикновено за 2 та часа будуване ( започвам да се чудя дали не бърка деня и нощта).
Баща и взе да я разнася в хола на тъмно, тя мрънка и плаче, той нали има толеранс, аз не,  днес не знам дали се говорим с него. Все му се бъркам, ама какво да направя 🤷🏼♀🤦🏼♀ Той пък и той много уверен, че знае като има опит. Какво като има опит? Сега е в друга връзка, на друга възраст, в друга ситуация, децата са различни, не е задължително каквото знае да му свърши работа. Само че не е ясно и аз каквото пропавядвам какъв резултат ще даде за вбъдеще и не знам ….

Moonlit, тази сутрин направо станахме двете в 7ч като се събуди, заспахме и двете в 8:10, но вече преоблечени и в хола и я събудих в 10:40, че отнесохме и двете плувката. Гледам, че и вчера е спала 2:30 часа сутрешна дрямка и като цяло са и били 3 дрямки, в сайта ти пише, че толкова са за 6мес бебе. Спа сега обедна дрямка 30-40мин, точно като вчера.

Leyla, и аз съм фен на естествения ред на нещата и не знам защо сега се огледах в рутина и записване на часове и не знам какво, предполагам защото децата обичат реда и подредеността.

Да ви кажа, имам нужда да дойде някой професионалист у дома (не баба, леля и татко и дори) и да стои с мен 2-3 дни да ме научи на полезни практики. Абре, и по 2-3ч на ден маже да стига. Ще трябва да се разтърся да видя какви са опциите…

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 16:04 от MayaJane

# 151
Момичета, тези от вас, които използвате ергономични раници (конкретно питам за ергобейби) кой модел използвате? Виждам, че има доста варианти.

Така и не успях да се науча да я нося с ринг слинга, колкото и tutorials да изгледам, нещо не го слагам като хората и накрая я държа на ръце макар слинга, от притеснението да не изпадне. Та се разглеждам за препоръка за раница.

# 152
Ние ползваме Ergobaby Adapt модела, много съм доволна - удобна ми е, а и на него му е приятно. Почти всички дневни дремки са в раницата.

# 153
Ergobaby omni 360, много съм доволна

# 154
И тази която се уча да ползвам е Ergobaby,но модела не знам какъв е защото ми я дадоха не съм я купувала.Даже преди малко за първи път сложих Кайчето в нея.Мрънкаше но ще свикне.

# 155
И тази която се уча да ползвам е Ergobaby,но модела не знам какъв е защото ми я дадоха не съм я купувала.Даже преди малко за първи път сложих Кайчето в нея.Мрънкаше но ще свикне.

На нея би трябвало да пише модела, и моята е втора употреба.

Ако бебето мрънка, може да не е разположено правилно. Моята мрънка, като нещо не съм я нагласила както трябва. Когато е правилно сложена, веднага се успокоявс

# 156
Моята е Ergobaby Omni 360 и съм доволна.

# 157
Ние взехме Ergobaby Omny Breeze. Разликата с 360 е проветривостта, подобрена позиция за новородено, два джоба вместо един, и сигурно още нещо дребно (гледах в едно видео).
Бях на кантар да взема Adapt, но Breeze ме изкуши с възможността за носене на детето обърнато напред, и няколко дреболии по модела още. Сега е на 3 месеца, но като стане на 9, знам ли дали няма да иска напред да гледа малко. Има си и портмоне към колана.

# 158
Моята е втора уп. Ergobaby Organic Zen.

# 159

На нея би трябвало да пише модела, и моята е втора употреба.

Ако бебето мрънка, може да не е разположено правилно. Моята мрънка, като нещо не съм я нагласила както трябва. Когато е правилно сложена, веднага се успокоявс
Възможно е да не съм я сложила както трябва все пак за първи път я слагам в раницата,а може и да не ѝ харесва много защото по принцип обича да я държим с лице напред щ,а сега беше обратно.Ще видя как ще продължи.Утре пак ще я понося и така докато или аз се науча как да я слагам или тя свикне.Няма да се откажа обаче,защото вече и ръцете и кръста ме болят.Натежа си маймунката

# 160
Янинка, вероятно знаеш, но е много важно като я слагаш крачетата да са в М позиция и гръбчето да не е изкривено. Иначе на повечето бебета им трябва време да посвикнат, няма да се отказваш Simple Smile

# 161
Янинка, вероятно знаеш, но е много важно като я слагаш крачетата да са в М позиция и гръбчето да не е изкривено. Иначе на повечето бебета им трябва време да посвикнат, няма да се отказваш Simple Smile

Да, гръбначето трябва да е в във формата на С. В темата за бебеносенето има картинки

# 162
Благодаря много за споделянето, момичета!

Skady тъкмо се чудех каква е разликата между двете.

Ще видим при нас как ще се понесе. В слинга обикновено е спокойна и си разглежда или спи, с раницата очаквам да е същото.

# 163
Добро утро, момичета,
Честита ни нова тема. Докато ви изчета 🥰.

Напоследък съм доста емоционална все повече се замислям как и дъщеричката ми и бебчо растат толкова бързо. Миналата година някъде по това време ми беше последния МЦ и Февруари така и не дойде. А след това дни вълнуващи месеци с началото с много неприятни симптоми, после трепети на всеки преглед, притеснения, местения, ремонти, нов дом, голям страх от секциото, прекрасно бебче и изведнъж една пораснала кака.
mommy, аз също съм с по-голямо момиченце и то на възрастта на твоето. При нас е по същия начин. Много обича брат си, иска да го гушка, целува го постоянно, но по празниците, а и две седмици след тях като бяхме болни си беше вкъщи. Сега не иска на градина. Още преди празниците плачела за мен и брат й на обяд, когато ги слагали да спят- тя по принцип не обича да спи в градината. Чак госпожата ме викна да ми каже, че детето ми плачело в градината за мен и дали вкъщи сме й обръщали достатъчно внимание. Направо ме смачка, тези от вас, които са с две и повече дечица  ще ме разберат най-добре. Занимавам се с нея, излизаме, гушкам я, приспивам я, дори доста често спя с нея, но и без това изпитвам терзания в тази насока, та госпожата с този въпрос?
Та явно децата си го изживяват, не е като ревност към бебето, но специално при нас тя винаги е била център на внимание и при нас и като дойде някой на гости, а сега има й бебе. Доста често и навън я питат за него, в градината също. Горда е, че е кака, повтаря, че винаги е искала братче, но … си изживява нещо. Склонна е например да гледа и новини, но да е при мен, а не да играе в нейната стая, това като си беше по цял ден вкъщи.
Еххх, изписах роман.
Да ви питам искам да сменя Омнебиотик панда ( с него сме от раждането) с друг пробиотик, споделете мнения.
Лунатичке, много се радвам за теб/ вас. Ето, че няма как да не се привържеш към бебчето си и майчинството да не е твое. При едни става по време набремеността, при други веднага след раждането, при трети малко след това, но при всички става.
Прекрасен ден, мами!

# 164
Airgirl наистина преди една година сме позабременяли 😆 По груби сметки - аз около 20.01. Колко бързо мина 🥺
Ох момичета, много съм развълнувана. Нашите бременни трепети минаха и сега идва новото "поколение". Приятелката на бившият ми мъж и баща на големите деца, е бременна. И за сега е момиченце. Всички около мен се чудят как може толкова да се радвам, че бившия ми ще има дете. Ами честно казано, все едно сестра ми ще ражда. Така се чувствам. С нея не сме много близки, но аз съм му казвала много пъти, че за мен той винаги ще бъде семейство и тя не е конкуренция или моя заместничка, а още един член на семейството ми. И най-накрая -  момиче! 😄 Вчера я видях отдалеч - вече има малко коремче и чак ми се насълзиха очите от радост /е и хормоните ми играят малка роля/. Те имаха проблеми, но сравнително бързо успяха. Най-добрата ми приятелка също е бременна след години опити и мъки. Общо взето тази година пак ще ми е бебешка.
А моя малък мъж вече наистина се разглези. Вчера цял ден, като го оставя в шезлонга и веднага започва да плаче. Иска само да е гушнат. И мрази количката. Аз с нетърпение чаках да се стопли времето, да си обикаляме насам натам, а то... е битка. Трябва да го нахраня, да го изморя, да му се доспи, слагам го вътре, излизаме и пак плаче и заспива трудно. Спи 20мин буди се и пак рев. Скучно му е вътре, опитва се да се обърне по корем, да се изправи да седи....   как да му обясня, че е малък още. Някой има ли представа до кога  се возят в коша за новородено? Предполагам, че за другия трябва да седи вече, но се чудя дали няма да може да се вози вътре в някаква полу легнала позиция. С идеята да вижда около него и да мирува

Общи условия

Активация на акаунт