ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 091
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
ghh, кураж! Имаш много подкрепа и положителни мисли летящи към теб! И със сигурност най-прекрасната причина да се бориш - чудното ти детенце! 🥰

Благодаря много, момичета, за споделянето за менютата. Дадохте ми много добри идеи, благодаря!

# 481
ghggg, аххх какво прекрасно бебенце! Heart Eyes

Изпращам ти прегръдки и се радвам, че не си сама, а майка ти е с теб да ти помага.

Не знам наистина какво да кажа за “донора”, пълен минус. При вас дори бебчето беше станало по-трудно. Не е като да е било случайно и той да не е имал време да се съвземе. Най-малкото, което може да направи е да ти покрива наема, докато си намерите друго място. Не, че това ти е най-големия проблем в момента; но просто нямам думи… На колко години е “купонджията”? На 19? Какви са тези мъже??? Cry

# 482
ghggg смелост! Вярвай в себе си, ще се справиш.
Все повече се убеждавам, че жените сме способни на всичко, особено заради децата. Да, понякога е трудно, но винаги си струва.
Пък и с това мислене, той повече прилича на пречка, отколкото на помощ и опора. 
Абе явно е много трудно да си мъж, та така не се справят.
А Рей е прекрасен ☺️☺️☺️
Джу в интерес на истината, на срещата ни, директорката се държа много прилично с нас. Чак останах малко разочарована 😃
Но това беше за сметка на родителите, на другото детенце, с което си бяха разменили по един ритник. С тях се заяде жестоко, изпокараха се .... иии да. Общо взето се поуталожиха нещата, за сега.
Оказа се, че детето ми е системно тормозено от дете със СОП, от неговия клас. Той не е споменавал нищо, до сега. Темата е чувствителна и още не знам как да подходя. Разбирам, че такива деца не трябва да бъдат изолирани и е нормално да се учат, заедно с останалите, но в случая има проблем.
По-притеснителен, за мен, е фактът, че детето със СОП е на 14г. в клас на 11 годишни. На размери е 2 пъти по-голям от тях и се възползва от това.
Ще има някакво развитие, директорката обеща да провери случая, след като няколко деца потвърдиха думите на моето. Явно детето да каже "Той ме удря, заплашва и принуждава да удрям другите" не е достатъчно, та трябваше да разпитаме половината клас. За сега, ще изчакам да видя дали ще предприемат нещо по въпроса и ако не, ще го мисля.

# 483
Leylah, радвам се, че е било цивилизован разговор. Разсмя ме, че си била разочарована. Друго си е да си била готова за словесен бой и да се е разминало!

Имам приятел с по-големи момченца и той каза ‘малки деца - малки проблеми, големи деца..’ натам е ясно! Ситуацията, която сподели хич не беше лесна и често си мисля как с малки бебета сме доста по-уязвими по принцип, а какво остава срещу такива провокации.

Стискам палци наистина да се нормализира всичко!

# 484
ghgggg, кураж,  мила!
Щом е такъв човек (да не кажа боклук), наистина по-добре далеч,  но това не пречи раздялата и отношението да те болят толкома много, особено в този уязвим за нас период, още сме скоро след бременност и раждане, гледаме все още малките ни бебчета и де възстановяваме, а разходите са големи. Да помага от разстояние финансово поне, баща е.
Дали го осъзнава всъщност.... Бащата на голямото ми дете вече 15 години не може да научи какво е да си баща.. не може, не желае...
Много гушшшшш за теб, ghgggg, всичко ще се оправи. Много е красив Рей.😘

Моят режим е следният: кафе с мляко към обяд обикновено, към 13 ч обяд  - готвено и салата, към 17ч-18ч вечеря - плодове и сурови ядки, със сладкото и junk food ми е трудно да устоявам, но обикновено имам десетина дни без и после си позволявам един. 
Не смогвам да си правя смутита,  иначе ги правя с бадемово мляко.
ghggggggУредът ми за пюрета ще е най-добрият ми блендер кана, който смила най-гладко от трите блендери които имам. Ще ползвам и пасатора. Но търся още уред на пара, стана легендарен. 🤣
Вчера имахме болки явно във венците, защото чак щом се сетихме и намазахме с гел Бочко, бебка се отпусна и заспа.

# 485
Ghgggg, прекрасен е Рей! ❤ Всичко е за добро! Не ви трябват такива хора в живота. Недопустимо е неговото поведение, пълен провал като зрял човек, който носи отговорност. Но вярвай, ще се справите! И то ще се справите повече от прекрасно!

Juji, страхотна е малката кукла!!! 🩷

# 486
  • UK
Чудни бебчета! Да са живи и здрави.
За ненаживялия се купонджия, на когото му е скучно, ще кажа едно: karma is a bitch. Като не е оценил това, което има, животът рано или късно ще го научи. Да си баща е призвание, явно не е за всеки. Поне рано си е открил картите.

# 487
Момичета, страхотни сте! За пореден път толкова подкрепа - като сестра много оценявам подкрепата ви към кака!

Как сте с връщането на работа? Някой работи ли вече?

Ето ни и нас:
Скрит текст:

# 488
Страхотни бебоци! 🥰

Ghgggg, и от мен имаш кураж и прегръдка. Аз ще предложа малко по-различно мнение по въпроса. Дори и човекът да изглежда супер безотговорен и да си огорчена безкрайно, помисли за Рей и не го изключвай от живота си. Нека да имат дори и минимален контакт. Моят опит показва, че за децата е важно и те не виждат лошите черти в родителите си.

Moonlit, получи вече доста идеи за хапване. Аз по никакъв начин не се ограничавам, напротив ям колкото ми се яде и то умишлено калорични храни, когато смогна, защото ми е важно за лактацията. Също, освен вода гледам да пия електролити и пилешки бульон между и преди хранене. Иначе ѝ аз започнах да закусвам гранола с кисело мляко, плод и протеин на прах. Добра идея дава Ljoli да си я правя сама, но дали ще имам време. Ако съм организирана, си приготвям купичката от вечерта, иначе има опасност да я пропусна. Следващото ми ядене са бъркани яйца, 4 на брой, с различни добавки, бекон, сьомга, авокадо, дори clotted cream. Стават най-бързо. Следобяд също хапвам нещо дребно, нарязано пекорино или хумус или някакъв зеленчук, ряпа, моркови, плодове мандарини или круши. Вечерята е протеин под формата на риба или месо с гарнитура. Когато имам свободна ръка, правя и салата, иначе ММ отговаря за вечерята и салатите не са по неговата част. За десерт има плод, най-често малини. Знам, че месо не ядеш, но поне структурата я виждаш.

Ние навлезнахме като че ли в някакъв режим на спане, макар и заспиването да е все още в 23:00. Не мога да не похваля беба колко е сладичка и послушна. Днес по време на гимнастиката ми, се събуди още щом влезнахме в залата и аз изтръпнах, но през цялото време ме гледаше кротко и си мълчеше един час. Вече съм и доста по-спокойна навън, свикнахме и двете да сме по улиците по половин ден. Първоначалното ми притеснение да стигам навреме за часове вече го няма. Сега се движим вече в комплект. Тази седмица съм сама вкъщи и се справяме добре засега.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 16:10 от D_ana

# 489
Ах, мамита! Разплакахте ме, вдъхнахте ми сила, направихте деня ми по-спокоен и светъл. БЛАГОДАРЯ! От все сърце, благодаря, благодаря, благодаря! Аз не спирам да се обвинявам - нали заради ин витрото ни бяха казали без интимности, със свръхстимулацията много качих, не успях да сваля килограмите, покрай трудностите с бремеността, после с коликите и рефлукса - ами, не бях идеалния партнъор, няма време за ММ, всичко около Рей се върти (не съжалявам за това и не бих постъпила по друг начин), но и разбирам, че ММ се почувства в страни, изоставен. А и е такъв човек, че не може да се забавлява сам - казвах му да отиде той с приятели, на плуване, да си намери хоби, да се забавлява. Но, ако аз съм заета, той седи и чака....и просто му се изчака чакалото. Не го оправдавам, много съм разочарована, но и донякъде го разбирам. Той ревнува от Рей и явно му е трудно да свикне....Предложи ни да се върнем с него в родното му място (епицентъра на купоните), но това означаваше аз да напусна работа (доходоносна, за която съм се борила години наред), той вече напусна своята, и идеята му беше да живеем в каравана....в студа, с бебе. Но там, казва ММ, щял да има с кого да излиза след като аз съм се заковала за бебето и вкъщи. Никоя връзка не ми е по-важна от това Рей да е добре, така че сигурно и е и моя вината. Ние бутаме напред, с всички сили  - без вас щеше да е много по-трудно и сиво. Прекрасни сте! А бебчетата ви ( и тези от предишните страници и седмици) са уникални! Красиви сте и отвън и отвътре, благодаря че така щедро раздавате доброта!

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 18:01 от ghgggg

# 490
Аз пък не го разбирам този инфантил, съжалявам. Това, че ревнува от собственото си бебе, е черна точка за него, не оправдание. Вместо да се чувства изоставен, да се включи и той в отглеждането като равностоен партньор, не да стои и да иска внимание, все едно той е детето също. Забавлението му било приоритет, като има новородено. Несериозна работа. Това за караваната пък изби рибата.

Не е твоя вината, жените често се обвиняваме за глупостите на мъжете. В случая той е 100% виновен, че е недорасъл и да не казвам още какъв, че няма да е културно.

Ти си една силна майка!

# 491
ghgggg, много пъти съм казвала, че мъжът трябва да присъства в живота на жената само ако го улеснява, започне ли да пречи и да я дърпа назад по подобни причини като изброените от теб- прав му път! Имаш работа, дом и дете! Майка с дете е семейство, никога не забравяйте това! Кураж, Рей е избрал теб за негова мама и е направил най-правилният избор !❤

Момичета аз малко не съм наясно със захранването, давайте някакви ориентири по които да действам, мисля след 1м да започвам (началото на 5м) Аз съм избрала уреда за готвене на бебешка храна на babybrezza

# 492
  • Sofia
Ах, мамита! Разплакахте ме, вдъхнахте ми сила, направихте деня ми по-спокоен и светъл. БЛАГОДАРЯ! От все сърце, благодаря, благодаря, благодаря! Аз не спирам да се обвинявам - нали заради ин витрото ни бяха казали без интимности, със свръхстимулацията много качих, не успях да сваля килограмите, покрай трудностите с бремеността, после с коликите и рефлукса - ами, не бях идеалния партнъор, няма време за ММ, всичко около Рей се върти (не съжалявам за това и не бих постъпила по друг начин), но и разбирам, че ММ се почувства в страни, изоставен. А и е такъв човек, че не може да се забавлява сам - казвах му да отиде той с приятели, на плуване, да си намери хоби, да се забавлява. Но, ако аз съм заета, той седи и чака....и просто му се изчака чакалото. Не го оправдавам, много съм разочарована, но и донякъде го разбирам. Той ревнува от Рей и явно му е трудно да свикне....Предложи ни да се върнем с него в родното му място (епицентъра на купоните), но това означаваше аз да напусна работа (доходоносна, за която съм се борила години наред), той вече напусна своята, и идеята му беше да живеем в каравана....в студа, с бебе. Но там, казва ММ, щял да има с кого да излиза след като аз съм се заковала за бебето и вкъщи. Никоя връзка не ми е по-важна от това Рей да е добре, така че сигурно и е и моя вината. Ние бутаме напред, с всички сили  - без вас щеше да е много по-трудно и сиво. Прекрасни сте! А бебчетата ви ( и тези от предишните страници и седмици) са уникални! Красиви сте и отвън и отвътре, благодаря че така щедро раздавате доброта!

Жал ми е за вас с детето, какви каравани, какви купони… Сила и кураж ти пожелавам и дано имаш близки хора, които да оказват подкрепа когато е необходимо. Друго и да кажа е излишно, ще се справите някак.

# 493
ghgg, още две думи от мен по темата. Всичко, което си написала за твоето бъдене на "неидеален партньор", за мен са само аргументи за още по-силна подкрепа от страна на човека до теб. Бременността, раждането и постпартумът са така или иначе изтощаващи за женското тяло и психика, а при теб го има и моментът с тежките стимулации преди това (винаги съм смятала, че цената за инвитрото откъм поражения за тялото я плаща жената). И това, че човекът, който е баща на детето ти, не си дава сметка за това и за огромната тежест, която си изнесла и изнасяш, и за нуждата неотклонно да те подкрепя, за мен е още един белег на незрялост. Изобщо не отварям дума за абсурдността на ревнуването, очакването да го забавляваш, живеенето в каравани и т.н. Моля те, не се обвинявай - убедена съм, че повечето от нас в момента надали са идеални партньори (дори и ако допуснем, че съществуването на идеални партньори е възможно и необходимо). Но важното е, че сте заедно с детето ти, че Рей е здрав, че имаш почва под краката си и адекватна подкрепа от майка ти. С времето нещата ще стават по-добре!

# 494
На същото мнение съм, като Jojo
И не само мъжете, изобщо хората трябва да се събират, за да си носят позитиви. Ако не е така, по-добре всеки по пътя си.
И нормално всичко да се върти около Рей - той е бебе. И то много чакано. Сигурна съм, че на мъжете не им е лесно в тези ситуации. Все пак нас ни въртят хормоните и майчински инстинкт, а те трябва да се адаптират към промяната. Това е момента, в който всеки си показва какъв е. За това и много семейства се разпадат точно в този период.
Винаги съм смятала, че децата трябва да растат в семейство с любов и хармония. В противен случай, колкото и да се опитвате да го прикривате от децата, те усещат. Аз съм казвала, че моя бивш мъж е страхотен човек и въпреки това не успяхме. Изкарахме 12 години заедно, и когато децата бяха на 6 и 7г. се разделихме окончателно. Преди това бяха години опити, събиране, разделяне...  Накрая реших да не рискувам да си травмирам децата и да се приключи.

Общи условия

Активация на акаунт