ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 231
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Leylah
И ние сме така с количката. За мен тази промяна дойде, след като си стояхме 10 дена само вкъщи, когато беше лошо времето и малкия отвикна да излиза навън.
Сега не мога да си обясня дали му е шумно, любопитно, изплашено. Бях се притеснила дали не съм го направила антисоциален, като вижда само мен и таткото, но вчера като е на ръце и извън количката се смееше на приятелките ми и на техните бебета.
Гледах Ергобебетата, но дори и втора ръка ми идват малко скъпички, като не знам дали въобще ще бъдат ползвани. В сайтовете под наем искат 130лв предплащане- 30лв таксата за 1 седмица и 100лв капаро, а моя както обича на фонтан да си повръща...
Гледам му всеки ден венците и долу, където са резците, венците са доста подути и белички, дали се опитват да поникнат зъбки? Ръцете така ги гризе, все едно са ребърца и се опитва да ги оглозка.

# 166
Добро утро благодаря за съветите днес пак ще пробваме да се поносим в раницата и ще гледам много внимателно как я слагам да я наместя правилно да видим какво ще стане и ще споделя как е минала втората сесия.А за количката и моята се изнервя понякога в нея,но повдигам малко коша и леко се поизправя оставям я някакви минутки да поседи така и после пак го бутам,успокоява се.Акони вашия кош може да се повдига може да опитате.Все едно вкъщи да го сложиш н а възглавница

# 167
Airgirl, идентично е наистина поведението на каката и при нас. Много му се радва, направо го обожава и на всички говори за него, но си изживява явно вид ревност. Със сигурност имам повече изисквания към нея, защото нямам време вече за всяко нещо да ходя след нея или постоянно да си играем. Но пак във всяка свободна секунда гледам да ѝ обръщам внимание, приспивам я, постоянно се гушкаме. Ще мине и този период. Иначе при нас няма грип, няма нищо… (за щастие). Но пък сега се притесних, понеже си беше чиста проба лъжа това, че не се чувства добре… просто ще гледам да игнорирам и няма да ѝ натяквам, че е излъгала.

На бебо нощният сън е доста зле. Спи един интервал от 4-5 часа и после през час се буди, цока малко и заспива пак. Накрая се принудих да го взимам при мен в спалнята и странично се кърмим и спим, така и не се буди толкова често. И през деня е започнал да иска много внимание, да е на ръце и да гледа, по-малко време изкарва сам в шезлонга и на гимнастиката.

При мен обаче намалява кърмата, хем цяла нощ цока, давам му често и през деня и пак се събуждам с празни гърди. Дохранвам по 3-4 пъти на ден с 30-40 мл. На този етап не мисля да се затормозявам. Ако ще спира кърмата, да спира.

Ние в количката спим, понякога и часове може да изкара, ако не го събудя. Е, бебето спи предимно, но и на мен ми се иска да поспя там. Grinning Много се наслаждавам на слънчевото време, а идва все по-слънчево. Heart

# 168
Mommy, при нас каката също я хванах, че си измисля или пресилва някои неща. Явно е период. Отделно доста ми се противопоставя и много ревностно отстоява позицията си- дали ще я къпя, дали ще ляга, дали ще я обличам, дали ще яде… абе за почти всичко. Някак се чувствам се виновна дали с появата на бебето не я ощетих повече.
При нас бебо спи по-добре вкъщи. На вън някак си по-повърхностно.
За по-любопитните бебчета, ако кошчетата ви за кола са съвмести ми с адаптери за количката, може да правите кратки разходки така.
Дайте препоръка за пробиотик, да сменя Пандата.
Запалихте ме ергономични раници- коя да избера Ergobaby EMBRACE SOFT AIR MESH, Ergobaby Adapt SoftFlex Mesh или Ergobaby Omni 360?

# 169
Ние даваме пробиотик Био Гая. Доволни сме.

Наистина една година мина от забременяването, точно по това време миналата година се е случило. ❤️
А вече всички си гушкаме сладките бебенца. 🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠

# 170
Ние давахме Био Гая 2,5 месеца уж за коликите, сега ни изписаха Омни Биотик Панда, но ппц за мен продуктите на Ведра са шменти- капели и давахме само 1 седмица. Нямаше разлика в състоянието му когато е и когато не е на пробиотик.

# 171
Airgirl, идентично е наистина поведението на каката и при нас. Много му се радва, направо го обожава и на всички говори за него, но си изживява явно вид ревност. Със сигурност имам повече изисквания към нея, защото нямам време вече за всяко нещо да ходя след нея или постоянно да си играем. Но пак във всяка свободна секунда гледам да ѝ обръщам внимание, приспивам я, постоянно се гушкаме. Ще мине и този период. Иначе при нас няма грип, няма нищо… (за щастие). Но пък сега се притесних, понеже си беше чиста проба лъжа това, че не се чувства добре… просто ще гледам да игнорирам и няма да ѝ натяквам, че е излъгала.

На бебо нощният сън е доста зле. Спи един интервал от 4-5 часа и после през час се буди, цока малко и заспива пак. Накрая се принудих да го взимам при мен в спалнята и странично се кърмим и спим, така и не се буди толкова често. И през деня е започнал да иска много внимание, да е на ръце и да гледа, по-малко време изкарва сам в шезлонга и на гимнастиката.

При мен обаче намалява кърмата, хем цяла нощ цока, давам му често и през деня и пак се събуждам с празни гърди. Дохранвам по 3-4 пъти на ден с 30-40 мл. На този етап не мисля да се затормозявам. Ако ще спира кърмата, да спира.

Ние в количката спим, понякога и часове може да изкара, ако не го събудя. Е, бебето спи предимно, но и на мен ми се иска да поспя там. Grinning Много се наслаждавам на слънчевото време, а идва все по-слънчево. Heart

Някъде по това време кърмата се регулира и е вече според търсене и предлагане. И гърдите стават меки, но това не значи, че са празни. Нормално е, не означава, че ще спира кърмата, спокойно. На повечето жени се случва това и те си кърмят и години след това. Но ако се започне с добавките, може и да спре наистина.

# 172
Я кажете,нормално ли е да се слюнчи толкова и слюнката да е с мехурчета въздух?Даже и като повръща(то не е вече и повръщане,ами изтичане от едната страна),пак иам мехурчета.Аз се побърках от сутринта.Пише,че било признак за белодробен проблем-бронхит,пневмония и пр.
Също и уринира доста.От два-три дена за час-макс два,пълни стабилно памперса.Иначе хърка леко през нослето,а от гърдите-не.Имам си стетоскоп и го прослушване,за да се ориентирам дали да го водя на лекар.Няма температура,спокоен е(неговото спокойствие е да реве и пищи,ако не е в ръце,ама това си е от месец),храни се,смее се.
Днес дойдоха някои неща от Тему.Малко късно,но му взех така прочутите черно-бели карти.Ама в Темуб 40бр са 3.80.Купих му и чорапки+гривни за ръка с животни отгоре,дрънкащи.Пинсета за носле,заоблена отпред и система за чистене на носа.Нещо с аспираторитв не се разбираме.Ни с механичните,ни с електрическия.Сега взех едно маркуче с приспособление за носа,а от другия край дърпаш ти.Има ги и в ДМ,но са по 15лв,а в Тему-2

# 173
Leyla, доколкото знам кошчето за новородени (това, което наричат зимно) е за първите 6 месеца, после вече е другото докато може. Ние на моята и сваляме покривалото (нз как се казва) на количката и си гледа, много обича и се сърди ако спра по пътя. А в парка дърветата ги гледа като хипнотизирана 🤣 Малко така като се качим на автобуса за спирка-две не ми се ще да я виждат хората, както и в мола, но тя количката и без това не е много затворена отпред, пък и аз държа да я виждам, дори и да спи.

Аз започнах да си поплаквам 🤦🏼♀ Значи изглежда ми, че всичко, което е работило за мен преди майчинството, сега ми е в ущърб. Да не говорим, че се хващам, че не мога да делегирам задължения на баща и като стане въпрос за бебка и хем имам крещяща нужда от помощ ей така да изпия един чай насаме със себе си, хем ги следвам по стаите, и не мога да се отлепя, съответно никога не почивам. А, досега цял живот времето в тишина ми е основен инструмент за почивка и регулация на емоциите. Абре, то направо си е грехота, баща и е вкъщи, аз ходя изморена и луднала щото със себе си не мога да се преборя.

Има ли и друга мами с подобни терзания?

# 174
Аз правя същото. Баща му го взима за малко и аз стоя до него. Понякога сама се усещам. Той го взима и сяда на дивана, аз дърпам стола и сядам до него или ако правя нещо - мия, готвя и т.н. през 3 сек се обръщам да го видя, все едно съм го оставила сам. И постоянно правя забележки как го държи, да не му диша в лицето, като го гушка да не му допира брадата.... чак се дразня на себе си. А ММ само да издаде някакъв звук, че го боли нещо или не може да се намести - веднага гушкам малкия.
И аз му свалям сенника на количката и го бутам плътно до къщите, за да гледа стрехите. Ако вървим по улицата или отгоре няма "гледка"веднага недоволства. Макар, че и покривите не го впечатляват за дълго - писне ли му да лежи вътре няма сила, която да го успокой. Даже аз го закачам и му говоря, а той плаче с усмивка 😄

# 175
Аз правя същото. Баща му го взима за малко и аз стоя до него. Понякога сама се усещам. Той го взима и сяда на дивана, аз дърпам стола и сядам до него или ако правя нещо - мия, готвя и т.н. през 3 сек се обръщам да го видя, все едно съм го оставила сам. И постоянно правя забележки как го държи, да не му диша в лицето, като го гушка да не му допира брадата.... чак се дразня на себе си. А ММ само да издаде някакъв звук, че го боли нещо или не може да се намести - веднага гушкам малкия.
И аз му свалям сенника на количката и го бутам плътно до къщите, за да гледа стрехите. Ако вървим по улицата или отгоре няма "гледка"веднага недоволства. Макар, че и покривите не го впечатляват за дълго - писне ли му да лежи вътре няма сила, която да го успокой. Даже аз го закачам и му говоря, а той плаче с усмивка 😄

Ух, благодаря ти, че споделяш 🤗🤗🤗🤗, Лейла.

# 176
Mommy, а как се ориентираш с колко АМ да дохраниш? Ако предложиш кърма от шише, колко приготвяш? Още не мога да се ориентирам.

# 177
Mommy, а как се ориентираш с колко АМ да дохраниш? Ако предложиш кърма от шише, колко приготвяш? Още не мога да се ориентирам.

Ами на база опит, по 60 мл правя доза АМ или топля кърма и той не изпива повече от 30-40 мл.

# 178
Благодаря, Mommy. Simple Smile

Момичета, мислите ли да запишете бебчовците на занимания тип Киндиру? Аз много бих искала, но ме спира грипното време и може би ще отложа за пролетта.

# 179
По повод зимното кошче, аз днес го зарязах и сложих това за големи. На нашата количка то има напълно легнала позиция и поне с него има възможност да разглежда наляво и надясно. В зимният кош явно му беше тясно, защото не можеше да мята ръцете настрани.
Аз исках да ви попитам какви марки дрехи купувате. Сега попаднах на една фб група, където купуват и препродават стока от Англия, нови с етикет. Поръчвам и от H&M, но все не мога да ни нацеля размера.
Harmony25
И аз съм със същите притеснения, може би на пролет като се стопли времето ще го социализирам по тези класове за бебета.

Общи условия

Активация на акаунт